Connect with us

EDITORIAL

Πρέπει να δείξει μέταλλο

Published

on

Η αλλαγή καιρού και το κρύο της Λουμπλιάνα ίσως καθάρισαν και τα μυαλά όλων στην Εθνική ομάδα. Προσγειωμένοι από τις δύο σφαλιάρες στο Κόπερ, άπαντες εμφανίστηκαν κουμπωμένοι, όχι επειδή κάνει κρύο, αλλά επειδή η ομάδα μπαίνει στην δεύτερη φάση του τουρνουά τελευταία στον όμιλο με δύο βαθμούς.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην μπορεί να κερδηθεί, είναι η απάντηση στην ερώτηση αν μπορεί η Εθνική να κερδίσει την Ισπανία. Και βέβαια μπορεί, ειδικά αυτή την Ισπανία. Όχι όμως η Εθνική του Κόπερ. Μια άλλη Εθνική, μια ομάδα που θα χαμηλώσει τα πόδια στην άμυνα, που θα πάνε οι παίκτες της πρώτοι στις φάσεις, που θα βγάλει μέταλλο.

Οι Ισπανοί θα χτυπήσουν την Ελλάδα εκεί που “πονάει”, στην περιφέρεια, γιατί υπάρχουν μόλις τρεις χειριστές, ένας εξ αυτών – ο κορυφαίος όλων, Βασίλης Σπανούλης – προέρχεται από τραυματισμό και οι άλλοι δύο έχουν παίξει τα περισσότερα λεπτά από όλους (130′ ο Ζήσης, 106′ ο Σλούκας) τους παίκτες και είναι λογικό να είναι οι περισσότερο καταπονημένοι.

Ας ελπίσουμε ότι το τριήμερο ρεπό έδωσε τη δυνατότητα να γεμίσουν οι μπαταρίες. Οι Ισπανοί θα αντιπαρατάξουν μια τετράδα πλέι μέικερ που σχεδόν όλοι τους είναι καλοί αμυντικοί (Ρούμπιο, Καλντερόν, Ροντρίγκεθ, λιγότερο ο Γιουλ) και μπορούν να πιέσουν σε όλο το γήπεδο. Κάπως έτσι άλλωστε η Ισπανία έχει την καλύτερη άμυνα στο τουρνουά. Σε αυτούς τους τέσσερις αν προσθέσει κανείς και τον Ρούντι Φερνάντεθ, ολοκληρώνει την δύναμη πυρός των φούριας ρόχας και μαζί με τον Μαρκ Γκαζόλ, τον κορυφαίο σέντερ στο Ευρωμπάσκετ, αυτοί οι έξι είναι οι “πυλώνες” της ομάδας του Ορένγκα.

Οι υπόλοιποι παίκτες είναι μέτριοι, κάνουν μέτριο τουρνουά και σε καμία περίπτωση δεν τρομάζουν την Εθνική. Η λογική λέει πως η ελληνική ομάδα θα έχει μεγάλη τύχη αύριο να πάρει τη νίκη, αν οι φόργουορντ αξιοποιηθούν σωστά, βρεθούν σε καλή μέρα και τραβήξουν στο σκοράρισμα, βοηθώντας την περιφέρεια. Και οι πέντε (Παπανικολάου, Περπέρογλου, Πρίντεζης, Καϊμακόγλου, Φώτσης) είναι καλύτεροι ατομικά από αυτούς που έχει η Ισπανία, εκεί υπερέχει η Εθνική ομάδα και εκεί πρέπει να “χτυπήσει” για να μπορέσει να ανοίξει και την ισπανική άμυνα.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο πως θα παρουσιαστεί ο Σπανούλης. Τέτοιο παίκτη, σκόρερ και ηγέτη δεν έχουν οι Ισπανοί, αφού απουσιάζει ο Ναβάρο. Ο Σπανούλης μπορεί να κάνει την διαφορά και θα την κάνει, αν οι φόργουορντ δώσουν βοήθεια επιθετικά.
Για την άμυνα, τα πράγματα είναι απλά. Χαμηλώνεις τα πόδια, βοηθάς τον συμπαίκτη σου, βάζεις το κορμί σου, την διάθεσή σου και το μυαλό σου και δίνεις το 110%…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/