Connect with us

EDITORIAL

Έχουμε προσόντα για σπουδαία πράγματα

Published

on

Με πέντε πανελληνια ρεκόρ και μία συμμετοχή σε τελικό επιστρέφει η ελληνική αποστολή από το Γούιντσορ του Καναδά όπου συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 25αρας πισίνας, αν μη τί άλλο επιτυχημένη.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Το ζητούμενο σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις για τους αθλητές, είνα να ξεπερνούν τους εαυτούς τους. Τα πέντε πανελλήνια ρεκόρ μαρτυρούν ότι Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεν και Απόστολος Χρήστου τα πήγαν περίφημα. Να μην ξεχνάμε ότι το παγκόσμιο διεξήχθει τέσσερις μήνες μετά τους Ολυμπιακούς, όπου πολλοί αθλητές βρίσκονται ακόμα σε περίοδο αποθεραπείας από έναν πολύ σκληρό Ολυμπιακό κύκλο και για το λόγο αυτό αρκετοί επέλεξαν να μην αγωνιστούν. Ένα φορμάρισμα τόσο σύντομα μετά από Ολυμπιακούς και με το παγκόσμιο να ακολουθεί δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν αθλητή.
Η ελληνική τριάδα δεν το φοβήθηκε αλλά δυστυχώς δεν είχε σύμμαχο την ομοσπονδία για να καταφέρει να πετύχει ακόμα πιο σπουδαία πράγματα. Οι δηλώσεις του Χρήστου στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τα λένε όλα. «Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Βέβαια οι συνθήκες ήταν δύσκολες, όσον αφορά την προσαρμογή μου, λόγω της διαφοράς ώρας. Όμως μέρα την μέρα προσαρμοζόμουν και αυτό φάνηκε την τελευταία μέρα, στην κούρσα των 200μ. ύπτιο και στο πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσα. Νομίζω πως θα μπορούσα να έχω συνολικά μία καλύτερη εμφάνιση, όμως πλέον συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για να την επίτευξη των μελλοντικών μας στόχων». Όταν οι αθλητές μας είχαν μόλις 24 ώρες για να προσαρμοστούν στην αλλαγή της ώρας αλλά και να επανέλθει ο οργανισμός τους από την πτήση με τρία διαφορετικά αεροπλάνο, αυτό που πέτυχαν στο Γουίντσορ είναι πραγματικά σπουδαίο. Και μάλιστα δίχως την παρουσία των προπονητών τους. Καλός και χρυσός ο Νίκος Γέμελος, όμως όλοι όσοι κάνουν ατομικά αθλήματα, γνωρίζουν πολύ καλά τί σημαίνει να είναι μαζί με τον αθλητή ο προπονητής του. Νικολόπουλος (Βαζαίος), Βελέντζας (Χρήστου) και Οικονόμου (Γκολομέεβ) έπρεπε να είναι εκεί οπού εκτός των άλλων θα είχαν και την ευκαιρία να επιμορφωθούν παρακολουθώντας το κορυφαίο προπονητικό σεμινάριο της FINA. Μπορεί οι τρεις τους να κόστιζαν στην ομοσπονδία 6.000 – 7.000 ευρώ, όμως τα οφέλη θα ήταν πολλαπλά. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι τα μετάλλια της κολύμβησης του 2016, είναι αυτά που θα ανεβάσουν στην αξιολόγηση της ΓΓΑ την ΚΟΕ για να υπολογιστεί η επιχορήγησή της.
Ο Νίκος Γέμελος που βρέθηκε στον Καναδά για το σεμινάριο της FINA και εξυπηρέτησε και τους συναδέλφους του, έχοντας το… νου του στην τριάδα, ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά στο μέλλον της ελληνικής κολύμβησης. Είναι λαμπρό! «Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία και των τριών αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό πως όλοι πέτυχαν πανελλήνια ρεκόρ (πέντε συνολικά), αν και δυστυχώς μείναμε εκτός τελικών, εκτός του Βαζαίου στα 200μ. μεικτή ατομική. Όμως παρουσιαστήκαμε ανταγωνιστικοί και θα ήθελα να τονίσω πως και οι τρεις αθλητές δεν έχουν λιγότερα προσόντα από τους αθλητές των αναπτυγμένων αθλητικά χωρών. Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον και μας δίνει πίστη πως θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές της κολύμβησης στα επόμενα χρόνια».
Η ελληνική κολύμβηση είναι αυτή τη στιγμή μαζί με το στίβο και τη γυμανστική ότι πιο υγιές και ταλαντούχο διαθέτει ο ελληνικός αθλητισμός από τα μεγάλα Ολυμπιακά αθλήματα. Αν το 2016 ήταν μια εξαιρετική χρονιά, η τριετία που ακολουθεί μέχρι το 2020 αναμένεται εξαιρετική. Μην περιμένετε τους Ολυμπιακούς για να ασχοληθείτε με τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες μας. Αξίζουν πολύ μεγαλύτερης προσοχής και την αρχή πρέπει να την κάνει η ΚΟΕ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/