Connect with us

EDITORIAL

Περνάει ο ΠΑΟΚ

Published

on

Χρειάστηκε να περάσουν 45 λεπτά για να επιβεβαιώσει ο ΠΑΟΚ, τις προβλέψεις. Με την ισοπαλία (1-1) που απέσπασε ο Δικέφαλος του βορρά από τη Σάλκε, ακόμα και στην άδεια από φιλάθλους Τούμπα, δείχνει να είναι πιο κοντά στην πρόκριση, από τη μέτρια γερμανική ομάδα που δεν πείθει για την ανατροπή.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός. Το σχέδιο του Στέφενς άρχισε να μπάζει μετά το πρώτο 15λεπτο, εξαιτίας του Λόρενς που δημιουργούσε τρύπα μπροστά από την άμυνα του Δικέφαλου. Και από τα αριστερά όμως υπήρχε πρόβλημα με τους Στοχ και Λίνο να δίνουν το δικαιώμα στους Γερμανούς να γίνουν απειλητικοί. Ακόμα όμως και έτσι, το 1-0 αδικεί την ομάδα του Στέφενς καθώς η Σάλκε δεν ήταν καλύτερη. Απλά εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική φορά που η άμυνα του ΠΑΟΚ παρουσίασε κενό, ενώ και ο κατά τα άλλα καλός Χακόμπο, έκανε λάθος εκτίμηση και επέλεξε να μην προσπαθήσει καν να αποκρούσει το σουτ του Φαρφάν.
Η επανάληψη, ήταν σαφώς καλύτερη για τον ΠΑΟΚ, βοήθησε όμως και η τύχη με τον… τραυματισμό του Λόρενς που υποχρεώθηκε σε αλλαγή. Στη θέση του Βορειοϊρλανδού, πέρασε ο Κάτσε και η τρύπα βούλωσε. Στην επίθεση, ο Στοχ εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος (δεν απέφυγε τις λανθασμένες ενέργειες, τόσο αυτός όσο και ο Λάζαρ), ενώ βοήθησε και ο Αθανασιάδης που άνοιγε διαδρόμους με την κίνηση του. Το γκολ του Στοχ ήταν απλά η επιβράβευση της βελτιωμένης εικόνας του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε μία εβδομάδα από τώρα, ο Δικέφαλος έχει τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Η Σάλκε θα αναγκαστεί από το πρώτο λεπτό να βγει στην επίθεση για να πετύχει το γκολ που θα της δώσει την πρόκριση. Αυτό σημαίνει πως η έτσι και αλλιώς ευάλωτη άμυνα των Γερμανών, θα δεινοπαθήσει από τις αντεπιθέσεις, αλλά και από τις στημένες φάσεις. Με βάσει την εικόνα των δύο ομάδων, δύσκολα ο ΠΑΟΚ δε θα σκοράρει στην Τούμπα.

Αυτή η Σάλκε δεν πείθει πως θα μπορέσει να κάνει την ανατροπή. Αντιθέτως, η ομάδα του Στέφενς δείχνει πολύ σοβαρή και ικανή να πετάξει έξω τους Γερμανούς. Είναι βέβαιο πως ο Ολλανδός δεν πρόκειται να αλλάξει πλάνο. Θα εφαρμόσει την τακτική του Γκελζινκίρχεν, με μοναδική εξαίρεση (ίσως και λόγω του τραυματισμού) την αλλαγή του Λόρενς με τον Κάτσε. Σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει θέση τον Κατσουράνη, οποίος θα μείνει αμετακίνητος στο κέντρο της άμυνας. Από κει και πέρα καλά θα κάνει ο Ιβάν Σαββίδης να έχει φορτωμένο το πορτοφόλι του, γιατί θα χρειαστει να πληρώσει το πριμ της πρόκρισης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/