Connect with us

EDITORIAL

Σήμερα η πρώτη νίκη

Published

on

Πρέμιερα σήμερα για τον ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα λιγκ, κόντρα στην πιο επικίνδυνη ομάδα του ομίλου και με την Τούμπα για τελευταίας φορά φέτος, άδεια. Δύσκολη ομάδα η Σαχτέρ Καραγκαντί, αλλά ο Δικέφαλος παραμένει το φαβορί για τη νίκη.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Η σημερινή αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Σαχτέρ Καραγκαντί μπορεί να μην είναι Μέταλιστ, όμως έχει το ίδιο στιλ παιχνιδιού και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα. Άλλωστε όπως και ο Δικέφαλος έφτασε ένα βήμα από τους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Μάλιστα οι Καζάκοι αποκλείστηκαν από τη Σέλτικ με ένα γκολ στην καθυστερήσεις του επαναληπτικού αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να φανεί δυνατός, εκεί που σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα έχει εμφανίσει την πιο χτυπητή αδυναμία. Στο χώρο του κέντρου. Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, με την προσθήκη και του Νίνη, εύκολα ή δύσκολα το γκολ θα το πετύχει. Το πρόβλημα αφορά στην αμυντική λειτουργία. Ευτυχώς για τον Στέφενς επιστρέφει ο Λαζάρ και μαζί με τον Τζιόλη θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν να αναχαιτίζουν τις αντεπιθέσεις της Σαχτέρ, πριν αυτές γίνουν επικίνδυνες.
Αν οι παίκτες του Στέφενς εφαρμόσουν το πλάνο του προπονητή τους και δεν την πατήσουν από τις αντεπιθέσεις, τότε σήμερα θα φύγουν από την Τούμπα με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Σαφως και ο Δικέφαλος είναι καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα από τη Σαχτέρ, όμως αυτό θα πρεπει να το δείξει και εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ένα νικηφόρο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την ψυχολογία της ομάδας που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε κάνενα από τα τέσσερα φετινά παιχνίδια που έχει δώσει στην Ευρώπη. Εκτός όλων τα άλλων, μία νίκη σήμερα θα αποφέρει στο ταμείο του ΠΑΟΚ και 200.000 ευρω που δίνει η ΟΥΕΦΑ. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έχει καλέσει πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες προκειμένου να τους ενημερώσει για τα σχέδια του στο Δικέφαλο. Ο Ιβάν Σαββίδης κάνει άνοιγμα, ιδίως στον πολιτικό χώρο καθώς αναζητεί συμμάχους και καλά κάνει. Ο Δικέφαλος έχει ανοίγματα με το κράτος τα οποία πρέπει να διευθετηθούν για προχωρήσει το business plan της ΠΑΕ. Τα χρέη είναι βαρίδια που δεν επιτρέπουν κανενός είδους ανάπτυξη.

ΥΓ1. Ο Χουμπ Στέφενς ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά στο θέμα του Πάμπλο Γκαρσία. Όπως θα έλεγε και ο Άγγελος Αναστασιάδης, δεν μπορεί το παλικάρι. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Όσο και αν το θέλουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ο Ουρουγουανός είναι μία ταχύτητα κάτω από όλους τους υπόλοιπους (για τον Τζιόλη δεν είμαι σίγουρος) και από τη στιγμή που ο Ολλανδός τεχνικός θέλει ταχύτητα, ο Γκαρσίά θα είναι εκτός αποστολής. Όταν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της ομάδας στο κύπελλο, ίσως πάρει χρόνο συμετοχής.

ΥΓ2. Στο θέμα Κάτσε, το δόγμα Μητσοτάκη “σε 10 χρόνια θα έχει ξεχαστεί” καλά κρατεί.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/