Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Με χρήματα της ΓΓΑ, η ΕΚΟΦΝΣ πληρώνει προετοιμασίες ανταγωνιστών αθλητών από άλλες χώρες!

Published

on

Σε άλλα επίπεδα έχει πάει το fair play η ΕΚΟΦΝΣ η οποία φροντίζει για την προετοιμασία αθλητών και αθλητριών της κωπηλασίας που διεκδικούν από Έλληνες την Ολυμπιακή πρόκριση στους Αγώνες του Τόκιο.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Όπως αναφέρθηκε χθες στο ρεπορτάζ του Sportsfeed στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι εθνικές ομάδες τριών χωρών. Της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Σερβίας οι οποίες όλες προπονούνται υπό τις οδηγίες τους Τζιάνι Ποστιλιόνε. (διαβάστε εδώ)
Σε άλλο χθεσινό ρεπορτάζ του  Sportsfeed σχετικά με τις Ολυμπιακές προκρίσεις που θα δοθούν στο Βαρέζε τον ερχόμενο Απρίλιο αυτό που προκύπτει είναι ότι:
– στο σκιφ των γυναικών μια αθλήτρια από τη Σερβία και μια από τη Ρωσία είναι οι βασικές αντίπαλες της Αννέτας Κυρίδου για τη μία Ολυμπιακή πρόκριση που θα δοθεί στην κατηγορία.
– στο σκιφ των ανδρών, ένας Σέρβος και ένας Ρώσος είναι βασικοί αντίπαλοι του Στέφανου Ντούσκου επίσης για το ένα εισιτήριο που θα δοθεί στην κατηγορία για τους Ολυμπιακούς από τον αγώνα του Βαρέζε.
– στο ελαφρύ διπλό σκιφ των γυναικών, Αναστασιάδου και Φίτσιου έχουν να ανταγωνιστούν τη Λετονία, την Ουγγαρία και τη… Ρωσία.

Ωστόσο το πρόβλημα δε σταματά στο γεγονός πως με τις χώρες που θα «σκοτωθούμε» για τα Ολυμπιακά εισιτήρια μοιραζόμαστε τον ίδιο προπονητή και το ίδιο προπονητικό κέντρο.
Υπάρχει σοβαρό θέμα καθώς η διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ έχει εκδόσει απόφαση και καλύπτει τα έξοδα προετοιμασίας των δύο χωρών που βρίσκονται στο Σχινιά. Όχι δεν είναι ανέκδοτο. Δυσκολευτήκαμε πολύ να το πιστέψουμε καθώς είναι αδιανόητο να πληρώνεις τον αντίπαλο σου για να σε νικήσει και να σε αφήσει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και μάλιστα όχι από ιδία έσοδα, αλλά από την επιχορήγηση που λαμβάνει η ομοσπονδία από το κράτος!

Στην τηλε-συνεδρίαση της 17ης Δεκδεμβρίου 2020, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ προτείνει να εγκριθεί κονδύλι 150.000 ευρώ για τη σίτιση των ομάδων που θα φιλοξενούνται στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Περίπου δύο μήνες αργότερα, εγκρίθηκε δαπάνη 22.056,33 ευρώ για τη διατροφή των μελών της ομάδας της Σερβίας που διαμένει στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά για να προπονείται υπό την επίβλεψη του τεχνικού της συμβούλου Τζιάνι Ποστιλιόνε.

Σε όλα αυτά καλείται η απερχόμενη διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ να απαντήσει τίνος τα συμφέροντα προηγούνται 150 μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
– του πολυθεσίτη Τζιάνι Ποστιλιόνε;
– των μελών της κωπηλατικής ομάδας της Σερβίας ή της Ρωσίας;
– της Εθνικής ομάδας και των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών;

Επίσης, είναι τόσο άνετοι εκεί στην ΕΚΟΦΝΣ που τους περισσεύουν χρήματα για να τα διαθέτουν για αθλητές άλλων χωρών και όχι για τους Έλληνες;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα στοιχεία που προκύπτουν, οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες δεν αποτελούν προτεραιότητα για τη διοίκηση του Καρρά καθώς δεν είναι αυτά τα μοναδικά έξοδα που έχουν γίνει υπέρ ξένων αποστολών. Υπάρχουν αποφάσεις και για φιλοξενία σε ξενοδοχείο της Καστοριάς με διαμονή και διατροφή, κόστους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Θυμίζουμε για άλλη μια φορά, ότι το 2016 στο Ρίο η Ελλάδα έχασε μετάλλιο στην κωπηλασία από πλήρωμα της Λιθουανίας που μοιράζονταν τον ίδιο τεχνικό σύμβουλο με την Ελλάδα (Τζιάνι Ποστιλιόνε) και έκανε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας στον Σχινιά, με έξοδα της ΕΚΟΦΝΣ…

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες