Connect with us

EDITORIAL

Γνώριζε πολύ καλά ο Κάτσε

Published

on

Καλός παίκτης, με προοπτικές αλλά από μυαλό μάλλον λειψός. Δεν εξηγείται διαφορετικά η γκάφα που έκανε ο Έργκις Κάτσε με την ανάρτηση του στο facebook. Στον αθλητισμό πολιτική δε χωράει και σαφώς και πρέπει ο ΠΑΟΚ να τιμωρήσει το νεαρό Αλβανό.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαριστεί πως ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ ήξερε πολύ καλά τί έλεγε η μπλούζα που φορούσε και τί εκπροσωπούσε. Επίσης ήξερε πολύ καλά τί εννοούσε όταν έγραφε περί Τσαμουριάς, Μακεδονίας και μεγάλης Αλβανίας. Άλλωστε ο ίδιος έγραψε “Μικρό μικρό αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά. Όπως λέει η έκφραση, μικρό αγόρι, αλλά με μεγάλη ποιότητα” κάτω από τη φωτογραφία. Για το μικρό δεν τίθεται θέμα. Για τη μεγάλη ποιότητα υπάρχουν πολλές ενστάσεις. Καλό θα είναι λοιπόν να μη θεωρεί πως απευθύνεται σε χαζούς όταν υποστηρίζει πως δεν ήξερε.

Μια συγγνώμη δεν αρκεί. Ο Κάτσε θα είναι πάντα ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που φωτογραφήθηκε με την προσβλητική φανέλα του Ουτσεκά, έγραψε προσβλητικά σχόλια για τη χώρα που τον φιλοξενεί και το μετάνιωσε όταν ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων. Πως θα φαινόταν δηλαδή στους Τούρκους, ή ακόμα και τους Αλβανούς αν κάποιος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα αγωνίζονταν εκεί, φορούσε μία μπλούζα της Χρυσής Αυγής και μιλούσε για τη Μεγάλη Ελλάδα;

Δεν υπάρχει λόγος για εθνικιστικές κορώνες και όσο και αν κάποιοι το προσπαθούν, το θέμα δεν είναι πολιτικό. Θα πρέπει όμως ο ΠΑΟΚ να ξεκαθαρίσει στον κάθε Κάτσε πως αποτελεί δημόσιο πρόσωπο της ομάδας και εργοδότης του είναι ο κόσμος του Δικέφαλου, ο οποίος αν μη τι άλλο έχει μια ευαισθησία ιδίως στο Μακεδονικό θέμα.

Έχοντας οκτώ συμπαίκτες από τη Μακεδονία, δύο από τη Θεσσαλία, έναν από την Ήπειρο και έναν Βορειοηπειρώτη (Νίνης), πως θα αισθανθεί ο Κάτσε όταν επιστρέψει από τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Αλβανίας και κοιταχτεί στα μάτια με αυτούς; Ίσως οι περισσότεροι να έχουν ήδη συγχωρέσει το νεαρό, ίσως να μην έδωσαν καν σημασία σε ότι έκανε. Ένας όμως από τους δώδεκα να νιώθει ενοχλημένος, αμέσως δημιουργείται πρόβλημα στα αποδυτήρια.

Το θέμα είναι σίγουρο πως θα το πάρει πάνω του ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θα κοιτάξει να προστατεύσει πρωτίστως την επένδυση του. Το θέμα που προέκυψε είναι σοβαρό και στον ΠΑΟΚ μόνο καλό δε θα κάνει να το κουβαλάει στην καμπούρα του όλο το χρόνο. Θα πρέπει άμεσα να αποφασιστεί ο χειρισμός του Κάτσε, ωστέ να μη ζημιωθεί ούτε το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και κυρίως ούτε η εικόνα της.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/