Connect with us

EDITORIAL

Σ’ ευχαριστούμε Σταυρούλα

Published

on

Μέσα σε 137 λέξεις έκλεισε η Σταυρούλα Αντωνάκου τα συναισθήματά της και την κορυφαία καριέρα που γνώρισε μία Ελληνίδα στο γυναικείο πόλο! Στα 32 χρόνια της, η Μανιάτισσα αποφάσισε να βγάλει οριστικά το σκουφάκι της. Να το αφήσει στην άκρη και να κάνει χώρο στο νέο αίμα του αθλήματος. Στα κορίτσια που μπήκαν στις πισίνες με πρότυπα την ίδια, τη Βούλα Κοζομπόλη, την Εύη Μωραϊτίδου, την Κική Λιόση και φυσικά την Αντιγόνη Ρουμπέση!

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

«Έφτασε η ώρα για το μεγαλύτερο αντίο της ζωής μου ως τώρα… Μετά από 18 χρόνια στις πισίνες κ μια καριέρα γεμάτη από μεγάλες χαρές, επιτυχίες, αποτυχίες, λύπες, φιλίες, συγκρούσεις, αναγνώριση, απογοητεύσεις, τίτλους, μετάλλια, προσωπικές διακρίσεις! Σταματάω απ’ την ενεργό δράση… Έχοντας ένα γεμάτο αγωνιστικό παρελθόν τερματίζω την καριέρα μου σαν παγκόσμια πρωταθλήτρια, 2 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος, με 2 χάλκινα πανευρωπαϊκά μετάλλια νεανίδων, 2 ασημένια πανευρωπαϊκά γυναικών, 2 χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα, Ολυμπιονίκης, πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στην Α1 γυναικών, έχοντας την τιμή να έχω συνεργαστεί με σπουδαίες συναθλήτριες, σπουδαίους προπονητές και σπουδαίους ανθρώπους.
Θα είμαι πάντα κοντά στον χώρο του γυναικείου πόλο γιατί μου πρόσφερε απλόχερα τόσα υπέροχα πράγματα και συναισθήματα, που στο μέλλον ελπίζω να βοηθήσω, έστω κ λίγο, ώστε αυτό το άθλημα να καταφέρει να επιβιώσει και να αναπτυχτεί όπως του αξίζει», έγραψε η Σταυρούλα Αντωνάκου στο προσωπικό προφίλ της. Αυτό ήταν! Ο τοίχος της γέμισε! Με ευχές για την επόμενη μέρα της ζωής της. Αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου καθήκοντα δημοτικού συμβούλου στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη. Με αίσθημα ευθύνης σαν κι αυτό που τη διέκρινε όσα χρόνια βουτούσε στις πισίνες. Ίσα – ίσα, δηλαδή, που προλαβαίνει να φύγει διακοπές για δύο εβδομάδες και να επιστρέψει με γεμάτες μπαταρίες. Αν και όπως λέει «τα δύσκολα τώρα αρχίζουν». Ποιος μπορεί να της πει ότι έχει άδικο; Ακόμα δεν κατάλαβε την απόφαση που πήρε. Μια ζωή στις πισίνες δεν ξεχνιέται εύκολα. «Δεν ξέρω πώς θα το διαχειριστώ», επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. Οι φίλοι της, πάντως, βρίσκονται ήδη δίπλα της! Όπως και όλοι όσοι τη γνώρισαν σαν πρωταθλήτρια και αισθάνθηκαν υπερήφανοι σε κάθε διάκρισή της. Προσωπική ή ομαδική. Σε συλλογικό ή εθνικό επίπεδο. Τι άλλο να γράψουμε; Τα είπε μόνη της! Εμείς απλά θέλουμε να την ευχαριστήσουμε για όσα μας πρόσφερε! Σταυρούλα, σε ευχαριστούμε!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/