Connect with us

STORY

«Πόρτα» στον παπά!

Published

on

Στη Βρετανία δεν αστειεύονται με φαινόμενα βίας ή ακόμα και της απειλής της σε αθλητικούς χώρους, τιμωρώντας παραδειγματικά τους παραβάτες. Ακόμη κι αν είναι (πρώην) ιερείς!

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Αυτό διαπίστωσε από πρώτο χέρι ο 66χρονος Ιρλανδός Νιλ Χόραν, ο οποίος προς έκπληξή του πληροφορήθηκε ότι η συμμετοχή του στον φημισμένο μαραθώνιο του Λονδίνου, που είναι προγραμματισμένος για τις 13 Απριλίου, ανακλήθηκε, για κάτι που έκανε πριν από 10 ολόκληρα χρόνια! Συγκεκριμένα, η φιλανθρωπική οργάνωση για χάρη της οποίας θα έτρεχε στην κούρσα, απέσυρε τη στήριξή της, αφήνοντάς τον… σύξυλο.
Αιτία της απαγόρευσης αποτέλεσε η απαράδεκτη ενέργεια του Χόραν να παρακωλύσει τον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όταν είχε εισβάλει στον δρόμο κατά τη διάρκεια του αγώνα, αρπάζοντας από το χέρι τον Βραζιλιάνο μαραθωνοδρόμο Βαντερλέι ντε Λίμα, σε μία κίνηση που στέρησε από τον έκπληκτο αθλητή το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο 66χρονος Ιρλανδός ήλπιζε να εξιλεωθεί για την τεράστια ανοησία του, συμμετέχοντας στον λονδρέζικο μαραθώνιο εκ μέρους της εθελοντικής οργάνωσης πρώτων βοηθειών “St. John’s Ambulance”. Ωστόσο, η επιθυμία του αυτή φαίνεται ότι θα παραμείνει απλή επιθυμία, καθώς οι υπεύθυνοι του ιδρύματος πληροφορήθηκαν ταυτόχρονα και για κάποιες ακραίες θρησκευτικές απόψεις του Χόραν.
Έτσι, στην επιστολή που υπογράφει ο επικεφαλής της “St. John’s Ambulance”, Τίγκαν Τζόουνς, τονίζεται ότι ο Χόραν έχει «ιστορικό παρακώλυσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων» και ότι διατηρεί «ακραίες θρησκευτικές απόψεις, που δε συμβαδίζουν με τις αξίες της οργάνωσής μας». Φυσικά, ο Τζόουνς υποσχέθηκε ότι το ποσό που πλήρωσε ο Χόραν για το δικαίωμα συμμετοχής του (περίπου 120 ευρώ), θα του επιστραφεί στο ακέραιο, συμβουλεύοντάς τον ταυτόχρονα να επιστρέψει όσα χρήματα τυχόν συγκέντρωσε από χορηγίες, πίσω στους δικαιούχους τους. «Ελπίζω να καταλάβετε και να σεβαστείτε τη δύσκολη απόφαση που πήραμε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Πάντως ο Χόραν, που δήλωσε εξοργισμένος και ιδιαίτερα στεναχωρημένος με την απόφαση, έχει όντως… άτακτο παρελθόν, αφού το 2003 είχε κοντέψει να σκοτωθεί, όταν εισέβαλε μέσα στην πίστα του Σίλβερστοουν κατά τη διάρκεια του Βρετανικού Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1! Όπως φαίνεται, η τρέλα δεν πάει μόνο στα βουνά…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/