Connect with us

EDITORIAL

Η στροφή στους Έλληνες

Published

on

Για την Ελλάδα που δεν είναι… Ελλαδίτσα, μίλησε ο Γιώργος Σαμαράς! Εν μέρει έχει δίκιο ο… Δαλάι Λάμα της Εθνικής ομάδας. Με την πρόκρισή της στους «16» του παγκοσμίου κυπέλλου, η νέα επίσημη αγαπημένη των φιλάθλων κατάφερε να ξεκολλήσει αρκετούς από τη μιζέρια της καθημερινότητας.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Κυρίως, όμως, κατόρθωσε να στείλει για πολλοστή φορά το μήνυμα πως υπάρχει υλικό στη χώρα που με την κατάλληλη αξιοποίηση, ίσως να φέρει και άλλες διακρίσεις στο μέλλον. Επειδή, όμως, πρώτα έχει σημασία το παρόν, διότι σε αυτό μπαίνουν οι βάσεις για το μέλλον, το πρώτο κέρδος από την επιτυχία της Εθνικής στο παγκόσμιο κύπελλο αφορά στους παίκτες. Όχι μόνο σε όσους συμμετέχουν στην αποστολή, αλλά και σε εκείνους που αποτελούν εν δυνάμει στελέχη της Εθνικής. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Φερνάντο Σάντος είχε αρχικά επιλέξει 30 άτομα και άφησε έξω τους 7 όταν κατέληξε στους 23 εκλεκτούς. Υπάρχει, λοιπόν, ένας σημαντικός κορμός διεθνών που αυξάνει την αισιοδοξία για το μέλλον. Κυρίως επειδή οι παίκτες που βρίσκονται στη Βραζιλία έδειξαν ότι διαθέτουν τις ικανότητες και τις δυνατότητες να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Άρα, κάθε ομάδα αξίζει να επενδύσει σε αυτούς.
Τα ρεπορτάζ από τον Ολυμπιακό δείχνουν την επιστροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πλάνο για αύξηση του ελληνικού στοιχείου. Με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον Κώστα Φορτούνη, τον Λουκά Βύντρα να φιγουράρουν στις σελίδες των εφημερίδων που απευθύνονται στους φίλους των «ερυθρολεύκων». Την ίδια ώρα και στον Παναθηναϊκό δείχνουν τάσεις να ασχοληθούν με Έλληνες ποδοσφαιριστές, στους οποίους επένδυσαν από την προηγούμενη σεζόν, ενώ λοξοκοιτάζουν προς την Εθνική Ελπίδων που επίσης έχει πολλά ταλέντα.
Στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει ότι τους αρέσουν οι Έλληνες παίκτες και ιδίως οι διεθνείς. Αλλά και η ΑΕΚ επένδυσε σε παίκτες που με την κατάλληλη δουλειά μπορούν να βρουν χρόνο συμμετοχής στην Εθνική με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τον Μάνταλο και τον Ντούνη. Αν συνυπολογίσουμε και την οικονομική κρίση, οι Έλληνες παίκτες βλέπουν να ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της καθιέρωσης και, μάλιστα, στρωμένος από πολλές ευκαιρίες. Είναι, λοιπόν, στο χέρι του καθενός να εξαργυρώσει την επιταγή που εκδόθηκε στη Βραζιλία χάρη στην εικόνα της Εθνικής και την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του παγκοσμίου κυπέλλου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/