Connect with us

EDITORIAL

Αγωνία για Σπανούλη

Published

on

Δύο στα δύο. Στόχος επετεύχθη. Η Εθνική ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο των Ρώσων, κέρδισε με σκορ 80-71 και έφυγε από την Μπονιφίκα Αρένα με δύο ερωτηματικά. Το πιο σημαντικό; Πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Σπανούλη.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Το διάστρεμμα που υπέστη ο Έλληνας διεθνής στο δεξί του πόδι στις αρχές της τέταρτης περιόδου θέτει τη συμμετοχή του στον αγώνα με την Τουρκία του Σαββάτου στον… αέρα! Ο Σπανούλης αποχώρησε, ξαναμπήκε αλλά δεν μπορούσε να πατήσει καλά το πόδι του και έγινε γρήγορα αλλαγή για να μην έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα ήταν δεδομένη η απουσία του αν το παιχνίδι με τους Τούρκους ήταν αύριο, αλλά ο όμιλος της Εθνικής ομάδας έχει ρεπό, οπότε ο Σπανούλης έχει περισσότερο από 24 ώρες για να υποβληθεί σε εντατική θεραπεία και να βρεθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Είναι αμφίβολος για το ματς με την Τουρκία, αλλά… Σπανούλης είσαι!

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν πρέπει να ανησυχεί ο Αντρέα Τρινκιέρι που το +22 (71-49 στο 34′) έγινε πολύ γρήγορα +8 (75-67 στο 38′) και η Εθνική έχασε την ευκαιρία για μια πιο ευρεία νίκη που ίσως θα είχε κάποια χρησιμότητα στην επόμενη φάση, αν περάσουν οι Ρώσοι.
Χρειάστηκε ένα τρίλεπτο στο πρώτο ημίχρονο για να μπει το νερό στ’ αυλάκι. Πολύ γρήγορα η Εθνική ομάδα μετέτρεψε αρχικά το -7 (20-27) σε +3 (32-29) και έλεγξε πλήρως το παιχνίδι στο φινάλε του α’ μέρους όταν το 34-34 έγινε 41-34. Κλειδί; Η άμυνα πάνω στον Αλεξέι Σβεντ κυρίως από τον Κώστα Σλούκα. Ο Ρώσος θέλησε να ποστάρει τον παίκτη του Ολυμπιακού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βρήκε όχι απλά χώρο για να εκτελέσει, ούτε καν για να πασάρει σωστά.

Επιθετικά με τους φόργουορντ (Πρίντεζης, Καϊμακόγλου) η Εθνική “λύθηκε” στην επίθεσή της. Μπήκε σαν σίφουνας στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου, έφτασε πολύ εύκολα την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας και μέχρι το 34′ όταν και προηγήθηκε με 71-49 είχε καταφέρει να έχει τον Σβεντ μόλις με ένα καλάθι! Ουσιαστικά τα πράγματα είχαν κριθεί και περισσότερο στη δική μας χαλαρότητα και όχι στην ικανότητα του Ρώσου ΝΒΑερ οφείλεται αυτή η… μουντζούρα στην ελληνική ζωγραφιά σήμερα στο Κόπερ.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης όταν οι Ρώσοι έκαναν το come back έδωσε πολύτιμες λύσεις μέσα από πικ εν ρολ και τέλος (αλλά όχι εσχάτως) ένα σχόλιο για τον Στράτο Περπέρογλου: Χαίρεσαι να τον βλέπεις να παίζει με τόση ωριμότητα και σοβαρότητα και να δίνει στην ομάδα τόσα πολλά, που δεν φαίνονται με πρώτη ματιά.

ΥΓ: Οι Σλοβένοι πάντα είχαν ταλέντο, πάντα είχαν ΝΒΑερς, πάντα τους άρεσε το μπάσκετ, αλλά είναι… χαβαλέδες και δεν παίρνουν κατάκαρδα την ήττα. Μάλλον έχουν αλλάξει ως οικοδεσπότες. Το κατάλαβε καλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία σήμερα. Μόλις πέντε λάθη οι Σλοβένοι του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς απέναντι στους πρωταθλητές και νίκη με 78-69!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/