Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Καταργούνται τα όρια ηλικίας στις ομοσπονδίες

Published

on

Καλησπέρα! Κάθεσαι να γράψεις και ακούς τη Μαρία Μπεκατώρου να κάνει την ερώτηση στον παίκτη του «The Chase» στο Mega. «Ποιας ομάδας οι οπαδοί ονομάζονται “γριές”;». Και ο διαγωνιζόμενος και ο Chaser απάντησαν «Ηρακλής» και έβαλα τα γέλια διότι σκεφτόμουν τα ξινισμένα μούτρα και τις αναφορές στην «κατάρα της γριάς».

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Είναι, όμως, περίεργες οι μέρες με όσα συμβαίνουν στο Καυτανζόγλειο, το οποίο στερείται πιστοποιητικού πυρασφάλειας.  Αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο Ηρακλής. Φταίνε όσοι συμμετείχαν στη διοίκηση. Αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και έδωσαν δικαιώματα. Σε τελική ανάλυση, δεν μπορεί να παίζει ο καθένας με την ασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων που μπορούν να βρεθούν σε ένα γήπεδο. Εδώ μιλάμε για εγκληματική αμέλεια και πρέπει να προσεύχονται όσοι δεν προνόησαν για την πυρασφάλεια. Γι’ αυτό και η σκούπα στο Καυτανζόγλειο είναι δεδομένη και μονόδρομος για την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.

Κράτησε τους πάντες

Ο Γιάννης Βρούτσης, πάντως δεν είναι από τους ανθρώπους που προχωράει σε ριζικές αλλαγές όταν αναλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο. Ξέρει ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και οι συνεργάτες του προκατόχου του κάτι έχουν προλάβει να μάθουν στη διάρκεια της θητείας τους. Άρα, δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, όπως θα ήθελαν οι αντικαταστάτες τους. Γι’ αυτό και όποιος επισκεφτεί το υπουργείο αθλητισμού, μπορεί να δει πρόσωπα γνώριμα, από την περίοδο του Λευτέρη Αυγενάκη. Έτσι, όμως, κατάφερε ο Βρούτσης να βάλει σε εφαρμογή το πλάνο του για να τρέξουν άμεσα οι πρώτες εισηγήσεις, που θα τον διευκολύνουν στον σχεδιασμό του για την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας. 

Για κατάργηση τα όρια ηλικίας

Μέσα από τις διάφορες συζητήσεις που έκανα πρόσφατα, κατέληξα στην… είδηση ότι ανάμεσα στις νομοθετικές παρεμβάσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού θα ‘ναι η κατάργηση των ορίων ηλικίας που θεσπίστηκαν επί Αυγενάκη. Με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να ισχύει απαγορευτικό στο «εκλέγεσθαι» και στο «συνεταρίζεσθαι» όταν δεν υπάρχει ανάλογος κόφτης στο κοινοβούλιο και παράλληλα όταν δίνεται στους συνταξιούχους το δικαίωμα της νόμιμης εργασίας. Προφανώς, η θέσπιση ανώτατου ορίου ηλικίας για τη συμμετοχή στα αθλητικά σωματεία και τις ομοσπονδίες εξυπηρετούσε ένα σχέδιο ανανέωσης το 2019, αλλά δεν φαίνεται εξίσου συμφέρον την περίοδο που διανύουμε. Επειδή προσωπικά είχα δώσει μάχη όταν προετοιμάστηκε εκείνος ο νόμος και, μάλιστα, αντιτάχθηκα με τα παραδείγματα του φίλου μου, του Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και του τότε αντιπροέδρου της κυβερνήσεως, του Παναγιώτη Πικραμένου, έχω το δικαίωμα της διαφοροποίησης.

  • Λέω, λοιπόν, ότι ενώ διαφωνούσα το 2019, από τη στιγμή που ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει. Δεν γίνεται τη μία να βλέπουμε κορώνα, την άλλη γράμματα, επειδή απλά πετάμε ένα κέρμα στον αέρα. Σε τελική ανάλυση, ακόμα και η ΔΟΕ έχει όρια ηλικιών. Αφού, λοιπόν, μπαίνει… κόφτης στους «αθάνατους», γιατί να μην υπάρχει και στην Ελλάδα;

Μένουν οι θητείες

Φυσικά, δεν νομοθετώ εγώ. Και δεν ξέρω τι βαρύτητα έχει η άποψή μου, αν και ο Γιάννης Βρούτσης ζήτησε προτάσεις και από τους δημοσιογράφους. Χαίρομαι, πάντως, που σύμφωνα με όσα αλίευσα δεξιά και αριστερά, έμαθα ότι το πλαφόν των τριών θητειών σε εκτελεστικές θέσεις δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα παραμείνει και θα αποτελέσει το βασικό άρμα για την ανανέωση σε σωματεία και αθλητικές ομοσπονδίες. 

Υ. Γ. Είδα τον Στέφανο Κασσελάκη στις Σπέτσες. Ομολογώ ότι δεν πρόλαβα να μάθω εάν βρίσκεται εκεί και ο Σπύρος Καπράλος. Αλλά θα ‘χε ενδιαφέρον μία συνάντησή τους, με δεδομένο ότι στο παρελθόν στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα του απερχόμενου προέδρου της ΕΟΕ για τη ΔΟΕ. 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!