Connect with us

EDITORIAL

Ανίκητη η βλακεία του Κάτσε

Published

on

Από ότι φαίνεται ο Έργκις Κάτσε δεν έχει ή δε θέλει να βάλει μυαλό. Παρά τη φασαρία που έχει δημιουργηθεί και το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στον ΠΑΟΚ, ο νεαρός Αλβανός πέρα βρέχει.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Ζήτησε “συγγνώμη” όπως τον συμβούλεψαν οι Έλληνες εκπρόσωποι του για τη φωτογραφία και τα σχόλια, αλλά στην αλβανική έκδοση της προσωπικής του σελίδας, σα να μη συνέβη τίποτα. Μέχρι πριν από λίγη ώρα υπήρχε κανονικά αναρτημένη η επίμαχη φωτογραφία με την μπλούζα του UCK και ανάλογα σχόλια να τη συνοδεύουν. Στην προσωπική του ιστοσελίδα, που τη διαχειρίζεται ο ίδιος και κάποιοι φίλοι του όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός από τα ελληνικά ΜΜΕ, έσπευσε να την κατεβάσει. Αυτή τη φορά δίχως “συγγνώμες” και δικαιολογίες περί άγνοιας και άλλου τέτοιου είδους κουτοπονηριές.

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερος από τον κάθε Κάτσε. Το να συνεχίζουν από την ΠΑΕ να ασχολούνται με τον νεαρό Αλβανό, δείχνει αδυναμία. Ήδη το κλίμα στα αποδυτήρια μέσα έχει διαταραχθεί. Τη χρονιά που ο Δικέφαλος ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ένας 20χρονος ποδοσφαιριστής, ελπιδοφόρος μεν αλλά χωρίς ακόμα να έχει αποδείξει ότι πρόκειται για μελλοντικό αστέρι, να κάνει άνω κάτω την ομάδα.

Βλέποντας το θέμα εντελώς τεχνοκρατικά, αν ο Σαββίδης θέλει να προστατεύσει την επένδυση του πρέπει να τραβήξει για τα καλά το αυτί του Κάτσε. Ίσως και να το ξεριζώσει. Ο Στέφενς είναι ικανός προπονητής και θα βρει τη λύση για να καλύψει το (μικρό) κενό που θα δημιουργηθει από την τιμωρία του Κάτσε.

Όσον αφορά αυτούς που καταγγέλουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του ΠΑΟΚ, έχουν απόλυτο δίκιο. Όμως δε θα πρέπει να ξεχνάνε πως τα συγκεκριμένα παιχνίδια τα ξεκίνησε ο 20χρονος ποδοσφαιριστής. Αν δεν έκανε τη μέγιστη βλακεία (δις μάλιστα) με τη φανέλα του UCK και τα σχόλια περί μεγάλης Αλβανίας, καμία Χρυσή Αυγή και κανένας άλλος φασίστας ή πολιτικάντης δε θα έχει βήμα για να ασχοληθεί και να δημιουργησει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ.

Ο διάσημος σκηνοθέτης Όρσον Ουέλς, κάθε φορά που ξεκινούσε μια καινούργια ταινία φρόντιζε να προσλαμβάνει κρυφά κάποιον που κανείς δεν τον γνώριζε για να τον απολύει την πρώτη μέρα των γυρισμάτων. Το έκανε με τρόπο εμφατικό μπροστά σε όλους και τους προκαλούσε τον τρόμο. Σε καμία ταινία του Ουέλς δε δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Ποτέ.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να τελειώνει την ιστορία με τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Για να μην του προκύψουν νέοι Κάτσε από πλευρά πειθαρχίας, αλλά και για να δείξει στους υπόλοιπους με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα και τα συμφέροντα της.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/