Connect with us

EDITORIAL

Πως επηρεάζει τον αθλητισμό ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης

Published

on

Οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση είχαν εκπλήξεις και ανατροπές. Κάποιες αναμενόμενες, άλλες όχι. Ο νέος χάρτης όπως διαμορφώνεται φέρνει σημαντικές αλλαγές στον ελληνικό αθλητισμό που σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τους δήμους και τις περιφέρειες.

του – Θανάση Νικολάου
[email protected]

Ξεκινώντας από την περιφέρεια της Αττικής, φέτος ολοκληρώνεται η χρηματοδότηση προς το Μαραθώνιο της Αθήνας που έφτανε τα 800.000 ευρώ για τη διοργάνωση και ουσιαστικά πλήρωνε όλα τα έξοδα της διοργάνωσης. Η απόφαση που είχε υπογράψει ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης αφορούσε το 2022 και το 2023. Είναι άγνωστο αν ο Νίκος Χααρδαλιάς που είναι ο νέος περιφερειάρχης, επιλέξει η περιφέρεια να συνεχίσει να ενισχύει με τόσο μεγάλο ποσό το Μαραθώνιο. Το ρεπορτάζ αναφέρει πάντως πως το επιτελείο του νέου περιφερειάρχη από την 1η Ιανουαρίου που θα αναλάβει, θα ξεσκονίσει όλες τις συμφωνίες. Για τα οικονομικά στοιχεία υπάρχει ήδη έκθεση.

Ο ΣΕΓΑΣ είναι αυτός που χάνει κεκτημένα και στην περιφέρεια της Θεσσαλίας μετά την ήττα του Κώστα Αγοραστού και λίγα μέτρα παραδίπλα στην ΚΟΕ… πανηγυρίζουν. Ο απερχόμενος περιφερειάρχης διατηρούσε άριστη σχέση με την ομοσπονδία του στίβου εδώ και πολλά χρόνια. Μια σχέση που είχε «χτίσει» η διοίκηση Σεβαστή και κληρονόμησε η υπάρχουσα. Η περιφέρεια της Θεσσαλίας αποτελούσε σημαντικό στήριγμα για τον ΣΕΓΑΣ και ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας (φωτογραφία) που θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου 2024 έχει καλές σχέσεις με παραδοσιακά στελέχη του στίβου, που όμως είναι εκτός ομοσπονδίας. Αντιθέτως πανηγυρίζουν στην ΚΟΕ που δεν είχαν καλή σχέση με τον απερχόμενο περιφερειάρχη και έχουν παραπάνω από εξαιρετική με τον νέο. Ο αδελφός του νέου περιφερειάρχη, Μιχάλης Κουρέτας υπήρξε για πολλά χρόνια πολίστας, συμπαίκτης με τον πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο τον οποίο και στήριξε με θέρμη στις εκλογές τις ομοσπονδίας.

Στην πόλη της Αθήνας, η αλλαγή του δημάρχου σίγουρα δε θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει τέτοιο αυτογκόλ ο Χάρης Δούκας που αντικαθιστά τον Κώστα Μπακογιάννη την 1η Ιανουαρίου 2024. Ερωτηματικά όμως υπάρχουν για το κολυμβητήριο του Ζαππείου. Λίγοι εξέφραζαν βεβαιότητα ότι οι υπογραφές του Κώστα Μπακογιάννη και του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα ενεργοποιήσουν και πάλι το Ζάππειο κολυμβητήριο. Πλέον ούτε αυτοί οι λίγοι δεν είναι σίγουροι ότι το έργο θα προχωρήσει. Ο χρόνος θα δείξει…

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, για τη διαδοχή του Κωνσταντίνου Ζέρβα από τον Στέλιο Αγγελούδη δε χρειάζεται ρεπορτάζ όσον αφορά τον αθλητισμό. O νέος δήμαρχος είναι άνθρωπος του αθλητισμού και γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους, πρόσωπα και πράγματα. Ίδρυσε το πρώτο Ολυμπιακό μουσείο της χώρας στη Θεσσαλονίκη και ήταν αυτός που πήγε στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας την Ειδική Γραμματεία Αθλητισμού. Δεν το προέταξε προεκλογικά, όμως είναι σίγουρο πως η Θεσσαλονίκη θα διεκδικήσει τον αθλητικό ρόλο που της πρέπει και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!