Connect with us

StivosNews

Και την ρήμαξαν και την έχασαν! Ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο, Πάρνηθα γιοκ!

Published

on

Και όμως! Κατάφεραν να χάσουν και την Πάρνηθα. Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ μετά το αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ αναγκάστηκε με ανακοίνωσή της να παραδεχθεί για πρώτη φορά δημόσια ότι κατόρθωσε να χάσει το προπονητικό κέντρο της Πάρνηθας, που είχε παραχωρηθεί στον ΣΕΓΑΣ από το 1970.

του Θοδωρή Σαλαντή

Με μία ανακοίνωση απολογία και σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Βασίλης Σεβαστής ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι από το 2011 η εγκατάσταση του ΣΕΓΑΣ είναι παρελθόν για την ομοσπονδία.

Οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν πλήρως. Απαξίωση πλήρης των περιουσιακών στοιχείων του ΣΕΓΑΣ από τη σημερινή διοίκηση η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε για να διαψεύσει το ρεπορτάζ μας παραδέχεται ότι από το 2011 έως σήμερα δεν έκανε ούτε μία ενέργεια για το προπονητικό κέντρο του ΣΕΓΑΣ. Άντ’ αυτού ο κύριος Σεβαστής επιτίθεται αποκαλώντας με, λίβελογραφο και συκοφάντη διότι αποκαλύψαμε την ανικανότητα τους ως διοίκηση. Πάγια τακτική και πρακτική! Και όπως πάντα φταίνε οι άλλοι!

Θαυμάστε πώς παραδέχεται ο Βασίλης Σεβαστής το γεγονός. Αφού τονίζει ότι έστειλαν 10 τόσα έγγραφα σε αντίστοιχες υπηρεσίες την δεκαετία του 2000, κλείνει αναφερόμενος στο τελευταίο, το 2011! «Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από τους αρμόδιους σε όλες τις τελευταίες ενέργειες και εκεί σταμάτησαν οι προσπάθειές μας…» αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση (διαβάστε εδώ).

Πάρνηθα γιοκ λοιπόν! Η διοίκηση των 220 εκατομμυρίων ευρώ, οι άνθρωποι που διαχειρίζονταν κάθε χρόνο στη διάρκεια της θητείας τους πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, κατόρθωσαν να απολέσουν το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο του ΣΕΓΑΣ. Και όχι μόνο αυτό. Την τελευταία δεκαετία δεν ανέφεραν ποτέ δημόσια ότι χάνουν το προπονητικό κέντρο.  Στις δημόσιες τοποθετήσεις τους ακόμη και μετά το 2011 ανέφεραν πάντα ότι εργάζονται για την αναβάθμιση και την αξιοποίηση της εγκατάστασης του ΣΕΓΑΣ. Μας κορόιδευαν όλους.

Ο ΣΕΓΑΣ, από το 1970 ήταν στην Πάρνηθα. Το γεγονός δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κάνεις. Λέει ο Κύριος Σεβαστής ότι το 1996 έληξε η παραχώρηση, λίγους μήνες δηλαδή πριν ο ίδιος αναλάβει τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ. Το 1997 την ανανέωσε έως το 2010 και από τότε… Άκρα του τάφου σιωπή. Ακριβώς ότι φοβηθήκαμε. Πλήρης απαξίωση ενός περιουσιακού στοιχείου του ΣΕΓΑΣ. Και επειδή φυσικά το ρεπορτάζ δεν σταματά, θέτουμε τρία ερωτήματα:

Ερώτημα 1ο

Ο Βασίλης Σεβαστής, πόσες και ποιες φορές από όταν ανέλαβε Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είχε αναφερθεί στο προπονητήριο της Πάρνηθας τονίζοντας ότι είναι περιουσία της ομοσπονδίας; Πριν αναλάβει το 1997 και κατά την προεκλογική περίοδο, κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση ότι δεν κάνει τίποτα για να αναβαθμίσει την εγκατάσταση της ομοσπονδίας; Πώς την χαρακτήριζε και βέβαια συνέχισε και κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ερώτημα 2ο

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ την τελευταία 10ετία, Κώστας Παναγόπουλος πόσες φορές είχε αναφερθεί σε συνεντεύξεις του για την αναβάθμιση του σπουδαίου αθλητικού κέντρου της Πάρνηθας; Από τα έγγραφα που μας γνωστοποίησε χθες ο Βασίλης Σεβαστής κατά τη διάρκεια της θητείας του κυρίου Παναγόπουλου δεν υπήρξε κανένα που να αφορά την Πάρνηθα. Τι έγινε; Ο κύριος Παναγόπουλος δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα υπηρεσιακά, ή είχε αποδεχθεί ότι η Πάρνηθα χάθηκε όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου;

Ερώτημα 3ο

Και σπουδαιότερο! Στην αλληλογραφία του ΣΕΓΑΣ με φορείς του δημοσίου για την αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου της Πάρνηθας (αυτά που όπως παραδέχονται έστειλαν και δεν κατόρθωσαν τίποτα), αναγράφεται πουθενά σε κάποιο ή σε περισσότερα έγγραφα ότι η Πάρνηθα είναι ιδιοκτησία και ακριβό περιουσιακό στοιχείο της ομοσπονδίας; Ας επισυνάψει ο κύριος Σεβαστής την αλληλογραφία με τους φορείς για να δούμε εκεί τι ισχυρίζεται για την Πάρνηθα.

Περιμένουμε απαντήσεις. Για να διαπιστώσει ο κόσμος του στίβου. Ποιοι είναι οι συκοφάντες και ακόμη χειρότερο, οι ανίκανοι να ασκήσουν διοίκηση. Γιατί και να το προσπαθούσαν δεν θα τα κατάφερναν έτσι. Να χάσουν δηλαδή το διαμάντι του στέμματος της περιουσίας του ΣΕΓΑΣ. Και να το κρατάμε κρυφό από τον κόσμο του αθλήματος. Ανίκανοι να προστατεύσουν και να αναδείξουν ένα προπονητήριο όταν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις το έκαναν. Στις μέρες τους χάθηκε η Πάρνηθα.

Η απαξίωση περιουσιακών στοιχείων ενός δημόσιου φορέα είναι πράξη που φέρει ευθύνες όλων των τύπων. Οι οποίες και θα αποδοθούν. Μπροστά στον τρόμο λοιπόν για αυτά που έρχονται οι σημερινοί διοικούντες θα πρέπει να απολογηθούν στον φυσικό τους χώρο. Τα σωματεία. Και να εξηγήσουν πώς κατάφεραν να τα χάσουν όλα. Πως μέσα σε 23 χρόνια κατόρθωσαν ο στίβος να μην έχει ούτε έναν αγωνιστικό χώρο. Για τα πάντα δεν μπορούν να φταίνε πάντα ΜΟΝΟ οι άλλοι.

Το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώθηκε πλήρως. Εγκατέλειψαν την Πάρνηθα στην τύχη της, απορροφημένοι στην διαχείριση των 220 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο που είμαι υποχρεωμένος ως έντιμος πολίτης για να προστατεύσω τον εαυτό μου, να προβώ σε αγωγή και μήνυση κατά του κυρίου Σεβαστή, του κυρίου Παναγοπούλου αλλά και όλων των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας.

Ο χαρακτηρισμός «συκοφάντης, λιβελογράφος, υπηρέτης των συμφερόντων της διαπλοκής» σε επίσημο Δελτίο τύπου της ομοσπονδίας δεν με θίγει μόνο ως δημοσιογράφο, δεν προσβάλλει μόνο τη δημοσιογραφική μου υπόσταση, με θίγει ως άνθρωπο και ως πολίτη. Και ως δημόσιο πρόσωπο καθότι έχω υπηρετήσει και εγώ ως αιρετός, δήμαρχος, την κοινωνία. Δεν μπορεί από ότι φαίνεται η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ να δεχτεί τη δημοσιογραφική κριτική και τις αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της και κατέφυγε σε απαξιωτικούς  για το πρόσωπό μου χαρακτηρισμούς. Οπότε ένας δρόμος υπάρχει. Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να τον ακολουθήσω. Προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη. Ήταν κάτι που δεν το είχα φανταστεί ποτέ μου ότι θα το κάνω, αλλά οι πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί από μένα δεν γίνονται αποδεκτοί. Δυστυχώς θεωρώ ότι εφόσον είναι οι χαρακτηρισμοί αυτοί αποτυπωμένοι σε δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας, έχουν γνώση και σύμφωνη γνώμη όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους αποδέχονται.

Αυτά επί προσωπικού για τις μηνύσεις και τις αγωγές που είμαι υποχρεωμένος να υποβάλλω. Φυσικά αφού απαντηθούν και τα ερωτήματα που προανέφερα από την σημερινή διοίκηση θα επανέλθουμε για την Πάρνηθα και στην πρωτοφανή ανικανότητα της σημερινής διοίκησης.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες