Connect with us

EDITORIAL

Μας έλειψε ο Σπανούλης

Published

on

Όσα (δεν) έγιναν όταν η Εθνική ομάδα ισοφάρισε σε 70-70 με το τρίποντο του Νίκου Ζήση και επέστρεψε στο παιχνίδι από το -10 (51-61) φανερώνουν την σημαντικότητα της απουσίας του Βασίλη Σπανούλη.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Ορθώς δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Αντρέα Τρινκιέρι παρότι ήταν στην 12αδα. Δεν ήταν 100% έτοιμος, δεν έπρεπε να παίξει και δεν έπαιξε, γιατί ότι και να γίνει, όπως και να γίνει, όλα τα κριθούν στο χιαστί παιχνίδι της προημιτελικής φάσης και εκεί πρέπει να είναι όλοι υγιείς.

Η ήττα με 81-72 από την Ιταλία πειράζει. Ενοχλεί, γιατί θα τον κουβαλήσει η ομάδα μαζί της στη Λουμπλιάνα. Προς το παρόν αυτό που έχει σημασία είναι να καθαρίσει το μυαλό από την πρώτη ήττα και να μπει αύριο η ομάδα στο παρκέ για να μην δώσει δικαιώματα στους Φιλανδούς να σκεφτούν ότι μπορούν να κερδίσουν. Με τρεις βαθμούς στη Λουμπλιάνα πάνε και οι Ισπανοί, οπότε σημαντικό παιχνίδι για την ελληνική ομάδα στην επόμενη φάση θα είναι με τους αμφιτρύωνες Σλοβένους, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η Εθνική ομάδα – ναι αυτή που έχασε σήμερα από δύο παίκτες (Μπελινέλι 23π., Ντατόμε 19π.) και από ένα απλό τρικ – δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο, ειδικά από τους πιθανούς αντιπάλους που θα βρει στα χιαστί.

Μας πειράζει η ήττα γιατί δεν μπόρεσε η Εθνική να… χάσει με τον δικό της τρόπο, μπήκε στο τρυπάκι των Ιταλών και εν τέλει το πλήρωσε, παρότι ο Τρινκιέρι ορθώς χαμήλωσε το σχήμα και μπόρεσε να γυρίσει την ομάδα του από το -10. Εκεί δείξαμε σωστή αντίδραση και το κρατάμε, αλλά από το 35′ και μετά φάνηκε η απουσία του Σπανούλη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/