Connect with us

STORY

Οι ήρωες της πρεμιέρας

Published

on

Οι ήρωες της πρεμιέρας κρύβονταν σε ομάδες που δεν θα πήγαινε το μυαλό κανενός λίγες ώρες πριν. Ποιος θα πόνταρε ότι ο πρώην Καβαλιώτης Κιέρον Ατσάρα θα έκανε double double σε ένα Ευρωμπάσκετ ή… κάποιος ονόματι Σασού θα “σκότωνε” τους Τούρκους; Ή μήπως υπολόγιζε κανείς ότι ο Τζέτερ με το σκορ 57-55 εις βάρος των Ουκρανών θα πετύχαινε καλάθι και φάουλ για την μεγάλη ανατροπή κόντρα στο Βέλγιο; Οι συγκινήσεις εμφανίστηκαν στο Ευρωμπάσκετ από τη πρεμιέρα του!

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Κίερον Ατσάρα
Μεγάλη Βρετανία
Τι έκανε; 18πόντοι, 5/5βολές, 5/9δίποντα, 1/2τρίποντα, 13ριμπάουντ, 1ασίστ, 1κλέψιμο, 35′ συμμετοχής
MVP γιατί… μπορεί ο Κάιλ Τζόνσον να έβαλε 22 πόντους, αλλά ο πρώην παίκτης της Καβάλας είχε συμμετοχή σε άμυνα και επίθεση και καταλυτικό ρόλο στη νίκη των Βρετανών.
Τον περιμέναμε; Οι Βρετανοί ελλείψει των ΝΒΑερς ήταν λογικό να στηριχθούν περισσότερο σε παίκτες που παίζουν σε καλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τέτοιο ξεκίνημα όμως ουδείς περίμενε, ούτε ο ίδιος!
Θα συνεχίσει έτσι; Η λογική λέει ότι αυτός και ο Τζόνσον θα είναι οι “πυλώνες” των Βρετανών σε αυτό το Ευρωμπάσκετ. Ανάλογη εμφάνιση, μόνο με ανάλογο αντίπαλο θα κάνει, αν υπάρχει λογική.

Σασού Σαλίν
Φινλανδία
Τι έκανε; 12ποντοι, 1/1βολές, 1/6δίποντα, 3/5τρίποντα, 4ριμπάουντ, 3ασίστ, 1κλέψιμο, 1λάθος, 30′ συμμετοχής
MVP γιατί… όταν η μπάλα έκαιγε δύο φορές “σκότωσε” τους Τούρκους. Τη μία με τρίποντο όταν επανέφερε τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα (από 52-47 σε 55-47 στο 37′) και την άλλη με το καλάθι και φάουλ στο τέλος “κόβοντας” κάθε ελπίδα των Τούρκων. Και είναι μόλις 22 ετών.
Τον περιμέναμε; Με τίποτα! Να τα κάνει αυτά ο Κόπονεν ή ο Ράνικο ή ακόμα ο έμπειρος Μότολα ναι, αλλά από τον 22χρονο κοντορεβυθούλη πλέι μέικερ της Ολίμπια Λουμπλιάνας κανείς δεν περίμενε να δει τέτοια εμφάνιση.
Θα συνεχίσει έτσι; Από τη στιγμή που τα έκανε με τους Τούρκους, ομάδα που έχει στόχο στο Ευρωμπάσκετ, σαφώς και μπορεί να έχει ανάλογη πορεία.

Που Τζέτερ
Ουκρανία
Τι έκανε; 8 πόντοι, 1/1 βολές, 2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος, 21’συμμετοχής
MVP γιατί… μπορεί να είχε μόλις 1/5 δίποντα ως τα τελευταία τρία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, αλλά πήρε τη μπάλα, σκόραρε, κέρδισε και φάουλ και χάρισε τη νίκη στην Ουκρανία επί του Βελγίου με σκορ 58-57!
Τον περιμέναμε; Είναι παίκτης που έχει πάρει στο παρελθόν μεγάλα σουτ, αλλά δεν βρίσκεται στα καλύτερά του. Πάντως ο Μάικ Φρατέλο τον εμπιστεύτηκε στο φινάλε και δικαιώθηκε.
Θα συνεχίσει έτσι; Αν υπάρχει ματς που μπορεί να κριθεί στο τελευταίο σουτ για τους Ουκρανούς θα είναι δική του. Γενικώς ο Φρατέλο περιμένει πιο πολλά από τον συμπατριώτη του.

Χέικο Σάφαρτζικ
Γερμανία
Τι έκανε; 12 πόντοι, 3/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 1 κόψιμο, 3 κλεψίματα, 34′ συμμετοχής.
MVP γιατί… σκόραρε όταν έπρεπε, οργάνωσε άριστα το παιχνίδι των Γερμανών, μοίρασε 11 ασίστ και έπαιξε και καλή άμυνα πάνω στον Τόνι Πάρκερ. Τι άλλο να κάνει;
Τον περιμέναμε; Είναι καλός παίκτης ο Σάφαρτζικ, αλλά ποιος περίμενε αλήθεια αυτή τη Γερμανία να κερδίσει αυτή τη Γαλλία και ο πλέι μέικερ να κάνει ένα τέτοιο παιχνίδι απέναντι στον Πάρκερ;
Θα συνεχίσει έτσι; Με τόση αυτοπεποίθηση που πήρε από το σημερινό ματς, σαφώς και μπορεί να παίξει το ίδιο καλά και με χειρότερους αντιπάλους.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/