Connect with us

EDITORIAL

Ο ΠΑΟΚ γράφει ιστορία

Published

on

Απόψε τα μεσάνυχτα περίπου θα γνωρίζουμε αν ο ΠΑΟΚ θα περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του, στους ομίλους της Τσάμπιονς λιγκ ή θα χάσει τη μεγαλύτερη (μέχρι την επόμενη) ευκαιρία που του έχει δοθεί. Οι συγκυρίες και το μομέντουμ, δείχνουν ΠΑΟΚ, το θέμα όμως είναι πως θα αντιδράσουν οι παίκτες του Δικέφαλου.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Το τελευταίο δείγμα του ΠΑΟΚ, στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ήταν απογοητευτικό. Ναι μεν δεν αγωνίστηκε ο Κατσουράνης, όμως αυτό αν αποτελεί δικαιολογία κάνει τα πράγματα χειρότερα για την ομάδα του Στέφενς που δείχνει στην άμυνα να εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον Έλληνα διεθνή.
Το σίγουρο είναι πως σήμερα, η εικόνα του ΠΑΟΚ δε θα έχει καμία σχέση με τον αγώνα στο Αγρίνιο. Ο Κατσουράνης επιστρέφει δίπλα στο Βίτορ για να συμμαζέψει την άμυνα. Μέχρι στιγμής ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός δεν εμπνέει σιγουριά και ο Στέφενς γνωρίζει πολύ καλά πως χωρίς τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας, η ομάδα του γίνεται πολύ ευάλωτη.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα άκρα της άμυνας. Στην πρώτη αναμέτρηση με τη Σάλκε, ο Λίνο είχε προβλήματα από αριστερά, ιδίως με τον Φαρφάν. Τώρα στη θέση του Λινο υπάρχει ο ανέτοιμος σύμφωνα με τον Στέφενς, Σπυρόπουλος. Εκεί εντοπίζεται και το πιο σοβαρό πρόβλημα στη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε. Μπροστά από το Σπυρόπουλο θα βρίσκεται ο Στοχ. Ο Σλοβάκος δεν το έχει με την άμυνα. Πολλές φορές ξεχνιέται στην επίθεση και αφήνει τον αριστερό μπακ να καλύπτει μόνος του μία απόσταση 50-60 μέτρων.
Αντιθέτως από τη δεξιά πλευρά, ο Σαλπιγγίδης θα αγωνιστεί ουσιασιαστικά ως δεύτερο δεξί μπακ. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ όποτε καλύπτει τη δεξιά πλευρά, λειτουργεί άψογα στο αμυντικό κομμάτι.

Στο κέντρο, Τζιόλης, Κάτσε και Λούκας θα δημιουργήσουν ένα τρίγωνο με τον Ισπανό στην κορυφή. Οι δύο πρώτοι θα είναι οι κόφτες των γερμανικών επιθέσεων από τον άξονα και Λούκας θα προσπαθήσει να βγάλει τις κάθετες μπαλιές στον Αθανασιάδη. Με την πίεση που θα ασκήσει η Σάλκε για να πετύχει το γκολ που χρειάζεται, είναι σίγουρο πως θα ανοίξουν διάδρομοι για τον επιθετικό του Δικέφαλου και με τις κατάλληλες μπαλιές μπορεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Εκ πρώτης όψεως, το σχήμα που έχει αποφασίσει να παρατάξει ο Στέφενς σήμερα στην Τούμπα, μοιάζει πιο επιθετικό από αυτό της προηγούμενης εβδομάδας στο Γκελζινκίρχεν. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο Ολλανδός έχει στήσει την ομάδα του, για να δώσει χώρο στους Γερμανούς (άλλωστε αυτοί καίγονται να πετύχουν γκολ) και να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή στην αντεπίθεση. Φυσικά ο Στέφενς ποντάρει πολύ και στις στημένες φάσεις, τις οποίες έχει δουλέψει πολύ ιδίως με τον Κατσουράνη και αποτελούν ένα από τα όπλα του Δικέφαλου. Υπάρχει βέβαια και ο Στοχ, στις εμπνεύσεις του οποίου υπολογίζει ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Άλλωστε μία τέτοια τον έχει φέρει ένα βήμα από τους ομίλους.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, ο ΠΑΟΚ σήμερα το βράδυ (ακόμα και μετά την κακή εμφάνιση με τον Παναιτωλικό) δείχνει να έχει αυτός ένα ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση. Η Σάλκε βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και αυτό που τη σώζει εκτός από το βαρύ όνομα της, είναι η γερμανική νοοτροπία. Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια ότι και αν συμβεί. Αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ ακολουθήσουν το πλάνο του Στέφενς και δεν υπάρξουν προβλήματα από την αριστερά πλευρά της άμυνας, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, η λογική λέει ΠΑΟΚ. Σήμερα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα θα γωνρίζουμε.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/