Connect with us

EDITORIAL

Κάντο όπως ο Στέφενς

Published

on

Από την κορυφή του Ολύμπου με την ισοπαλία στο Γκελζινκίρχεν έχοντας για αντίπαλο τη Σάλκε, στα Τάρταρα με την ήττα που υπέστη από τον ελλειπή Παναιτωλικό του Μάκη Χάβου στο Αγρίνιο. Η μετάπτωση του ΠΑΟΚ από Τετάρτη σε Σάββατο, ήταν εντυπωσιακή και δεν αποκλείεται να έχει και επιπτώσεις, όσον αφορά στην πορεία του στο πρωτάθλημα.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Η νέα διοίκηση του Δικέφαλου, μπορεί να έφερε αρκετές θετικές αλλαγές στην ομάδα, όμως έδειξε να παρασύρεται από την προοπτική της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Το αποτέλεσμα ήταν στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ να υποστεί ήττα που μπορεί να του κοστίσει και ας είναι μόλις η δεύτερη αγωνιστική. Μόνο αν ο ανταγωνιστής του Ολυμπιακός, χάσει και αυτός στο Αγρίνιο, δε θα αποβεί οδυνηρή η χθεσινή ήττα. Όταν θέλεις να αποκαλείσαι διεκδικητής πρωταθλήματος, τότε εύκολα ή δύσκολα τους βαθμούς σε έδρες όπως αυτή του Παναιτωλικού θα πρέπει να τους κερδιζεις.

Όπως είπε και ο ίδιος ο Στέφενς, ήταν ο μοναδικός στον ΠΑΟΚ που σκεφτόταν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν στο μυαλό τους τη Σάλκε. Ακόμα και οι δηλώσεις των παικτών, μία μέρα πριν τον αγώνα στο Αγρίνιο, στην αναμέτρηση με τους Γερμανούς αναφέρονταν.
Ακόμα χειρότερα ήταν τα μεταγραφικά σενάρια. Την αμέσως επόμενη μέρα από την ισοπαλία με τη Σάλκε, σχεδόν οριστικοποιήθηκαν δύο μεταγραφές. Ο Ολλανδός αμυντικός Μπράαφχαϊντ και ο Αργεντίνος Πιάτι, λίγο πολύ αναφέρονταν ως παίκτες του ΠΑΟΚ. Ιδίως για τον Ολλανδό αναμένονταν και η ανακοίνωση του, εντός των ωρών όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της Παρασκευής και μάλιστα θα τον δήλωνε ο Δικέφαλος στην ΟΥΕΦΑ για να προλάβει να αγωνιστεί στον αγώνα της Τρίτης. Δηλαδή, ο πολύ σοβαρός και έμπειρος Στέφενς θα έδινε το “ΟΚ” να δηλωθεί ένας ανέτοιμος παίκτης που στην καλύτερη περίπτωση θα έκανε δύο προπονήσεις με την ομάδα. Όσο για τον Πιάτι, οι εκπρόσωποι του (και καλά κάνουν αφού αυτοί κυνηγούν το κέρδος) έχουν φαγωθεί να βρουν δουλειά στον πελάτη τους στην Ελλάδα. Προσπάθησαν πρώτα με τον Ολυμπιακό και τώρα με τον ΠΑΟΚ με δημοσιεύματα που πάντα ξεκινάνε από την Ισπανία.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί στην Αθήνα. Αυτό αναφέρει πως όλες οι διαρροές γίνονται τεχνηέντως μέσα από την ΠΑΕ προκειμένου να εντοπιστεί το… βαθύ λαρύγγι. Ο ρουφιάνος δηλαδή που βγάζει προς τα έξω θέματα της ΠΑΕ που αφορούν είτε στα μεταγραφικά είτε στα διοικητικά.

Όλα αυτά, όσο και αν το αρνούνται οι παίκτες ή η διοίκηση, αποσυντόνισαν την ομάδα. Την ίδια άποψη έχει σίγουρα και ο έμπειρος Στέφενς. Από το πρωινό του Σαββάτου που ύπηρχε η αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι στη ρεβάνς με τη Σάλκε στην Τούμπα, φτάσαμε λίγες ώρες αργότερα το βράδυ τα καμπανάκια να κρούουν ιδιαίτερα εντόνως. Στο πρώτο σοβαρό τεστ, ο Δικέφαλος έδειξε ανίκανος να ανταπεξέλθει σε Ελλάδα και Ευρώπη ταυτόχρονα. Ο Στέφενς (όσο και αν έχουν φάει τα αυτιά του Μαρινάκη με τον Ολλανδό) από μόνος του δεν αρκεί για να πετύχει ο ΠΑΟΚ την υπέρβαση σε Ελλάδα (κατάκτηση πρωταθλήματος) και Ευρώπη (πρόκριση στους ομίλους). Θα πρέπει ο καθένας να ανταπεξέλθει στο ρόλο του. Από τους παίκτες μέχρι τα μέλη της διοίκησης. Μία ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους θα λύσει το πρόβλημα μόνο αν τα περισσότερα από 15.000.000 ευρώ που (σίγουρα) θα εισπράξει ο Δικέφαλος, επενδυθούν στην ενίσχυση της ομάδας με τουλάχιστον τέσσερις παίκτες ενδεκάδας ακόμα. Αν οι παροικούντες στην Τούμπα θέλουν την επιτυχία που φαντάζονται για την ομάδα τους, θα πρέπει να ευαγγελιοποίησουν τις επιθυμίες του Ολλανδού προπονητή. Αν κάποιος αυτή τη στιγμή στην ομάδα του ΠΑΟΚ γνωρίζει πως θα κατακτηθεί ένας τίτλος και παράλληλα θα υπάρξει ευρωπαϊκή επιτυχία, αυτός είναι ο Στέφενς και μόνο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/