Connect with us

EDITORIAL

Μπερδεμένος ο Πεδουλάκης

Published

on

Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα. Αυτό πλέον φαίνεται όχι μόνο στην απόδοση, αλλά στα αποτελέσματα. Δεύτερη σερί ήττα στην Ευρωλίγκα και είχε προηγηθεί νίκη με το… ζόρι στην παράταση επί του Ερυθρού Αστέρα.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @George_Siridis

Σαφώς και μια ομάδα, ακόμα κι ο Παναθηναϊκός, που σουτάρει με 29% από το τρίποντο στα δύο τελευταία παιχνίδια, δεν μπορεί να κερδίσει ποτέ, χίλια χρόνια να παίζει…
Οι πράσινοι είχαν 9/26 τρίποντα με την Λοκομοτίβ Κουμπάν στην Κρήτη. Εκεί βέβαια δεν είχαν απέναντί τους την Μακάμπι. Στο Τελ Αβίβ είχαν 7/29. Ήττα με 75-68. Σύνολο 16/55 τρίποντα σε δύο αγώνες, όπου θεωρητικά ο Παναθηναϊκός υπερτερούσε σε λύσεις μέσα στη ρακέτα.
Ο Διαμαντίδης με 1/11 σουτ ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Ούκιτς είχε 1/8. Οι δύο κορυφαίοι παίκτες του περσινού Παναθηναϊκού σούταραν στη Nokia Arena 2/19 σουτ! Κι όμως δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το μπέρδεμα του Αργύρη Πεδουλάκη στο ρόστερ. Πέρσι ο Παναθηναϊκός είχε λιγότερες λύσεις, άρα μεγαλύτερο rotation και από ένα σημείο και μετά οι παίκτες βρήκαν ρόλους. Προστέθηκαν στο φινάλε Κάρι και Γκουίν και ήρθε το πρωτάθλημα.
Φέτος, ο Παναθηναϊκός καταρχήν παίζει μια ταχύτητα κάτω. Σαφώς και είναι καλοί παίκτες όσοι ήρθαν (Μπατίστ, Φώτσης, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδης), αλλά ποιος από αυτούς είναι κατ’ ελάχιστον πιο γρήγορος από αυτούς που υπήρχαν ή έφυγαν; Ουδείς.
Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε στο Τελ Αβίβ γιατί αστόχησε σε 22 τρίποντα. Έχασε γιατί δεν έχει “χημεία” σαν ομάδα, γιατί δεν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, γιατί σχεδόν κανεί δεν παίζει αυτό που μπορεί. Μοιραία το μεγάλο μέρος της ευθύνης πέφτει στον προπονητή. Όπως πέρσι όλος ο κόσμος υποκλίθηκε στον Πεδουλάκη για τον τρόπο με τον οποίο ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός την χρονιά, έτσι και τώρα ο Έλληνας κόουτς καλείται από όλο τον κόσμο (του Παναθηναϊκού) να δώσει εξηγήσεις για την εικόνα της ομάδας του.

[youtube id=”zGrFsE3qjyY” width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/