Connect with us

EDITORIAL

Ο διπλός κίνδυνος της Ξάνθης

Published

on

Ανέλαβε το σύνολο των ευθυνών ο Χρήστος Πανόπουλος για την αποτυχία της Ξάνθης να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα! Έχει, βέβαια, η ομάδα της Θράκης τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη σωτηρία της σε μπαράζ με τον 3ο των play of που διεξάγονται στη Φούτμπολ Λιγκ. Αλλά για πρώτη φορά φτάνει η Ξάνθη σε απόσταση αναπνοής από τον γκρεμό! Φάτσα με τον εφιάλτη βρίσκονται πλέον ο Νίκος Κεχαγιάς και οι παίκτες του!

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ο κίνδυνος είναι διπλός για την Ξάνθη. Αρχικά θα πρέπει να ξεπεράσουν οι παίκτες το σοκ και δέος που προκαλεί ένα μπαράζ δίχως επόμενη μέρα. Είναι ασυνήθιστοι σε τέτοιες διαδικασίες. Χάρη στον Πανόπουλο ένιωθαν πάντα μία ασφάλεια και την προηγούμενη διετία πάλευαν για τη συμμετοχή τους στα play off. Όχι για την αποφυγή του υποβιβασμού. Γι’ αυτό και απέτυχαν να φρενάρουν όταν άρχισε ο αγωνιστικός κατήφορος.
Είναι δύσκολη η διαχείριση των παικτών στον ψυχολογικό τομέα. Γίνεται, μάλιστα, ακόμα μεγαλύτερη η πίεση από την αναμονή! Διότι τα play of της Φούτμπολ Λιγκ θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου! Τότε θα μάθουν στην Ξάνθη τον αντίπαλό τους και έπειτα από τρεις – τέσσερις μέρες θα κληθούν να δώσουν τον αγώνα «ζωής ή θανάτου» για την ομάδα που δίδαξε μάνατζμεντ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο δεύτερος κίνδυνος είναι ορατός! Μεσολαβούν περίπου 50 μέρες ανάμεσα στον τελευταίο επίσημο αγώνα της Ξάνθης και στο μπαράζ. Διάστημα μεγάλο για να μείνουν οι ποδοσφαιριστές μίας ομάδας σε υψηλό αγωνιστικό ρυθμό. Εκεί καλείται να δείξει ο Νίκος Κεχαγιάς πως μπορεί να διαχειριστεί τόσο τις σωματικές δυνάμεις των παικτών του, όσο και τις πνευματικές. Απαιτείται τεράστια προσπάθεια για να μείνουν οι Ξανθιώτες προσηλωμένοι στον στόχο τους όταν θα βλέπουν τους συναδέλφους τους να κάνουν τα μπάνια τους. Ειδικά όσοι γνωρίζουν πως είναι φευγάτοι από τα Πηγάδια.
Βλέπουμε, άλλωστε, τι συμβαίνει με τον Ολυμπιακό! Τρέχει και δεν φτάνει ο Μίτσελ για να αφυπνίσει τους παίκτες του που χαλάρωσαν έπειτα από τον επαναληπτικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα συμβεί στην Ξάνθη που έχει μπροστά της 50 «νεκρές» μέρες!..
Το αντίβαρο σε όλα αυτά είναι η διαφορά ποιότητας που τη χωρίζει από τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό Βόλου. Αλλά και οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαιώνουν τους «κινδύνους» που διατρέχει η Ξάνθη με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους από την ημέρα που εξασφάλισαν την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της περιόδου… Άλλος ένας γρίφος για τον Πανόπουλο! Από την απάντηση της ομάδας του θα κριθεί εάν το «έπρεπε να φύγω χθες» μετατραπεί την ημέρα του μπαράζ σε ανακοίνωση αποχώρησης…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/