Connect with us

EDITORIAL

Όχι 2η φορά το ίδιο λάθος κύριε Τσίπρα

Published

on

Δεύτερη φορά αριστερά αποφάσισε ο ελληνικός λαός και ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για τη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του. Αυτή τη φορά ελπίζουμε πιο σωστή απέναντι στον ελληνικό αθλητισμό.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Τα πεπραγμένα του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά όλους τους υπόλοιπους τομείς, πλην του αθλητισμού, δε θα τα κρίνουμε μέσα από το Sportsfeed. Άλλωστε υπάρχουν πιο ειδικοί από εμάς για να εκφράσουν την άποψη τους. Τον πρώην και μέλλων πρωθυπουργό θα τον κρίνουμε για όλα όσα έκανε, ή καλύτερα δεν έκανε για τον ελληνικό αθλητισμό, με την ευχή να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη.
Παραδοχή πρώτη Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό. Εκτός από ένα δελτίο αθλητή βόλεϊ που έβγαλε κάποτε (ήταν πολύ της μόδας το βολεϊ τότε), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκτησε ποτέ ξανά σχέση με τον αθλητισμό.
Παραδοχή δεύτερη Ο Αλέξης Τσίπρας δε θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Δεν είναι υποχρεωμένος άλλωστε να κάνει ότι και ο φίλος του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι ο οποίος ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει την ιταλικό εμφύλιο στον τελικό του αμερικάνικου όπεν των γυναικών. Κανείς δε ζήτησε από τον Τσίπρα να είναι στα γήπεδα και να βγάζει συγχαρητήριες ανακοινώσεις για τις επιτυχίες των αθλητών μας.
Παραδοχή τρίτη Ο αθλητισμός είναι μια τεράστια δεξαμενή ψήφων την οποία όλοι θέλουν να ελέγχουν. Για το λόγο αυτό οι επιλογές στις επιτελικές θέσεις είναι πάντα άκρως κομματικές. Ποτέ κανένας πρωθυπουργός, όσο και αν μισούσε τον αθλητισμό δεν τον άφησε εκτός κομματικού ελέγχου.

Όχι άλλος Κοντονής
Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός, είναι η επιλογή των ανθρώπων που θα αναλάβουν την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού. Προς Θεού, όχι άλλη επιλογή Σταύρου Κοντονή. Προς Θεού, όχι άλλη επιλογή κάποιου που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον αθλητισμό. Οι επτά μήνες της παρουσίας του Κοντονή στο υφυπουργείο, υπήρξαν από τους χειρότερους στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού αθλητισμού. Δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βοηθήσει τον αθλητισμό. Ένα μηδενικό θα συνοδεύει το βιογραφικό του για τα επόμενα χρόνια.
Για να μην παρεξηγηθούμε. Ο Σταύρος Κοντονής δεν είναι κακός πολιτικός. Ήταν κακός υφυπουργός αθλητισμού. Όπως κακή αποδεικνύεται και η επιτροπή αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ελληνικός αθλητισμός δε θα στρώσει σε μία μέρα. Ούτε καν σε ένα χρόνο. Θα χρειαστούν χρόνια ολόκληρα για να πάρει το σωστό δρόμο. Προτού λοιπόν βάλουν στη φυλακή αυτούς που έδωσαν πλαστά διπλώματα σε προπονητές πυγμαχίας και βρουν αυτούς που διέλυσαν το κολυμβητήριο Χανιών (και στις δύο περιπτώσεις ακολουθείς τις υπογραφές στα έγγραφα και βρίσκεις τον ένοχο) καλό θα είναι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που κλήθηκαν να διοικήσουν τον αθλητισμό να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των ομοσπονδιών και κυρίως των αθλητών. Μπορεί για τη… δεύτερη φορά αριστερά οι Ολυμπιακοί Αγώνες να μη σημαίνουν τίποτα το ιδιαίτερο, υπάρχουν όμως εκατοντάδες παιδιά που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους (κυριολεκτικά) σε αυτόν το στόχο. Αν δεν μπορεί η δεύτερη φορά αριστερά να τα βοηθήσει, ας σταματήσει τουλάχιστον να τους βάζει εμπόδια.
Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν και στελέχη που δε μισούν τον αθλητισμό και το Ολυμπιακό κίνημα. Υπάρχουν άνθρωποι που και γνώση έχουν και τίμιοι είναι και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό. Μπορεί να μην έχουν νομικές γνώσεις, αλλά κύριε πρωθυπουργέ, ο υφυπουργός αθλητισμού (και ο γγα) πρέπει να βοηθούν στην παραγωγή αθλητών και πρωταθλητών. Όχι στη σύλληψη εγκληματιών. Δε χρειάζεται σερίφη ο αθλητισμός. Μην επαναλάβετε το ίδιο λάθος. Ψαχτείτε μεταξύ σας λίγο καλύτερα. Στα στάδια και τις πισίνες υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη της… δεύτερης φοράς αριστερά. Μην τους αγνοείτε. Είναι εργάτες του αθλητισμού που δε θα σας εκθέσουν. Αυτούς με τα κοστούμια να φοβάστε. Όχι αυτούς που φοράνε αθλητικές φόρμες…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!