Connect with us

OLYMPICS

Το μουσείο… εκπαιδεύεται

Published

on

Το Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης πάει… σχολείο, καθώς για πρώτη φορά φέτος στη δεκαετή πορεία του βγαίνει εκτός των «τειχών» του με αφορμή τη διοργάνωση του ομώνυμου καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος , που λαμβάνει χώρα χάρη στην πολύτιμη συμβολή του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Έτσι λοιπόν, μετά από δέκα χρόνια επιτυχούς υλοποίησης μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων, σε περισσότερους από 25.000 μαθητές ετησίως, το Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης, με δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έρχεται ακόμη πιο κοντά στα σχολεία που βρίσκονται εκτός της πόλης μας, προσθέτοντας το πρωτοποριακό πρόγραμμα με τίτλο «Το Ολυμπιακό μουσείο πάει… σχολείο!» στα δεκαέξι ήδη υπάρχοντα μουσειοπαιδαγωγικά του προγράμματα που σχεδιάστηκαν για τη νέα σχολική χρονιά. Το φιλόδοξο εγχείρημα θα διεξάγεται εντός των κατά τόπους σχολείων, και θα είναι αφιερωμένο στην ειδική θεματική «Σύγχρονοι Ολυμπιακοί & Παραολυμπιακοί Αγώνες».

Πρωτοτυπώντας για μία ακόμη φορά, το Ολυμπιακό μουσείο δείχνει τον δρόμο με πρωτοπόρες δράσεις, που ως επίκεντρο έχουν τη νέα γενιά της Ελλάδας. Η αφετηρία του προγράμματος δίνεται με αφορμή την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, που ορίσθηκε από το υπουργείο παιδείας, ως ημέρα εορτασμού για όλα τα σχολεία της χώρας μας, και με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η εκπαιδευτική ομάδα του Ολυμπιακού μουσείου, συγκεντρώνει τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό και επισκέπτεται απομακρυσμένα σχολεία, αντιμετωπίζοντας έτσι δυναμικά, την δυσκολία της απόστασης, αλλά και της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας. Η εκπαιδευτική δράση «Πάμε Σχολείο;…» απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο θα έρθουν κοντά στο μοναδικό Ολυμπιακό μουσείο της χώρας, αλλά και στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα, συνδυάζοντας θεωρητική μάθηση και βιωματική εμπειρία, μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες. Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αγώνες προσομοίωσης αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση στις αξίες της αριστείας, του σεβασμού και της φιλίας, δηλαδή στα τρία συστατικά που αποτελούν το Ολυμπιακό ιδεώδες, η αναγνώριση των ατομικών δεξιοτήτων και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καινοτόμο, δίωρης διάρκειας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιάζεται και υλοποιείται προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και στη δυναμική του εκάστοτε σχολείου, ενώ η συμμετοχή είναι φυσικά δωρεάν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/