Connect with us

StivosNews

«Φεύγε Μιθριδάτα»

Published

on

Η διαδρομή είναι διπλή. Η πρώτη οδηγεί σε μία ηρωική έξοδο η δεύτερη σε μία ταπεινωτική αποδοκιμασία και ήττα! Το επί της ουσίας αποτέλεσμα δεν αλλάζει καθώς τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει την εκλογή της Τασούλας Κελεσίδου στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ. 

του Θοδωρή Σαλαντή

Οι τελευταίες ώρες πριν τη λήψη της οριστικής απόφασης για το δρόμο που θα ακολουθήσει ο Βασίλης Σεβαστής είναι δύσκολες. Το παιχνίδι του ποντικιού με τη γάτα έφτασε στο τέλος και πλέον μπροστά στον ισχυρό άνδρα του ΣΕΓΑΣ φαντάζει μία εκλογική διαδικασία χωρίς τους δικούς του όρους. Είναι η πρώτη φορά που τα τελευταία 23 χρόνια ο Βασίλης Σεβαστής δεν κατόρθωσε να επιβάλει θέσεις και απόψεις για τη διατήρηση των κεκτημένων. Κάθε μέρα που περνά τα σωματεία τάσσονται στο πλευρό της Αναγέννησης και όλα δείχνουν ότι μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις αρχές Μαρτίου η παράταξη του Βασίλη Σεβαστή θα φυλλορροεί. Η οποία δε δυναμική, για μια ισχυρή τουλάχιστον εκπροσώπηση στο επόμενο δ.σ. θα γίνεται αναιμική.

Ο ίδιος έχει την πείρα και την αντίληψη για να καταλάβει ότι τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο από ότι περίμενε. Τελευταίο του σωσίβιο ήταν η δημιουργία μιας …αντικυβερνητικής φράξιας, μόνο που οι πρόθυμοι για να την στελεχώσουν δεν υπάρχουν. Ένας κομματικός μηχανισμός αλλωστε, δύσκολα θα επεδίωκε να ταυτιστεί με ένα σύστημα που καταρρέει, πόσω δε μάλλον όταν τα Έργα και οι ημέρες της 23ετους διοίκησης θα μπουν στο μικροσκόπιο. Και θα είναι η πρώτη φορά που ο δημόσιος έλεγχος θα γίνει με αντικειμενικότητα και διαφάνεια. Ο Αυγενάκης με την ψήφιση του νέου νόμου για τον αθλητισμό αλλά και όλη τη διαδικασία εγγραφής Σωματείων στο αθλητικό μητρώο έχει δείξει ότι το τελευταίο που τον απασχολεί είναι οι οποίες κομματικές συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα σωματείο του ΣΕΓΑΣ δεν κόβεται, και η βούληση του υπουργείου είναι να εγγραφούν όλα αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αντίθετα ο ΣΕΓΑΣ ήταν εκείνος που έτρεξε να κάνει εκλογές, η μοναδική από όλες τις ομοσπονδίες, μόλις κοινοποιήθηκαν τα πρώτα 100 σωματεία αδιαφορώντας για την ύπαρξη και το μέλλον των υπολοίπων 100 τόσων. Πασιφανές ότι όσο το εκλογικό μέτρο μεγάλωνε τόσο η σημερινή διοίκηση έχανε σε δύναμη και αυτό έπρεπε να το αποτρέψει. Μόνο που στο υπουργείο είχαν άλλες απόψεις για τις δημοκρατικές διαδικασίες στην εκλογική αναμέτρηση, έτσι θα ψηφίσουν όλοι όταν πρέπει.

Είναι επισης και η επιλογή της Σοφίας Σακοράφα που δεν κατόρθωσε να δώσει μία δυναμική στο Βασίλη Σεβαστή. Είναι προφανές πια οτι η βασική επιδίωξη αφορούσε στην πολιτική κάλυψη πού ίδια θα παρείχε ως βουλευτής του Βαρουφάκη. Στόχος από την αρχή δεν ήταν ένα η επιλογή ενός προσώπου που θα συσπείρωνε τον στίβο, αλλά ένα πρόσωπο που θα κατόρθωνε να προσελκύσει κόμματα στην δημιουργία ενός …αντιδεξιού μετώπου. Και όχι τόσο με την προοπτική νίκης στις επερχόμενες εκλογές όσο για την επόμενη μέρα και την διαχείριση της ήττας. Διότι αυτό είναι το μέγα ζητούμενο. Πώς θα αντιδράσει η νέα ηγεσία στα πεπραγμένα της απελθούσας. Ακριβώς αυτή η διαφαινόμενη ήττα έδινε απανωτά όχι στην αναζήτηση προσώπων για τη θέση του προέδρου ενώ ακόμη δυσκολότερη είναι η επιλογή μελών για την κατάληψη των θέσεων του δ.σ.

Οι δημοσιογραφικές μου πληροφορίες φέρουν τη σημερινή διοίκηση να επικοινωνησε προ ολίγων ωρών, δεν έχουν περάσει ούτε εικοσιτεσσερις καλά καλά, με στέλεχος, από τα βασικά της ηγετικής ομάδας της Αναγέννησης. Φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση διάψευσης της πληροφορίας που σας δίνω. Η επαφή αυτή και τα όσα συζητήθηκαν ήταν το πρώτο βήμα, έτσι τουλάχιστον εκτιμώ, για την δημιουργία ενός κλίματος που θα επιτρέψει την ομαλή μετάβαση στη Νέα διοίκηση. Αυτό δεν είναι κάτ’ ανάγκη κακό, καθώς οι δίαυλοι επικοινωνίας ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο δεν θα πρέπει να καταστρέφονται.

Είναι άλλωστε και οι καθημερινές εγγραφές Σωματείων του ΣΕΓΑΣ στο μητρώο που ολοκληρώνουν την εικόνα του αποτελέσματος των επόμενων εκλογών στην ομοσπονδία. Ο μέγιστος αριθμός που ο Βασίλης Σεβαστής κατέγραφε ως δικά του ήταν 83. Οι αντίπαλοι του που κατέρχονται με τον αέρα του νικητή και της ανανέωσης βρίσκονται ήδη 20 σωματεία μπροστά. Μου λένε μάλιστα ότι η καταμέτρηση διεξάγεται με τα πλέον αυστηρά κριτήρια και πλέον στα 210 περίπου σωματεία που υπολογίζεται ότι θα αριθμούνται με την ολοκλήρωση του μητρώου ο Βασίλης Σεβαστής στις καλύτερες συνθήκες δύσκολα θα άγγιζε τα 90.

Με την μικρή μου εμπειρία προβλέπω ότι ο αγώνας από δω και πέρα του Βασίλη Σεβαστή θα είναι …αφαιρετικός. Στόχος  ένας και μόνος. Να συγκρατήσει όσο περισσότερους μπορεί από τη δική του δύναμη. Μόνο που δεν υπολόγισε ότι και κατάδικα του σωματεία κουράστηκαν από αυτη την 23χρονη ποδηγέτηση. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Βασίλης Σεβαστής δεν μπορεί να είναι υποψήφιος οπότε τα σωματεία λειτουργούν και σκέφτονται ελεύθερα για την επόμενη μέρα. Τις οποίες υποχρεώσεις τις έχουν βγάλει και με το παραπάνω δυόμισι δεκαετίες τώρα.

Σε λίγες ώρες, σε λίγες μέρες θα πρέπει να δοθεί διέξοδος. Κάνουμε τις εκλογές ή τις ακυρώνουμε. Δυστυχώς την απόφαση αυτή την παίρνει μόνος του ένας άνθρωπος. Γνωρίζοντας τον εκτιμώ καλά, και εκτιμώντας αντιστοίχως  και τα οποία καλά έκανε, δεν μπορώ παρά να του γράψω για να ακουστεί δυνατότερα.  «Φεύγε Μιθριδάτα». Εύχομαι να με ακούσει…

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες