Connect with us

EDITORIAL

Ποιος θα τους εκθρονίσει;

Published

on

Το 68ο πρωτάθλημα ΝΒΑ είναι πλέον γεγονός. Η αναμονή τελείωσε και οι 30 ομάδες ξεκινούν τον μαραθώνιο των 82 αγώνων της κανονικής περιόδου. Οι Μαϊάμι Χιτ είναι οι πρωταθλητές και πολλές είναι οι ομάδες που θέλουν να τους εκθρονίσουν. Λίγες μπορούν και από ότι φαίνεται μία θα είναι αυτή που θα τα καταφέρει, με τους Σικάγο Μπουλς να είναι οι πιο δυνατοί δελφίνοι.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Από τις αμερικάνικες βιομηχανίες αθλητισμού, το ΝΒΑ είναι το πιο πετυχημένο σε παγκόσμιο επίπεδο. Σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης συντονίζεται για να παρακολουθήσει το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο καθώς σε περισσότερες από 140 χώρες προβάλλονται “ζωντανά” αναμετρήσεις του ΝΒΑ.
Και φέτος πάντως, δεν υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση, όσον αφορά τη δυναμικότητα των ομάδων. Η πιο σημαντική αλλαγή, είναι η επιστροφή του Ντέρικ Ρόουζ. Του πρώτου παίκτη στη μετά Τζόρνταν εποχή που μπορεί να οδηγήσει τους Σικάγο Μπουλς και πάλι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εξ’ ορισμού πάντως, οι Μαϊάμι Χιτ είναι το φαβορί και φέτος. Η ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς δείχνει ικανή να κάνει το θριπίτ. Δεν έχασε κανέναν πρωτοκλασάτο παίκτη και ελπίζει ο Γουέιντ να είναι υγιής και να αντέξουν τα ταλαιπωρημένα γόνατα του. Η ομάδα του Μαϊάμι τα τελευταία τρία χρόνια εχει δώσει περισσότερους από 280 αγώνες καθώς ήταν πάντα στους τελικούς. Αυτό σημαίνει πολύ μεγάλη καταπόνηση για τους αθλητές και ιδίως για τον Γουέιντ που έχει πρόβλημα στα πόδια.

Βασικοί ανταγωνιστες των Χιτ στην ανατολή, βάσει των εκτιμήσεων Αμερικανών αναλυτών και του Γιώργου Συρίδη, είναι οι Νετς του Μπρούκλιν. Πιρς και Γκαρνέτ μετέφεραν την εμπειρία τους από τη Βοστόνη στη Νέα Υόρκη για να την προσφέρουν στον Τζέισον Κιντ και το Ρώσο ιδιοκτήτη της ομάδα, Προχόροφ.
Πολύ δυνατοί θα είναι και οι Ιντιάνα Πέισερς. Οι φιναλίστ των τελικών της Ανατολής, πιο έμπειροι, πιο δυνατοί και με τον Λάρι Μπερντ και πάλι στη θέση του προέδρου.
Η ομάδα όμως που όλοι περιμένουν στο ΝΒΑ, είναι οι Σικάγο Μπουλς και ο λόγος δεν είναι άλλος, από τον Ντέρικ Ρόουζ. Ο σούπερ σταρ των Ταύρων επιστρέφει υγιής και απειλητικός. Χωρίς αυτόν, η ομάδα του Σικάγο κατάφερε να ζορίσει αρκετά τους Χιτ στα ημιτελικά της ανατολής. Με την προσθήκη του, οι Μπουλς αλλάζουν επίπεδο και ξαναγίνονται διεκδικητές τίτλου. Αν μάλιστα ο Ρόουζ είναι ο παίκτης που όλοι θυμόμαστε, τότε οι Χιτ θα έχουν σοβαρό πρόβλημα.
Μπορεί ο Συρίδης να διαφωνεί, δεν μπορώ όμως να αφήσω εκτός τη συμπάθεια μου, τους Νιου Γιορκ Νικς. Ο Γιώργος χαρακτηρίζει λούζερ τον Καρμέλο και τον Τζι Αρ Σμιθ αδιόρθωτο, ωστόσο όμως αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν τραυματισμοί (Στούνταμαϊρ) τότε όλα γίνονται.
Πρόβλεψη τελικού ανατολής: Μπουλς-Χιτ (θα προτιμούσα Νικς αντί των Χιτ).

Στη δύση τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς θα κυριαρχήσουν. Το δίδυμο Πάρκερ και Ντάνκαν αν και έχει στις πλάτες του ακόμα ένα χρόνο (ο Ντάνκαν έφτασε τα 39) αλλά και την επιβάρυνση του καλοκαιριού (ο Πάρκερ με το ευρωμπάσκετ), θα είναι και πάλι το κυρίαρχο της δύσης.
Απειλητικοί είναι οι Οκλαχόμα Θάντερ του Κέβιντ Ντουράντ που θα περιμένει την επιστροφή του Ράσελ Γουέστμπρουκ για να μπορέσει να κλέψει την πρόκριση στον τελικό του ΝΒΑ, από τους Σπερς.
Εξαιρετική ομάδα θα παρουσιάσουν και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Πέρσι έπαιξαν όμορφο μπάσκετ, ήταν πολύ δυνατοί αλλά κάτι τους έλειπε. Με την προσθήκη του Αντρέ Ιγκουοντάλα δεν τους λείπει τίποτα πλέον και από ότι φαίνεται θα τα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τα τελικά.
Οι Χιούστον Ρόκετς, με την προσθήκη του Χάουαρντ λογικά θα έπρεπε να λογίζονται ως μία από τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν, όμως ο Σούπερμαν, συνήθως μόνο προβλήματα δημιουργεί.
Οι δύο ομάδες του Λος Άντζελες, μάλλον θα μείνουν εκτός. Οι μεν Λέικερς λόγω τραυματισμού του Μπράιαντ, οι δε Κλίπερς λόγω… Κλίπερς.
Πρόβλεψη τελικού δύσης: Σπερς-Γουόριορς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/