Connect with us

EDITORIAL

Ομορφιές στη σούπερ λίγκα

Published

on

Εννέα αγωνιστικές έχουμε διανύσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ λίγκας και ήδη έχουν εκφραστεί παράπονα από την πλειοψηφία των ομάδων, όσον αφορά στην αντιμετώπιση που έχουν από τους διαιτητές. Και ακόμα είναι νωρίς.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Όσο θα περνάνε οι αγωνιστικές, τόσο πιο έντονα θα γίνονται τα παράπονα. Δικαιολογημένα ή όχι, θα υπάρχουν και θα γίνονται όλο και περισσότερα. Σήμερα ο ΠΑΟΚ διέρρευσε την επιστολή που έστειλε σε ΚΕΔ και ΕΠΟ. Η διοίκηση του Δικέφαλου δεν είχε το σθένος να βγει ξεκάθαρα και να κάνει η ίδια γνωστό το περιεχόμενο της επιστολής. Προτίμησε να αφήσει τους δημοσιογράφους να κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά καθώς δε θέλησε να χρεωθεί οποιαδηποτε ηθική αυτουργία μέσω χαρτοπόλεμου. Μέγα λάθος, ιδίως όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου.
Βλέποντας το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, δεν υπάρχει αντικειμενικός παρατηρητής που να μη δώσει δίκιο στον ΠΑΟΚ. Όμως, όπως είχε πει από την Πέμπτη ο Σταύρος Γεωργακόπουλος, ο διαιτητής Ιωαννίδης θα κάνει άνω κάτω το παιχνίδι στην Τούμπα. Από την ημέρα του ορισμού θα έπρεπε η διοίκηση του ΠΑΟΚ να στείλει το μήνυμα στην ΚΕΔ αλλά και το διαιτήτη πως δε θα ανεχτεί “χειρουργείο”. Αντ’ αυτού κοιμήθηκαν τον ύπνο του δικαίου, ελπίζοντας σε διαιτητική δικαιοσύνη. Αμ δε…
Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη που μάλλον αφέθηκε στην τύχη του, διαβάζοντας το όνομα του Βοσκάκη στον ορισμό, αλλά και ενός ακόμη Αρκάδα παρατηρητή σε ματς με τη Βέροια. Αποτέλεσμα; Οι κίτρινοι να υποδεχθούν τον άμεσο ανταγωνιστή Πλατανιά, με πολύ σημαντικές απουσίες.

Μετά από όλα αυτά, ο Κατάσκοπος απακαλύπτει πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής σε επίσκεψη που είχε στο υπουργείο δικαιοσύνης ζήτησε τη φύλαξη παραγόντων της ΕΠΟ και διαιτητών από το ελληνικό κράτος. Άκοπη ενέργεια. Καθώς υπάρχει πλέον τιμοκατάλογος και αν ο κύριος Σαρρής επιθυμεί αστυνομική προστασία για τον ίδιο ή κάποιο άλλο μέλος της ΕΠΟ και της ΚΕΔ μπορεί να ρίξει μια ματιά στο… μενού και να πληρώσει για όποια υπηρεσία θέλει. Γιατί όμως φοβάται ο κύριος Σαρράς; Υπάρχουν απειλές; Και αν ναι, από ποιον προέρχονται;

Το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι απαξιωμένο από καιρό. Υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός και από εκεί και πέρα το χάος. Μόνο ο ΠΑΟΚ δείχνει ικανός να απειλήσει την παντροκρατορία των ερυθρόλευκων, αλλά οι παράγοντες του κάνουν λάθη μην μπορώντας να ακολουθήσουν τις εξωαγωνιστικές τακτικές του Ολυμπιακού.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν. Οι διαιτητής και οι παρατηρητές θα παραμείνουν το ίδιο κακοί και η ΚΕΔ θα είναι πάντα… αθώα. Και αν κάτι πήγε να γίνει με την υπόθεση των ύποπτων αγώνων και αυτό θα αποδειχθεί μεγάλη φούσκα. Ξαφνικά οι απομαγνητοφωνήσεις δεν επαρκούν ή δεν είναι νόμιμες ή δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη και όλοι είναι αθώοι. Δεν υπήρχαν ύποπτα παιχνίδια, κανείς δε θα πάει φυλακή (άντε να πάει ένας) και η ζωή θα συνεχιστεί. Η απαξίωση του ποδοσφαίρου θα αυξάνεται και η ΑΕΚ θα κόνει περισσότερα εισιτήρια από τις ομάδες της Σούπερ λίγκας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/