Connect with us

StivosNews

Η καθαρή νίκη της Κελεσίδου και οι ψηφοφορίες παρωδία Σεβαστή!

Published

on

Tην ώρα που η Αναγέννηση  μετρά στην δύναμη της 143 σωματεία από τα 227 που ψηφίζουν στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ, η απερχόμενη διοίκηση αναζητά σωτηρία και εντυπώσεις μέσα από τα αποτελέσματα μιας ψηφοφορίας παρωδίας. 

του Θοδωρή Σαλαντή

Είναι γεγονός ότι η γενική  συνέλευση του ΣΕΓΑΣ είχε αμφισβητηθεί από την αρχή ως το τέλος από την Αναγέννηση. «Η μοναδική νόμιμη συνέλευση και κατ επέκταση εκλογική διαδικασία που αναγνωρίζεται από εμάς είναι αυτή της 31 Μαρτίου». Αυτό ήταν  το μήνυμα που έστειλε στα σωματεία της, η κίνηση που θα αναλάβει την ηγεσία της ομοσπονδίας σε λιγότερο από 10 μέρες. Και έτσι ακριβώς αντιμετωπίστηκε η γενική συνέλευση του ΣΕΓΑΣ από τα 143 σωματεία της Αναγέννησης. Εφόσον δεν μπορούσε να παράξει νόμιμο αποτέλεσμα, πολλά από τα 143 σωματεία της Κελεσίδου πέρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου παρακολουθώντας την ΓΣ παρωδία.

Η απερχόμενη διοίκηση των Σεβαστή-Παναγοπούλου επιχείρησε βιαστικά να εκμεταλλευτεί αυτή την χαλαρότητα και φρόντισε να ανακοινώσει αποτέλεσμα. Είπε 154, θα μπορούσε να πει 184 ή 124, αλλά  σίγουρα όχι 64, καθώς αυτή είναι η δύναμη της ΑΚΑΣ στα σωματεία του ΣΕΓΑΣ! 

Ήταν μεγάλη η πρεμούρα για απαλλαγή από τις ευθύνες της απερχόμενης διοίκησης για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Γι’αυτό λοιπόν επιχείρησε μέσω zoom να πάρει τις ψηφοφορίες. Την ώρα που ξέρει και το έχει δεχτεί και η ίδια ότι όλες οι αναμετρήσεις θα πρέπει να γίνουν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Ζευς του υπουργείου για να είναι σύννομες.

«Αφού λοιπόν έχουν 154 σωματεία που ψήφισαν την έγκριση των πεπραγμένων ας μας ανακοινώσουν τα ονόματα τους» τόνιζε χαμογελώντας ηγετικό στέλεχος της Αναγέννησης σχολιάζοντας την ψηφοφορία! Και έτσι ακριβώς είναι. Κάποιοι μέσα από τις οθόνες τους σήκωναν ένα λευκό χαρτί για να δώσουν θετική ψήφο, κάποιοι έκαναν οτι μετρούσαν και κάποιοι άλλοι ανακοίνωναν ότι ήθελαν!

Με 154 σωματεία, που διάκεινται θετικά προς αυτή όπως υποστηρίζει, ένα είναι το ερώτημα. Γιατί δεν φροντίζει η απερχόμενη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ να νομιμοποιήσει το αποτέλεσμα την 31η Μαρτίου; Τι να γίνει; Στην κάλπη την ηλεκτρονική και νόμιμη, τα σωματεία να μην ψηφίσουν μόνο για την εκλογή νέας διοίκησης, αλλά να εγκρίνουν όπως πάντα γινόταν στις εκλογικές διαδικασίες και τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό. Φανταζόμαστε ότι με τέτοια δύναμη δεν θα έχει αντίρρηση ούτε ο κύριος Σεβαστής ούτε ο κύριος Παναγόπουλος! Ούτε βεβαίως και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης αφού είναι …σίγουρα για το αποτέλεσμα!

Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να υιοθετηθεί ουτε ως σκέψη. Ούτε τα 154 σωματεία που υποτίθεται ψήφισαν τον απολογισμό θα ανακοινώσει ονομαστικά ο ΣΕΓΑΣ γιατί θα τρώει την μία διαψεύση μετά την άλλη, ουτε θα τολμήσει να ζητήσει κανονική ψηφοφορία σε  νόμιμη κάλπη. Και ο σαματάς γίνεται για να θολώσουν τα νερά έτσι ώστε να συγκρατηθούν τα σωματεία του σκληρού τους  πυρήνα που έχουν τάσεις φυγής προς την Αναγέννηση.

Η Τασούλα Κελεσίδου και η Αναγέννηση κατέγραψαν επισήμως 143 σωματεία στην δύναμή τους! Αυτά θα δώσουν συντριπτική νίκη στις εκλογές της 31ης Μαρτίου και μόνο με συμπάθεια μπορούν αντιμετωπίζουν τα φληναφήματα που οι αντίπαλοι τους χρησιμοποιούν ως επιχειρήματα. Η ΑΚΑΣ γνωρίζει ότι η δύναμη της δεν ξεπερνά στην καλύτερη των περιπτώσεων τα 70 σωματεία! Μπροστά στην ολοκληρωτική συντριβή προσπαθεί να κρατήσει έστω αυτές τις δυνάμεις για να έχει μια παρουσία στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Βροντοφωνάζει ότι έχει 154 συμπαθούντες για να μην παρασυρθούν και αυτά τα λίγα σωματεία που τους έχουν απομείνει από το ρεύμα και την παράσταση νίκης της Αναγέννησης.

Είναι μια στρατηγική όμως που θα στοιχίσει δίπλα στους Παναγόπουλο-Σεβαστή. Είναι γεγονός ότι η Αναγέννηση επιχείρησε τις τελευταίες μέρες να λειτουργήσει συναινετικά ως η παράταξη που θα αναλάβει την διοίκηση του ΣΕΓΑΣ! Ήθελε να φύγει από τη στείρα αντιπαράθεση, να προβάλλει το αθλητικό της πρόγραμμα για την ερχόμενη τετραετία, να συμπεριφερθεί ως ήρεμη δύναμη που έρχεται να ενώσει τον χώρο του στίβου. Έστειλε μάλιστα και τα αναγκαία μηνύματα στους αντιπάλους. Η μη ενασχόληση της με την Γενικη Συνέλευση παρωδία ήταν το δυνατότερο. 

Η μετριοπάθεια ομως είναι προσόν μόνο όταν οι άλλοι αντιλαμβάνονται ότι έχεις και άλλες επιλογές, έλεγε ο Κίσινγκερ. Τα μηνύματα λοιπόν  φαίνεται ότι δεν παρελήφθησαν από την απερχόμενη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και η Αναγέννηση βάζει πλώρη πανίσχυρη για την 31η Μαρτίου! Τα ψέματα τελείωσαν! Τα 143 σωματεία συνεχίζουν δυναμικά για τις εκλογές εκεί όπου η δύναμή τους θα στείλει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την εικοσιτετράχρονη διοίκηση Σεβαστή! Και επιτέλους θα αρχίσει ο έλεγχος, ο πραγματικός των πεπραγμένων! Είναι πάρα πολλά τα σχεδόν τριακόσια (300) εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκε μία διοίκηση για 24 χρόνια χωρίς να έχει έστω έναν απέναντι της για αντιπολίτευση. 

Την παραμονή της μάχης στα Γαυγάμηλα ο Παρμενίων πρότεινε στον Αλέξανδρο να αιφνιδιάσουν και να επιτεθούν τη νύχτα. Και απάντησε ο Μέγας! «Ου κλέπτω τη νίκην». Την ημέρα της 31ης Μαρτίου η Τασούλα Κελεσιδου και τα σωματεία της θα πάρουν την ξεκάθαρη νίκη… Άλλοι χρησιμοποιούν τη νύχτα και τις πρακτικές της…

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες