Connect with us

EDITORIAL

Σκληρή για να πεθάνει

Published

on

Η Εθνική κυνηγάει δύο ομάδες για να βάλει από κάτω και να πάρει την πρόκριση στην τελική οχτάδα του Ευρωμπάσκετ. Προς το παρόν μία την έβαλε από κάτω, από την πρώτη αγωνιστική της β’ φάσης. Την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία. Το αν θα είναι αυτή μέχρι τέλος από κάτω της δεν το γνωρίζει κανείς σήμερα, αλλά η Εθνική έκανε αυτό που έπρεπε και προχωράει με την πλάτη στον τοίχο ακόμα.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Πέρα από τις παραδόσεις που σπάνε (όπως είπε χθες ο Πρίντεζης), η Εθνική έδειξε ότι δεν είναι να μπει ακόμα τον τάφο της (όπως είπε χθες ο Καϊμακόγλου). Η Εθνική δεν έχει πλέον… 155 χρόνια να κερδίσει τους Ισπανούς (όπως είχε χθες ο Τρινκιέρι). Ο Βασίλης Σπανούλης δεν μίλησε ούτε χθες, ούτε προχθές, ούτε παραπροχθές. Το έκανε σήμερα μέσα στο γήπεδο. Στο πρώτο δεκάλεπτο προσπαθούσε να “διαβάσει” τους Ισπανούς, έκανε άστοχα σουτ, έχασε βολές, αλλά αυτό το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Αυτός δεν ήταν που πριν μερικούς μήνες σήκωνε δεύτερη Ευρωλίγκα κάνοντας πλάκα με τον Ρούντι ή τον Ροντρίγκεθ;

Για ποιο λόγο δεν έβαζε ο Τρινκιέρι τον Μπουρούση; Γι’ αυτόν τον λόγο που είδαμε σήμερα. Γιατί σήμερα ταίριαζε. Για ποιο λόγο πήρε τον Καββαδά; Το είδαμε κι αυτό σήμερα, παρότι ο Μαρκ Γκαζόλ έβαλε 20 πόντους. Ε και; Το ταμπλό έγραψε Ελλάδα 79, Ισπανία 75, ισοβαθμία και από… κάτω οι πρωταθλητές Ευρώπης. Τα “4αρια” έκαναν εξαιρετική δουλειά και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να ανοίξει η άμυνα των Ισπανών – η καλύτερη του τουρνουά – και να βρει ο Σπανούλης τον ελάχιστο χώρο για να κάνει τα σουτ που ήθελε. Ο Μπράμος ντύθηκε… Ρόμπερτ Χόρι στο τέλος, έβαλε όλα τα “μεγάλα” σουτ και πλέον έχουμε μπροστά μας την Σλοβενία και τους 15-16 χιλιάδες που θα βρίσκονται στις κερκίδες βράδυ Σαββάτου.

Τίποτα δεν τελείωσε. Τώρα αρχίζουν όλα. Η Εθνική ομάδα πρέπει να πάρει το… καρμπόν και να το απλώσει στο παρκέ της Stozice Arena και το Σάββατο και την Δευτέρα. Εδώ που έφτασε, οφείλει να το κάνει για να τσεκάρει 100% το εισιτήριο για την προημιτελική φάση. Εδώ που έφτασε έδειξε ότι μπορεί να το κάνει. Η μουντζούρα με τη Φινλανδία υπάρχει ακόμα, σβήνεται σιγά σιγά, άλλες δύο προσπάθειες χρειάζεται!
ΥΓ: Το 1/10 της σημερινής απόδοσης έφτανε για να κερδίσει η Εθνική… έναν πόντο τους Φιλανδούς. Ας είναι…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/