Connect with us

EDITORIAL

Όχι δάκρυα για την Εθνική

Published

on

Οι λάτρεις της στατιστικής το έλεγαν. Αρχικά προτιμούσαν να καταθέτουν την πρόβλεψή τους ως μία εύλογη απορία για να μη γίνουν δυσάρεστοι σε όλους εμάς που βλέπαμε στην Εθνική ομάδα τις ικανότητες να προχωρήσει πολύ στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Όσο πλησίαζε ο αγώνας με τη Σερβία οι κάθε λογής στατιστικολόγοι ξεθάρρευαν. «Μα, δεν γίνεται να μην έχει κάνει ούτε ένα κακό παιχνίδι αυτή η ομάδα», έλεγαν και άφηναν να εννοηθεί πως έφτασε η ώρα. Δυστυχώς δικαιώθηκαν.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου ζήτησε συγνώμη και υποστήριξε ότι οι Σέρβοι μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και γι’ αυτό κέρδισαν τον αγώνα. Είχε δίκιο! Τα δύο καρφώματα του Κάλινιτς μπροστά στους Έλληνες διεθνείς που απέτυχαν να τον σταματήσουν με το φάουλ που του έκαναν, απλά μας έδωσε να καταλάβουμε από νωρίς ότι αυτή η βραδιά θα ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες. Ακόμα και στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, όμως, η Εθνική διατηρούσε ζωντανές τις προσδοκίες για ένα ξέσπασμα που θα την επανέφερε στη διεκδίκηση της νίκης – πρόκρισης. Τι κι αν υπήρχαν παίκτες που έδειχναν πως δεν τους ταίριαζε με τίποτα το ματς;

Ο Νίκος Ζήσης στάθηκε στην εξαιρετική απόδοση των Σέρβων! Κι αυτός είχε δίκιο! Διότι οι περισσότεροι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έκαναν απέναντι στην ελληνική ομάδα την καλύτερη διεθνή εμφάνισή τους. Ο Μπονγκτάνοβιτς τα έβαζε από παντού. Ο Ραντούλιτσα έκανε βόλτες μέσα στο ζωγραφιστό και σκόραρε όποτε του κάπνιζε. Ο Μπιέλιτσα και ο Τεόντοσιτς έπαιζαν με το μυαλό των Ελλήνων διεθνών. Με πονηριές. Ειδικά ο Μίλος που έδινε θεατρικές παραστάσεις όποτε τον πλησίαζε παίκτης της Εθνικής μας.

Πήγαν όλα στραβά στη Μαδρίτη. Αλλά δεν είναι ώρα για δάκρυα. Ούτως ή άλλως αυτή η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να γίνει καλύτερη. Αρκεί να στηριχθεί το πλάνο που υιοθέτησε η ομοσπονδία όταν αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Αντρέα Τρινκέρι και προχώρησε στην πρόσληψη του Φώτη Κατσικάρη. Το είπε ο Καϊμακόγλου και μετά από την ήττα στο κρίσιμο ματς. Όπως το είχαν πει όλοι οι διεθνείς έπειτα από τις νίκες στον όμιλο της Σεβίλλης. Την παρουσία της Εθνικής στην Ανδαλουσία τη χειροκροτήσαμε! Αναγνωρίσαμε την καλή δουλειά που είχαν κάνει οι προπονητές και οι παίκτες! Γι’ αυτό κρατάμε τις στιγμές υπερηφάνειας που μας πρόσφεραν. Στιγμές που δεν γίνεται να σβήσει μία ήττα. Στιγμές που δεν μπορεί να διαγράψει μία απογοήτευση.

Η Εθνική έδειξε στην Ισπανία πώς έχει παρόν. Κυρίως, όμως, πως έχει μέλλον! Αρκεί να συνεχιστεί η σωστή δουλειά και η καλή διαχείριση των παικτών. Ας μείνουν, λοιπόν, στο λεωφορείο όσοι μπορούν και γουστάρουν και είμαστε σίγουροι πως στο επόμενο Ευρωμπάσκετ μπορεί να έρθει και το μετάλλιο! Τότε όλα θα ‘ναι ακόμα καλύτερα!

Για το ματς με τους Σέρβους τι άλλο να πει κάποιος; Το πρώτο τρίλεπτο του αγώνα έκρινε τα πάντα! Με τον Κάλινιτς να δίνει θάρρος στους συμπαίκτες του. Το παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς και ο Κατσικάρης. Οπότε ας αφήσουμε πίσω το ματς της Μαδρίτης και ας επικεντρωθούμε στην επόμενη μέρα, αφού πρώτα δεχθούμε με χειροκρότημα την επιστροφή της ομάδας στην πατρίδα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/