Connect with us

EDITORIAL

Ύποπτη κίνηση για το Καυτανζόγλειο

Published

on

Από χθες το Sportsfeed είχε τονίσει την ύπαρξη του απαράδεκτου άρθρου 28 στο σχέδιου νόμου που δόθηκε από τον υφυπουργό αθλητισμού για διαβούλευση και αφορούσε στην αλλαγή σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Μία κίνηση ύποπτη…

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Επειδή κάποιοι στην παρούσα κυβέρνηση είναι ανιστόρητοι, να τους κάνουμε γνωστό ότι το Καυτανζόγλειο στάδιο είναι μια δωρεά του Λυσίμαχου Καυτανζόγλου προς τον αθλητισμό και τους αθλούμενους της πόλης της Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη μέρα που παραδόθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1960 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να κάνει τα εγκαίνια, ο προορισμός του σταδίου ήταν ένας και μοναδικός σύμφωνα και με την επιθυμία του δωρητή. Να εξυπηρετεί τις ανάγκες του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας γενικότερα, με το άθλημα του στίβου να έχει πάντα προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό πρόκειται για κληροδότημα το οποίο διοικείται από 9μελές συμβούλιο που αποτελείται από πέντε μέλη ορισμένα από το ίδρυμα Καυτανζόγλου και τέσσερα από την πολιτεία. Με τον τρόπο αυτό, ο Λυσίμαχος Καυτανζόγλου ήθελε να διαφυλάξει πως η δωρεά του θα παρέμενε στη διάθεση των πολιτών της Θεσσαλονίκης.
Ολα αυτά προσπαθούν να τα ανατρέψουν κάποιοι. Η αρχή έγινε με την επιβολή αντίτιμου χρήσης των εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους (5 ευρώ), κάτι που έρχεται σε κόντρα με την επιθυμία του Καυτανζόγλου που ήθελε να παρέχονται οι εγκαταστάσεις στους πολίτες της Θεσσαλονίκης δωρεάν.
Αυτό όμως που ξεπερνά κάθε όριο, είναι το ανεκδιήγητο άρθρο 28 στο σχέδιο νόμου του Κοντονή που θέλει να αλλάξει τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου. Θέλει να μετατρέψει το 5-4 σε 2-5 με την πολιτεία να έχει τον πρώτο λόγο πλέον και να αποφασίζει δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανένα ίδρυμα. Πρόκειται για μία κίνηση που δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι η νυν κυβέρνηση θέλει να παραχωρήσει σε ιδιώτη το στάδιο. Τί μπορεί να σημαίνει μια τέτοια κίνηση; Το τέλος του στίβου στη Θεσσαλονίκη και φυσικά το ξεσπίτωμα του μαζικού αθλητισμού. Οι πρώτες ενδείξεις για τις προθέσεις των ανθρώπων που διοικούν τον αθλητισμό έστειλαν ξεκάθαρο μύνημα, υπέρ του ποδοσφαίρου. Ο συνθετικός τάπητας σε κεντρικό στάδιο και βοηθητικό είναι ακατάλληλοι. Οι εσωτερικές εγκαταστάσεις έχουν προβλήματα σοβαρά. Και όμως, η αντικατάσταση του χλοοτάπητα ήταν ο μεγάλος καημός της πολιτικής ηγεσίας. Το ποδόσφαιρο πάνω από όλα!
Σημαντικό ρόλο σε όλη την υπόθεση διαδραματίζει ο Θεσσαλονικιός δικηγόρος και σύμβουλος του ΓΓΑ, Αλέξης Αδαμίδης, ο οποίος προέρχεται από την οικογένεια του Ηρακλή και έχει υπάρξει και μέλος σε διοικήσεις (όχι του Ερασιτέχνη). Εκτός από σύμβουλος του ΓΓΑ, έχει διοριστεί και στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΑΚ Θεσσαλονίκης που έχει ύπο την ευθύνη του όλα τα στάδια και κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης (τα δημόσια).
Επειδή λοιπόν, δεν είναι όλα για ξεπούλημα, αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ούτε το ΠΑΣΟΚ των 80s και των 90s, δεν πρέπει να το σκέφτονται καν οι του ΣΥΡΙΖΑ του 2016.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/