Connect with us

EDITORIAL

Στον τοίχο ο Στέφενς, στα ουράνια ο Ολυμπιακός

Published

on

Τελικά το λιμάνι του Πειραιά είναι βαθύ! Το φώναζαν εδώ και μέρες οι εφημερίδες, οι οποίες απευθύνονται στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Στον ΠΑΟΚ, όμως, σφύριζαν αδιάφορα. Προτίμησαν τις βόλτες στην Ακρόπολη. Και τις δημόσιες σχέσεις…

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Η 41η νίκη των ερυθρολεύκων επί του Δικέφαλου του Βορρά σηματοδοτεί επί της ουσίας και το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το ένα εκατ. πριμ του Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελεί την επιβράβευση για μία διαβολοβδομάδα! Που άρχισε και τέλειωσε με ονειρεμένο τρόπο για τον Ολυμπιακό. Την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης παρακαλούσε να ανοίξει το ασανσέρ για να φύγει από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” όσο πιο σύντομα γινόταν.
Τι απέδειξε το υποτιθέμενο ντέρμπι; Ότι ο Χουμπ Στέφενς βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Έκανε πολλά λάθη ο Ολλανδός στη διαχείριση του αγώνα στο Φάληρο. Παραμένει, βέβαια, ο Στέφενς μεγάλος προπονητής. Αλλά παραμένει και ανυπόμονος ο Ιβάν Σαββίδης. Την ίδια ώρα που ο Άγγελος Αναστασιάδης από το Σάββατο χτύπησε καμπανάκι για την αγωνιστική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ.
Τι συμπεράσματα έβγαλε το ματς του Φαλήρου;
Πρώτον: Δεν υπάρχει αντίπαλος για τον Ολυμπιακό.
Δεύτερον: Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμα έτοιμος να χτυπήσει τον τίτλο.
Τρίτον: Ο Μίτσελ έχει άστρο, αλλά κυρίως την προσωπικότητα να διαχειρίζεται άψογα τους παίκτες του. Το παράδειγμα του Κάμπελ είναι ενδεικτικό.
Τέταρτον: Ο Στοχ με διέψευσε πανηγυρικά και δικαίωσε όλες τις προηγούμενες ομάδες του που ενώ ξετρελάθηκαν στην αρχή, όσο περνούσε ο χρόνος έψαχναν τρόπο για να τον ξεφορτωθούν.
Πέμπτον: Το ρόστερ του Ολυμπιακού μπορεί να κάνει μάγκα κάθε προπονητή, καθώς οι πολυθεσίτες παίκτες επιτρέπουν οποιαδήποτε αλχημεία.
Έκτον: Οι συνεχείς αναφορές των παραγόντων στη διαιτησία απλά δημιουργούν άλλοθι για τους παίκτες.
Έβδομον: Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές και παίκτες με ταχύτητα.
Όγδοον: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πλεονέκτημα απέναντι σε όλους τους παράγοντες της Σούπερ Λίγκας, διότι μεγάλωσε μέσα στα αποδυτήρια και γνωρίζει ποδόσφαιρο με συνέπεια να μην επηρεάζεται από τον περίγυρό του σε αντίθεση με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μοιράζει κάθε τρεις και λίγο την τράπουλα για να διατηρήσει τις ισορροπίες.
Ένατον: Η παρουσία του Ρομπέρτο οπλίζει με τεράστια αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Ολυμπιακού.
Δέκατον: Χωρίς νίκες εκτός έδρας, οι τίτλοι μένουν στα λόγια. Ήττα στο Αγρίνιο, ισοπαλία στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, διασυρμός στο Φάληρο τα τρία αποτελέσματα του ΠΑΟΚ που τον άφησαν 6 βαθμούς μακριά από την κορυφή.
Ενδέκατον: Ο Κώστας Μήτρογλου έχει προσθέσει μέσα σε δύο χρόνια πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης παραμένει ο ίδιος και απαράλλαχτος. Ενδεικτικό της νοοτροπίας που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, όπου το οπαδιλίκι μετράει περισσότερο από τη δουλειά διότι οι περισσότεροι νοιάζονται να μείνουν πρώτοι στο χωριό.
Υ.Γ.: Υποκλίνομαι στον λαό του Άρη για τη συμπεριφορά του Σούπερ 3, και όχι μόνο, στο δραματικό 8λεπτο που ακολούθησε τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Μαρινάκη. Για άλλη μια φορά τα παιδιά της εξέδρας απέδειξαν την ευαισθησία τους, η οποία κυριαρχεί όταν απομονώνονται οι 10-20 ανεγκέφαλοι…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/