Connect with us

STORY

Τα δάνεια του Ολυμπιακού

Published

on

Ούτε έναν, ούτε δυο, αλλά 15 δανεικούς παίκτες έχει δώσει αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακό, οι εννέα από αυτούς σε ομάδες της Σούπερ λίγκας. Μάλιστα ο αριθμός ενδεχομένως να αυξηθεί, αν τελικά δανειστεί και ο Ντε Βινσέντι, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο στην κατηγορία αυτή να ενταχθεί και ο Τζιμπούρ. Επίσης, όπως κυκλοφορεί στην… πιάτσα, στον Ολυμπιακό ανήκουν και οι Ζε Εντουάρντο του ΟΦΗ και ο Βέλγος Μπαντιμπανγκά του Εργοτέλη.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

  • Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο, αποκτήθηκε τον Ιανουάριο αφού πρώτα πέρασε ένα δίμηνο δοκιμών στο Ρέντη. Τελικά η εισήγηση ήταν θετική, υπέγραψε το συμβόλαιο για έξι μήνες με προοπτική επέκτασης για άλλα δύο χρόνια. Για κάποιο λόγο ο Ολυμπιακός ανανέωσε το συμβόλαιο του και στη συνέχεια τον έδωσε δανεικό στη Ντεμπορτίβο Ιντεπετιέντε του Μεντεγίν.
  • Πληρώνοντας 450.000 ευρώ στην Ξάνθη και παράλληλα παραχωρώντας 20% από το ποσοστό της μεταπώλησης του, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο το καλοκαίρι του 2012. Το συμβόλαιο που υπογράφηκε από τις δύο πλευρές ήταν πενταετούς διάρκειας, όμως ο νεαρός δεν έπεισε τον Μίτσελ και τελικά δόθηκε δανεικός στη γερμανική Άουγκσμπουργκ.
  • Επαγγελματίας…δανεικός θεωρείται ο Βορειοηπειρώτης Ανδρέας Τάτος. Το 2011, ο Ολυμπιακός τον απέκτησε από τον Ατρόμητο, αλλά τον άφησε να αγωνιστεί εκεί. Στους ερυθρόλευκους πήγε το καλοκαίρι του 2012 και τον Ιανουάριο του 2013, δόθηκε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στον Άρη. Το καλοκαίρι ξεκίνησε προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μίτσελ δεν τον κράτησε στις επιλογές του και δόθηκε εκ νέου δανεικός και πάλι στον Άρη.
  • Το 2010, οι ερυθρόλευκοι αποκτούν τον 16χρονο Βραζιλιάνο Κλιμάκο Πίντο Λεάντρο. Αφού έμεινε στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού δύο χρόνια, πέρσι δόθηκε δανεικός στη Δόξα Δράμας. Φέτος, ο ίδιος ο παίκτης ήθελε να αγωνιστεί σε ομάδα της Σούπερ λίγκας και για το λόγο αυτό, δόθηκε δανεικός στην Καλλονή.
  • Επιλογή του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο 23χρονος Πέταρ Γκρίμπιτς πήγε στον Ολυμπιακό το 2011. Δεν αγωνίστηκε ποτέ στους ερυθρόλευκους καθώς δόθηκε δανεικός στο Λεβαδειακό, την Καρπάτι Λιβ, ενώ πέρσι αγωνίζονταν στην ΟΦΚ Βελιγραδίου έχοντας 22 συμμετοχές και επτά γκολ. Φέτος η Παρτιζάν τον ζήτησε από τον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι, συμφώνσαν στο δανεισμό του Μαυροβούνιου μέσου.
  • Φωτοτυπία του Κώστα Μήτρογλου, ο 19χρονος Νίκος Ιωαννίδης, ήταν ο κορυφαίος επιθετικός της δεύτερης ομάδας του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν φέτος να τον παραχωρήσουν δανεικό στη Χάνσα Ροστόκ, προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες, στην… τρίτη κατηγορίας της Γερμανίας..
  • Ο Αλεξάνταρ Κατάι αποτελεί άλλη μία επιλογή του Κοβάσεβιτς από το καλοκαίρι του 2011. Δεν αγωνίστηκε καθόλου στον Ολυμπιακό, καθώς αμέσως δόθηκε δανεικός στον ΟΦΗ. Πέρσι αγωνίστηκε στη σερβική Βοϊβοντίνα (την ομάδα από όπου τον αγόρασαν οι ερυθρόλευκοι) έχοντας σε 20 συμμετοχές πέντε τέρματα. Την καλή του χρονιά εξαργύρωσε, αλλάζοντας ομάδα, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας συμφώνησε με τον Ολυμπιακό να δανειστεί τον παίκτη για ένα χρόνο.
  • Τον περασμένο Ιούνιο, ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Μανώλη Τζανακάκη πληρώνοντας στον Εργοτέλη 350.000 ευρώ, κυρίως λόγω των εμφανίσεων του με τις μικρές Εθνικές ομάδες. Υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών και τον άφησε στην κρητική ομάδα, τουλάχιστον για τη σεζόν 2013-14, καθώς ο νεαρός δεξιός μπακ δεν ήταν στα πλάνα του Μίτσελ.
  • Από τους πιο ταλαντούχους της δεύτερης ομάδας του Ολυμπιακού, ο 19χρονος μέσος Μανώλης Σιώπης δεν έπεισε τον Μίτσελ να τον κρατήσει στην πρώτη ομάδα. Έπεισε όμως τους ανθρώπους της Ντόρτμουντ να τον ζητήσουν δανεικό για ένα χρόνο, προκειμένου να αγωνιστεί στη δεύτερη ομάδα και του χρόνου να πληρώσουν τη ρήτρα του 1.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν. Οι ερυθρόλευκοι απέρριψαν την προσφορά των Γερμανών και έστειλαν τον παίκτη δανεικό για ένα χρόνο στον Πλατανιά.
  • Το 2010 ο Βασίλης Καραγκούνης υπέγραφε στην Ουντινέζε, ως παίκτης του Ατρομήτου. Δύο χρόνια αργότερα, ο Ολυμπιακός πλήρωνε στους Ιταλούς 250.000 ευρώ (ποσοστό πήρε και ο Ατρόμητος που διατηρούσε δικαιώματα) και τον πήρε ως επένδυση στο μέλλον για την αριστερά πλευρά της άμυνας. Μετά από μία καλή χρονιά με τη δεύτερη ομάδα και την Εθνική κάτω των 20, ο Μίτσελ αποφάσισε να τον στείλει δανεικό στον Άρη.
  • Από τους διακριθέντες της Εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο για παίκτες κάτω των 20, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είναι ακόμα ένας παίκτης που ξεχώρισε από τις ακαδημίες του Εργοτέλης. Ο Ολυμπιακός έσπευσε να τον καπαρώσει από φέτος πληρώνοντας 450.000 ευρώ στους Κρητικούς, αφήνοντας όμως για φέτος τον παίκτη στον Εργοτέλη για να πάρει παιχνίδια.
  • Ο Κλοντ Ντιελνά, αποκτήθηκε ως ελεύθερος το 2012 υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Ο Ζαρντίν δεν πείστηκε να τον διατηρήσει στην ομάδα και στον Γάλλο στόπερ προτάθηκε να δανειστεί στο Λεβαδειακό. Ο Ντιελνά αρνήθηκε και τελικά ήρθε η πρόταση από τη Σεντάν για δανεισμό ενός έτους με οψιόν αγοράς. Η Σεντάν υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία και ο Ντιελνά θα συνεχίσει φέτος την καριέρα του ως δανεικός στην Αζαξιό, καθώς ούτε τον Μίτσελ κατάφερε να πείσει.
  • Προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού, ο Μπάμπης Λυκογιάννης έχει συμβόλαιο με τους ευθρόλευκους μέχρι το 2017. Ο 20χρονος μέσος (και αριστερός μπακ), θα αγωνιστεί φέτος δανεικός στον Λεβαδειακό, αποτέλεσμα των εξαιρετικών σχέσεων του Κομπότη με τους ερυθρόλευκους.
  • Ο Δημήτρης Διαμαντάκος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ατρόμητου Αθηνών. Τον εντόπισαν οι ερυθρόλευκοι και τον πήραν στις δικές τους ακαδημιες το 2009. Τρία χρόνια αργότερα παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Πανιώνιο και τον Ιανουάριο του 2013 στον Άρη. Τελικά ο 20χρονος επιθετικός κατέληξε (πάλι δανεικός) στον Εργοτέλη, ως μέρος της συμφωνίας για τη μεταγραφή του Μπουχαλάκη.
  • Ο Δημήτρης Κολοβός θεωρητικά είναι παίκτης του Πανιώνιου, τυπικά όμως ανήκει στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν 850.000 ευρώ για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του νεαρού επιθετικού και τον άφησαν στη Νέα Σμύρνη για να πάρει παιχνίδια.

    Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

    */