Connect with us

EDITORIAL

Η αμαρτωλή ΕΠΟ

Published

on

Λίγες μέρες πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια της Εθνικής με τη Ρουμανία για ένα εισιτήριο στα τελικά του μουντιάλ, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δείχνει σημάδια αποσύνθεσης . Κατασχέσεις χρημάτων, έφοδος ράμπο, εισαγγελέων και φόβοι στοχοποίησης. Η ΕΠΟ παραπαίει…

του Θανάση Νικολάου
[email protected]

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπενφίκα και η παρουσίαση της “Αγιάς Σοφιάς” από την ΑΕΚ κυριάρχησαν στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και sites. Με το τρόπο αυτό, το θέμα της ΕΠΟ φάνηκε να περνάει στα ψιλά των ΜΜΕ, όμως το αυτό που συμβαίνει στην ομοσπονδία είναι πολύ σοβαρό. Η έφοδος των ράμπο του ΣΔΟΕ και του εισαγγελέα οι οποίοι έκαναν φύλλο και φτερό τα αρχεία της ομοσπονδίας τελειώνει την ιστορία του αυτοδιοίκητου.
Οι εφοδεύοντες, με επικεφαλής τον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα (ο εκλεκτός της κυβέρνησης και πρόεδρος της επιτροπής για το νέο αθλητικό νόμο) ερευνούν την υπόθεση με τα πλαστά δελτία ποδοσφαιριστών από την περίοδο 2003 μέχρι 2011. Υπόθεση που προέκυψε όταν βγήκε στη δημοσιότητα το θέμα με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες των ομάδων.

Ακολούθησε η συντηρητική κατάσχεση των 800.000 ευρώ που απέστειλε η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ και αντιστοιχεί στη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα, είναι ακόμα ένα (δυνατό) χτύπημα για την ομοσπονδία. Το συγκεκριμένο ποσό μπλοκαρίστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς από την εταιρεία PC Systems και λόγος είναι η οφειλή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ της ομοσπονδίας. Η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν η ανάδοχος για την υποδομή των καρτών υγείας των ποδοσφαιριστών.

Πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της ΕΠΟ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τη στοχοποίηση της ομοσπονδίας και των παραγόντων της από ομάδες της Σούπερ λίγκας. Αυτό αποφάσισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κύριος Σαρρής.
Όπως δείχνουν τα πράγματα οι εξελίξεις δε θα σταματήσουν εδώ. Αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις από τα ευρήματα των ράμπο και του εισαγγελέα. Σύντομα αναμένεται να έρθουν στην επικαιρότητα και τα ονόματα των προηγούμενων προέδρων, Γαγκάτση και Πιλάβιου και αυτή τη φορά ίσως το θέμα να μην κλείσει “αναίμακτα”. Να μην ξεχνάμε πως με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας πλέον, δύσκολα κουκουλώνονται υποθέσεις που αφορούν στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/