Connect with us

EDITORIAL

Καμπανάκι για τον ΠΑΟΚ

Published

on

Το καμπανάκι χτύπησε στην Τούμπα πιο δυνατά από ποτέ φέτος. Ο ΠΑΟΚ νίκησε μεν 3-2 τη Μακάμπι Χάιφα για την τρίτη αγωνιστίκη του 8ου ομίλου στο Γιουρόπα λιγκ, ωστόσο όμως η εμφάνιση του ήταν κακή. Με αυτήν την εικόνα που παρουσίασε, δεν πείθει ως διεκδικητής του τίτλου από τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

του Θανάση Νικολάου
ath_nikolaou
follow me @ThanNikolaou

Σχεδόν το σύνολο των παικτών που αγωνίστηκαν κόντρα στη Μακάμπι ήταν από κακοί ως μέτριοι. Ακόμα και ο σταθερά καλός Κατσουράνης βρέθηκε σε άσχημη βραδιά και μαζί του ολόκληρη η άμυνα του Δικέφαλου. Ο Στέφενς μάλλον πιάστηκε αδιάβαστος, ενώ και η ομάδα του φάνηκε γυμνή απέναντι σε μία μέτρια ομάδα όπως είναι η Μακάμπι Χάιφα.

Ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρό πρόβλημα στο κέντρο. Λάζαρ και Τζιόλης δεν είναι δημιουργικοί παίκτες με αποτέλεσμα οι επιθέσεις του Δικέφαλου να γίνονται συνήθως από αριστερά, όταν αγωνίζεται ο Λίνο. Στην ουσία ο Βραζιλιάνος ακραίος αμυντικός είναι ο πιο δημιουργικός παίκτης που διαθέτει ο ΠΑΟΚ.
Ο Στοχ και χθες ήταν κακός. Όχι τόσο γιατί έχασε δύο πέναλτι, αλλά γιατί ήταν επιπόλαιος στις μεταβιβάσεις του κάνοντας πολλά λάθη, ενώ και στο αμυντικό κομμάτι ήταν σχεδόν ανύπαρκτος. Αντιθέτως πιο φιλότιμος ήταν ο Νίνης ο οποίος κακώς αντικαταστάθηκε από τον μέτριο Λούκας. Ο Ισπανός ακόμα δεν έχει δικαιολογήσει τη μεταγραφή του και από ότι φαίνεται δύσκολα θα τον εμπιστευτεί ξανά στη βασική ενδεκάδα ο Στέφενς.

Στην επίθεση, ο Αθανασιάδης χάθηκε στη συνολική μετριότητα, ενώ ο Σαλπιγγίδης ήταν ο γνωστός χρήσιμος και αποτελεσματικός παίκτης που χαρίζει στον ΠΑΟΚ χρυσούς βαθμούς. Είναι προφανές πως ο Έλληνας διεθνής (ο οποίος έφτασε τα 101 γκολ) είναι ο πιο ποιοτικός-φορμαρισμένος παίκτης που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος. Όχι μόνο γιατί σκοράρει όλα τα κρίσιμα γκολ, αλλά γιατί ποτέ δεν είναι ασυνεπής στα καθήκοντα του. Θα τρέξει σε όλο το γήπεδο, θα πιέσει τους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας και θα βοηθήσει ακόμα και τον ακραίο αμυντικό. Κάτι που λείπει από το ρεπερτόριο των περισσότερων παικτών του ΠΑΟΚ που αγωνίζονται στο χώρο του κέντρου και της επίθεσης.

Το συμπέρασμα είναι πως ο Δικέφαλος έχει αγωνιστικό πρόβλημα. Χρειάζεται επειγόντως παίκτη στο κέντρο που να μπορεί να περάσει κάθετες μπαλιές στην επίθεση, αλλά και να κόβει τις αντίστοιχες μπαλιές. Επιστρέφοντας στην ομάδα ο Κάτσε (αν επιστρέψει τελικά) μπορεί να κάνει τη μίση δουλειά καθώς είναι περισσότερο ανασταλτικός μέσος και λιγότερο δημιουργικός. Ο Λούκας ο οποίος αποκτήθηκε για να κάνει αυτή τη δουλειά προς το παρόν δείχνει λίγος, ενώ ο Στοχ όσο περνάει ο καιρός και κάθεται η σκόνη από τον αρχικό ενθουσιασμό, γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητός ο λόγος που δεν μπόρεσε να παίξει στην Τουρκία. Με αυτά που έχει δείξει μέχρι στιγμής ο Σλοβάκος, τα 4,5 εκατομμύρια που είναι το buy-out για να τον κάνει δικό του ο ΠΑΟΚ, είναι υπερβολικά πολλά λεφτά.

Εννοείεται πως ο Στέφενς δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την εικόνα που παρουσιάζει ο Δικέφαλος. Ο Ολλανδός χρεώνεται τις επιλογές εντός αγωνιστικού χώρου. Αν η ομάδα αντέξει μέχρι τον Ιανουάριο χωρίς βαθμολογικές απώλειες, τότε θα έχει την ευκαιρία να γεμίσει το ρόστερ για να μπορέσει να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Έτσι όπως είναι τώρα ο ΠΑΟΚ, δύσκολα θα μπορέσει να εκθρονίσει τους ερυθρόλευκους και καλό θα είναι να μην… υπνωτιστούν από την ανατροπή με τη Μακάμπι. Η ισραηλινή ομάδα είναι μέτρια. Το ότι ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το σκορ δεν είναι κατόρθωμα. Κατόρθωμα είναι το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει 0-2 και να αστοχήσει σε δύο πέναλτι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/