Connect with us

EDITORIAL

Δε ζει και πεθαίνει με τον Σπανούλη

Published

on

Ο Ολυμπιακός στη Σιένα έδειξε περίτρανα την διαφορά που έχει η φετινή ομάδα του σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις χρονιές. Φέτος, ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που δεν “ζει και πεθαίνει” με το τι θα κάνει ο Βασίλης Σπανούλης.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @George_Siridis

Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του Ολυμπιακού με τους προηγούμενους… Ολυμπιακούς, τουλάχιστον μέχρι όσα έχει δείξει μέχρι τώρα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει καταρχήν το στήσιμο της ομάδας, ο ίδιος ο Σπανούλης, αλλά και οι παίκτες που τον πλαισιώνουν και πλέον από… άπειρα νεαρά παιδιά, παίζουν σαν πρωταθλητές Ευρώπης.
Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος φέτος όχι μόνο γιατί οι παίκτες που ήρθαν είναι ποιοτικοί, αλλά γιατί και αυτοί που έμειναν ως επί το πλείστον παίζουν καλύτερα. Το κάνει από την αρχή της χρονιάς ο Κώστας Σλούκας, το κάνει ο Βαγγέλης Μάντζαρης, το κάνει πλέον ο Έισι Λο, σταθερά καλός είναι ο Στράτος Περπέρογλου.
Ο Ολυμπιακός δεν είναι πλέον η ομάδα που έχει επίκεντρο τον Σπανούλη. Σαφώς και ο αρχηγός των ερυθρόλευκων είναι το βασικό σημείο αναφοράς, ο ηγέτης, αυτός που παρασέρνει τους υπόλοιπους, ο καθοδηγητής, αλλά ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορούν να κερδίσουν έναν αγώνα εκτός του Σπανούλη.
Στην πράξη το έχει κάνει ο Σλούκας. Το έχει κάνει ο Ματ Λοτζέσκι που αποδεικνύεται πως ταίριαξε άριστα στην ομάδα του Πειραιά και ήδη ο Κώστας Παπανικολάου είναι μια γλυκιά ανάμνηση.
Στη φροντ λάιν υπάρχει πλουραρισμός σχημάτων και ικανοτήτων. Ντάνστον, Πέτγουεϊ και Μπέγκιτς είναι ικανότατοι στα μπλοκ και αυτό παίζει ρόλο πολύ σπουδαίο σε υψηλό επίπεδο. Ο Ντάνστον σταδιακά θα κάνει τους Ολυμπιακούς να ξεχάσουν τον Κάιλ Χάινς, γιατί μπασκετικά είναι παίκτης με περισσότερα προσόντα. Αν προσθέσει κανείς την εμπειρία και την ικανότητα του “υπαρχηγού” Πρίντεζη, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε ομάδα μέσα στη ρακέτα.
Πλέον οι πολλές επιλογές που έχει ο Μπαρτζώκας, κάνει τον Ολυμπιακό πολύ λιγότερο προβλέψιμο από τα προηγούμενα χρόνια, αυτό φαίνεται μέχρι τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη και όσο περνάει ο καιρός, μάλλον καλύτερη θα γίνεται αυτή η εικόνα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/