Connect with us

EDITORIAL

Ο έλεγχος της Εθνικής

Published

on

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, τελείωσε πολύ νωρίς για την Εθνική ομάδα. Τί έφταιξε και φτάσαμε στον αποκλεισμό, έχει γραφτεί από χθες. Κύριος υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος για τους λόγους που έχουν ήδη αναλυθεί. Αυτό όμως δεν δίνει άφεση… αμαρτιών στους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας των οποίων ο έλεγχος έπιασε με το ζόρι τη βάση.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
folow me @ThanNikolaou

Κώστας Σλούκας: Ο νεαρός πλέι μέικερ του Ολυμπιακού, ως τρίτος περιφερειακός της Εθνικής βρέθηκε ξαφνικά φορτωμένος με παραπάνω ευθύνες από όσες (προς το παρόν) μπορεί να διαχειριστεί. Σαν πλέι μέικερ ήταν κακός, σαν σούτινγκ γκαρντ μέτριος. Όσον αφορά στα αμυντικά του καθήκοντα, μάλλον ήταν από τους χειρότερους της ομάδας.
Βαθμολογία: 3

Γιάννης Μπουρούσης: Επιθετικά ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής. Αμυντικά όμως ήταν ο γνωστός Μπουρούσης. Θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλά η αμυντική του ασυνέπεια του στέρησε χρόνο στο παρκέ καθώς ο Τρινκιέρι προτιμούσε δυνατό παίκτη στην άμυνα.
Βαθμολογία: 6

Νίκος Ζήσης: Συνολικά ήταν ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. Υπερέβαλλε εαυτόν και δυστυχώς για τον ίδιο δεν υπήρχε παίκτης να τον ξεκουράσει. Αυτό κόστισε στον ίδιο αλλά κυρίως στην ομάδα. Θα τον βαρύνει το χαμένο λέι απ στο φινάλε της πρώτης παράτασης με την Κροατία.
Βαθμολογία: 7

Βασίλης Σπανούλης: Ήθελε πολύ να οδηγήσει την Εθνική στο βάθρο, αλλά δεν του βγήκε. Φταίει και το γεγονός πως δεν υπήρχε ο παίκτης να τον ξεκουράσει, καθώς όποτε βρισκόταν στο γήπεδο όλη η αντίπαλη άμυνα προσαρμόζονταν πάνω του. Αποτέλεσμα η κόπωση και τα πολλά λάθη. Τα περισσότερα σε κρίσιμα σημεία.
Βαθμολογια: 5

Στράτος Περπέρογλου: Ξεκίνησε καλά, αλλά στην πορεία χάθηκε. Στα κρίσιμα παιχνίδια δε βοήθησε σχεδόν καθόλου. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση για το λόγο αυτό δεν πήρε και πολύ χρόνο από τον Τρινκιέρι.
Βαθμολογία: 4

Αντώνης Φώτσης: Η κακή χρονιά που είχε στο ιταλικό πρωτάθλημα, επηρεάσε τον Τρινκιέρι που δεν του έδωσε χρόνο συμμετοχής. Κακώς γιατί τουλάχιστον στον τομέα των ριμπάουντ φάνηκε ότι μπορούσε να βοηθήσει.
Βαθμολογία: 5

Κώστας Παπανικολάου: Στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του. Όσο αγωνίστηκε δεν είχε καμία σχέση με τον Παπανικολάου του Ολυμπιακού. Στην άμυνα παρουσιάστηκε αδύναμος ενώ και στην επίθεση δε βοήθησε την περιφέρεια.
Βαθμολογία: 5

Βασίλης Καββαδάς: Ο νεαρός έφερε σε πέρας την αποστολή για την οποία επιλέχθηκε. Ωστόσο όμως σε κρίσιμα σημεία φάνηκε η απειρία του. Παρ’ ολ’ αυτά το πρόσημο για το σέντερ του Πανιώνιου είναι θετικό, μόνο και μόνο γιατί ξεπέρασε τις προσδοκίες.
Βαθμολογία: 6

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: Ο μεγάλος άτυχος της Εθνικής. Τραυματίστηκε νωρίς και δεν μπόρεσε να βοηθήσει στη συνέχεια. Όσο αγωνίστηκε ήταν καλός και η απώλεια του ήταν σημαντική για την ομάδα.
Βαθμολογία: 6

Κώστας Καϊμακόγλου: Από τους πλέον μαχητικούς Έλληνες διεθνείς. Προσπάθησε με το παραπάνω ιδίως στην άμυνα (μάρκαρε και για τον Μπουρούση), ενώ και στην επίθεση βοήθησε σε κρίσιμα σημεία την Εθνική.
Βαθμολογία: 6

Μάικ Μπράμος: Ίσως η πιο λάθος επιλογή του Τρινκιέρι. Με εξαίρεση το παιχνίδι με την Ισπανία, η γενικότερη παρουσία του στο τουρνουά ήταν κακή. Υποτίθεται ότι είναι καλός αμυντικός, αλλά συνήθως ο παίκτης που αναλάμβανε κατέληγε να είναι ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Ανάλογη ήταν η επίδοση του και στην επίθεση. Πολύ κακώς δεν επιλέχθηκε ο Βασιλειάδης στη θέση του.
Βαθμολογία: 2

Γιώργος Πρίντεζης: Δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον παίκτη που βλέπαμε όλη τη σεζόν στον Ολυμπιακό. Δε βοήθησε μέσα στη ρακέτα επιθετικά, ενώ στην άμυνα ήταν από τους χειρότερους της Εθνικής.
Βαθμολογία: 5

Αντρέα Τρινκιέρι: Ο Ιταλός προπονητής ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές, αλλά στο δρόμο τον πρόδωσαν οι επιλογές του. Χρεώνεται και κακή διαχείριση του υλικού της ομάδας, αλλά και την επιμονή του σε κάποιους παίκτες (όπως ο Μπράμος) που τον εξέθεσαν. Όπως συμβαίνει συνήθως με τους part time προπονητές που επιλέγει ο Βασιλακόπουλος, θα αποτελέσει παρελθόν. Άλλος ένας στο βιογραφικό του προέδρου της ΕΟΚ.
Βαθμολογία: 5

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/