Connect with us

EDITORIAL

Να συνέλθουν οι διεθνείς

Published

on

“Τα’ λεγα εγω…”. “Δικαιώνομαι γαμώτο…”. Εκφράσεις που πως και πως περίμεναν πολλοί (δυστυχώς) να πουν μόλις τελείωνε το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Φινλανδία, μη τυχόν και τους πει κανείς ότι… φταίνε κιόλας. Ελλάς το μεγαλείο σου…

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Τραγική εμφάνιση, τραγική ήττα και το τραγικότερο όλων. Η Ελλάδα με τρεις νίκες και δύο ήττες στον όμιλο “κατάφερε” – γιατί όντως περί… κατορθώματος πρόκειται – να πάρει στην επόμενη φάση μαζί τις ήττες και όχι τις νίκες. Επί της ουσίας δηλαδή τζάμπα κέρδισε.
Η ήττα από τη Φινλανδία είναι ήττα που βαραίνει όλους. Και τον Τρινκιέρι και τους συνεργάτες του και τους παίκτες. Όλους. Δεν φταίει κανείς λιγότερο ή περισσότερο. Είναι μάταιο να μπει κανείς και στην διαδικασία να αποδώσει ευθύνες, γιατί δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα.

Η Ελλάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο για να μπει στην τελική οχτάδα και ουδείς έχει καλά καλά καταλάβει τι έχει συμβεί. Νέο όμιλος, νέοι αντίπαλοι: Ισπανία, Κροατία, Σλοβενία κατά σειρά. Η Εθνική θέλει τρεις νίκες για να προκριθεί. Το πρώτο σενάριο είναι, το πιο απλό και το πιο δύσκολο. Θα πει κανείς: “Πως να κερδίσουμε την Ισπανία ή τη Σλοβενία όταν χάνουμε από τη Φινλανδία;”. Απλοϊκό ερώτημα.

Το μπάσκετ είναι θέμα ημέρας, θέμα ψυχολογίας. Την ψυχολογία την διαχειρίζονται οι παίκτες με την εμπειρία τους. Τέτοιους έχουν ουκ ολίγους στην 12αδα. Τον τρόπο τον ξέρουν, ας τον εφαρμόσουν. Η μέρα είναι και θέμα ψυχολογίας, οπότε εν πολλοίς το ένα συνδέεται με το άλλο. Η Εθνική μπορεί να κάνει τρεις νίκες. Αγωνιστικά έχει τα υλικά, τα “όπλα” να κερδίσει και τους Ισπανούς και τους Κροάτες και τους Σλοβένους.

Πρέπει, όμως, τα “όπλα” αυτά να ενεργοποιηθούν. Άμυνα χωρίς να λυγίσουν τα ποδαράκια δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν γίνεται πως να το κάνουμε; Αν δεν χαμηλώσουν οι πάντες στην άμυνα, τότε όχι ο Κοπόνεν και ο Μπελινέλι θα κάνουν πάρτι, αλλά όποιος γουστάρει. Η άμυνα δεν είναι θέμα προπονητή. Είναι θέμα παικτών. Είναι θέμα διάθεσης. Αν οι διεθνείς μας, πρωταθλητές Ευρώπης, διακεκριμένοι με τις ομάδες τους και την Εθνική, δέχονται να τρώνε 81 πόντους από την Ιταλία που έχει τέσσερις παίκτες και 86 από την Φιλανδία που έχει δύο, τότε ας μην πάνε καν στη Λουμπλιάνα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/