Connect with us

EDITORIAL

Προσοχή κύριε Ρανιέρι

Published

on

Αν ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι προληπτικός, τότε μάλλον πρέπει να παρατηρήσει με ιδιαίτερη προσοχή τα σημάδια , τους οιωνούς στο ξεκίνημα της καριέρας του ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ο Ιταλός παρουσιάστηκε επίσημα από την ΕΠΟ το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Αυγούστου, αλλά δουλειά είχε πιάσει από καιρό. Από την Τετάρτη 27 Αυγούστου, άλλωστε, ο 63χρονος Ρωμαίος έστειλε τα προσκλητήρια στους διεθνείς, στους οποίους υπολογίζει να στηριχθεί στον εντός έδρας αγώνα με τη Ρουμανία για τα προκριματικά του Euro 2016 το βράδυ της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου (21:45) στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αλλά από την ημέρα των προσκλήσεων μέχρι την πρώτη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας 1ης Σεπτεμβρίου, έχουν μεσολαβήσει πολλά.

Προσκλητήριο από τον Ρανιέρι πήραν οι Ορέστης Καρνέζης, Παναγιώτης Γλύκος, Στέφανος Καπίνο, Βασίλης Τοροσίδης, Λουκάς Βύντρα, Κώστας Μανωλάς, Βαγγέλης Μόρας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χοσέ Χολέμπας, Νίκος Καράμπελας, Γιώργος Σαμαράς, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Ανδρέας Σάμαρης, Δημήτρης Σιόβας, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Παναγιώτης Κονέ, Κώστας Φορτούνης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Δημήτρης Διαμαντάκος, Κώστας Μήτρογλου και Στέφανος Αθανασιάδης.

«Στο πρώτο κάλεσμα των παικτών κάλεσα αρκετούς που ήταν στην Εθνική κι άλλους που ήταν στην Εθνική πριν το Μουντιάλ», δήλωσε ο διάδοχος του Φερνάντο Σάντος και εξήγησε το σκεπτικό του: «Ένας προπονητής Εθνικής ομάδος δεν έχει πολύ χρόνο να τους δει όλους και έτσι χρησιμοποιεί έναν κορμό. Ξεκινάμε με ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θα παίξουμε χωρίς κόσμο. Ένα δύσκολο ματς που όμως θα πρέπει να ανταποκριθούμε ανάλογα. Και το επόμενο ματς είναι δύσκολο. Έχουμε τη θέληση και την όρεξη να ξεκινήσουμε καλά».

Καλά – καλά δεν είχε προλάβει ο Ρανιέρι να στείλει τα προσκλητήρια και προκλήθηκε σάλος επειδή πήρε στην Εθνική τους ανέτοιμους… Παπαδόπουλους, τον Κυριάκο και τον Αβραάμ, αλλά και για την κλήση του τραυματία Σιόβα. Άμεσα, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός άλλαξε ρότα και απέκλεισε ουσιαστικά τον υψηλόσωμο στόπερ του Ολυμπιακού. Το πρώτο σημάδι που λέγαμε… Ακολούθησαν άλλα δύο. Ο τραυματισμός του Καράμπελα στο ματς της Λεβάντε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και του Γιάννη Μανιάτη στην αναμέτρηση Παναιτωλικός – Ολυμπιακός. Στις θέσεις τους κλήθηκαν ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Πέτρος Μάνταλος.

Τα αρχικά πλάνα του Ιταλού ανατράπηκαν με το… καλημέρα. Αλλά ο Ρανιέρι δεν φαίνεται να πτοείται. Δείχνει ότι έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά του. «Θέλω να μεταφέρω την εμπειρία μου και να φτάσουμε στα τελικά του EURO 2016. Στο ranking της FIFA ήμαστε στη 13η θέση. Ξεκινάμε από εκεί και κοιτάμε πως θα ανέβουμε πιο ψηλά. Δεν θα είναι εύκολο γιατί είναι η… Ιταλία από πίσω», υπογράμμισε κι έθεσε ως προτεραιότητα τη διόρθωση κάθε ατομικού λάθους που μπορεί να αποβεί μοιραία για την Εθνική και ίσως να την οδηγήσει στην… καταστροφή όπως θεωρεί ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής την απουσία από το Euro της Γαλλίας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/