Connect with us

STORY

Ο αγώνας της χρονιάς

Published

on

Ναδάλ εναντίον Τζόκοβιτς στον τελικό του αμερικάνικου όπεν και στην Ελλάδα, οι λάτρεις του τένις ετοιμάζονται για μεγάλο ξενύχτι.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Με τον Ρότζερ Φέντερερ να φαίνεται πως έχει πάρει την κατιούσα, το ζευγάρι Τζόκοβιτς και Ναδάλ είναι η ευχή κάθε διοργανωτή τουρνουά τένις. Άλλωστε πρόκειται για το Νο1 και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) οι δυο τους θα βρεθούν αντίπαλοι στο κορτ του “Άρθουν Ας” για να διεκδικήσουν το τρόπαιο του αμερικάνικου όπεν.
Από το 2006 μέχρι σήμερα, οι δυο τους έχουν χτίσει μία από τις πιο δυνατές κόντρες στην ιστορία του αθλητισμού. Ναι μεν ο Ισπανός έχει το προβάδισμα στο σκορ (21-15) όμως ο Σέρβος αποτελεί σταθερά τον πιο σκληρό αντίπαλο του.
Μιλάμε για δύο αθλητές που αγωνίστηκαν πέρσι αντίπαλοι στον τελικό του αυστραλιανού όπεν και ο νικητής (Τζόκοβιτς) κρίθηκε μετά από πέντε ώρες και 53 λεπτά, καθιστώντας τον το μεγαλύτερο σε διάρκεια τελικό όλων των εποχών. Κατά τη διάρκεια της απονομής δεν μπορούσαν να σταθούν όρθιοι, ενώ ο Ναδάλ χαρακτήρισε αυτήν την ήττα του, ως την σπουδαιότερη της καριέρας του.
Φέτος οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές με τον Τζόκοβιτς να έχει μία νίκη και τον Ναδάλ, δύο. Ο αποψινός τελικός είναι ο τρίτος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια που θα βρεθούν αντίπαλοι στο αμερικάνικο όπεν, όπου έχουν ο καθένας από μία νίκη. Ο Ναδάλ το 2010 και ο Τζόκοβιτς το 2011.

Screen Shot 2013-09-10 at 12.20.10 AM

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/