Connect with us

EDITORIAL

Στο μυαλό του Σάντος

Published

on

Ο Βαγγέλης Μόρας προσπέρασε στο φώτο φίνις τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και εξασφάλισε την είσοδό του στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει την αποστολή της Εθνικής ομάδας στη Βραζιλία για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εντυπωσιακό ντεμαράζ έκανε και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης! Έτσι, άφησε εκτός πτήσης τον Κώστα Φορτούνη, ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης με το γκολ εναντίον της Ρόμα διέγραψε τις τελευταίες ενστάσεις του Πορτογάλου τεχνικού και μπήκε στην αποστολή.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Έχει σημασία το σκεπτικό του Σάντος για κάθε μία επιλογή. Στους τερματοφύλακες ο Στέφανος Καπίνο επιβραβεύτηκε για την καλύτερη κατάστασή του στα play off. Ήταν μονόδρομος η απόφαση του Σάντος από τη στιγμή που ο Αλέξης Τζόρβας προερχόταν από αγωνιστική αποχή ενός διμήνου.
Στην άμυνα μέτρησε η ετοιμότητα του Μόρα, η γεμάτη σεζόν του και κυρίως η αδυναμία του Δημήτρη Σιόβα και κατά δεύτερο λόγο του Αβράαμ. Στο αριστερό φτερό, ο Σάντος σκέφτηκε τη λύση του Νίκου Καράμπελα επειδή ήθελε να ‘ναι έτοιμος σε κάθε πρόβλημα με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Πήρε, όμως, τον αμυντικό του ΠΑΟΚ διότι εκτός των άλλων διαθέτει και ποιοτικά στημένα.

Κάλυψη για «Κατσούρ»
Στη μεσαία γραμμή, η κλήση του Ταχτσίδη είχε να κάνει με τα προβλήματα τραυματισμών του Κώστα Κατσουράνη. Ήθελε ο Σάντος, δηλαδή, άλλη μία λύση στον άξονα και, μάλιστα, με δυνατότητα παραγωγής παιχνιδιού από τη μεσαία γραμμή και, μάλιστα, με βαθιές μπαλιές ακριβείας, για κάλυψη σε ενδεχόμενη απουσία του «Κατσούρ». Ο Παναγιώτης Κονέ μπήκε διότι θεωρείται από τον Πορτογάλο ως ο μόνος δημιουργικός μέσος που μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό. Με εξαίρεση, βέβαια, τον Γιώργο Καραγκούνη.

Με Σαμαρά για φορ
Από τις υπόλοιπες επιλογές του Σάντος την είδηση δίνουν οι αποκλεισμοί των Δημήτρη Παπαδόπουλου και Στέφανου Αθανασιάδη. Των δύο κορυφαίων Ελλήνων επιθετικών στη Σούπερ Λίγκα! Αλλά μέτρησαν στο μυαλό του Πορτογάλου οι εντάσεις του «Παπ» με τον Γιώργο Παράσχο και η ξεκάθαρη προτίμησή του στον Κώστα Μήτρογλου αντί του «Κλάους». Έστω και αν ο φορ του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας. Ο Σάντος ξεκαθάρισε ότι παρακολούθησε τον «πιστολέρο» και έκρινε πως μπορεί να βοηθήσει την Εθνική. Αλλά όπως είπε και με σπαστά ελληνικά «υπάρχει και ο Σαμαράς που στη Σέλτικ παίζει σέντερ φορ». Έτσι, θα χωρέσει στην 11άδα της Εθνικής και ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας διεθνής, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος!..
Η ουσία είναι ότι ο Πορτογάλος επέλεξε τους 23 εκλεκτούς του για το ταξίδι στη Βραζιλία!
Μέχρι τις 2 Ιουνίου που θα κλειδώσουν τα εισιτήρια για τη Βραζιλία, δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Αν και με τον Σάντος, ποτέ δεν μπορείς να ‘σαι σίγουρος…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/