Connect with us

EDITORIAL

Ο άσος του Σάντος

Published

on

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδεικνύεται η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου! Το κατάλαβαν για άλλη μία φορά οι Πορτογάλοι που απέτυχαν στη Λισαβόνα να διασπάσουν την ελληνική άμυνα παρά τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Αλλά και όποτε τα κατάφεραν ο Βελόσο και η παρέα του, ο Ορέστης Καρνέζης δικαίωσε απόλυτα τον Φερνάντο Σάντος για τη στήριξη που του παρείχε στις δύσκολες μέρες της Γρανάδα. Αναφέρω τον μέσο της Ντιναμό Κιέβου διότι από τα πόδια του περνούσε η μπάλα σε κάθε αξιόλογη προσπάθεια των Ίβηρων .
Η Εθνική έμεινε όρθια στο Εθνικό Στάδιο της Λισαβόνας και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ότι μπορεί να κάνει πράξη όσα οραματίζονται ο προπονητής της και τα στελέχη της. Ο Μόρας σηκώθηκε από τον πάγκο και κάλυψε άψογα το κενό του Παπασταθόπουλου. Ο Μανωλάς αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην αρχή από τον Πόστιγκα, αλλά στη συνέχεια ανέβασε το… κασέ του μέσα στην πόλη των αετών.
Η τριάδα του κέντρου με Τζιόλη, Μανιάτη, Κατσουράνη αντιμετώπισε τα συνήθη προβλήματα από την έλλειψη ταχύτητας και την αδυναμία της να κυκλοφορήσει μπάλα και να δημιουργήσει. Γι’ αυτό βελτιώθηκε η εικόνα με την είσοδο των Καραγκούνη και Φετφατζίδη. Ο τελευταίος μπορεί να αποτελέσει τον άσο στο μανίκι του Σάντος. Το πείσμα του που οδήγησε στο εκπληκτικό κλέψιμο της μπάλας από τον Αντρέ επιβεβαίωσε τους διεθνείς που επί μέρες συζητούν πώς ο άλλοτε… Μέσι της Ελλάδας έχει γίνει άλλος παίκτης έπειτα από τη θητεία ενός χρόνου στο Καμπιονάτο με τη φανέλα της Τζένοα.
Τι κρατάμε, λοιπόν, από το φιλικό με την Πορτογαλία; Την αμυντική συνοχή της Ελλάδας που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη απέναντι στην Κολομβία, η οποία μοιάζει σε πολλά με τους Ίβηρες. Το επιβεβαίωσε και κόντρα στη Σενεγάλη. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι Κολομβιανοί έδειξαν ότι παραμένουν αφελείς και το προβάδισμά τους με 2-0 μετατράπηκε σε 2-2. Εξέλιξη που αυξάνει την ανάγκη της Εθνικής μας να βελτιώσει την ανάπτυξή της, να γίνει πιο απειλητική μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πιο απαιτητική απέναντι σε αντιπάλους με αμυντικά κενά… Αν βρει λύσεις ο Σάντος και σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα συνεχιστεί για τους Έλληνες και μετά από τους ομίλους της διοργάνωσης…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/