Connect with us

EDITORIAL

Κορυφαίος Έλληνας κόουτς

Published

on

Η αποκάλυψη του Άγγελου Αναστασιάδη στους παράγοντες του Πλατανιά ότι αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ σήμανε συναγερμό στο διαδίκτυο, αλλά και στη Θεσσαλονίκη! Με τον 61χρονο τεχνικό, άλλωστε, είμαστε όλοι σίγουροι πως αποκλείεται να πλήξουμε. Τόσο αγωνιστικά με τον τρόπο που κοουτσάρει την εκάστοτε ομάδα του, όσο και με τις ατάκες του κατά τη διάρκεια των αγώνων και όχι μόνο.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Από τον Γενάρη του 1997 που πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι της Τούμπας με την ιδιότητα του προπονητή, ο Αναστασιάδης κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή της επετηρίδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέσα από τη δουλειά του και τη συμπεριφορά του δημιούργησε φανατικούς υποστηρικτές και ορκισμένους εχθρούς. Απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη για κάθε ισχυρή προσωπικότητα.
Από το «τι κάνει εκεί, ρε γίδι;» μέχρι τη διαπίστωση πως «αυτή η πόλη είναι γεμάτη μιζέρια», ο 61χρονος Μακεδόνας έδωσε τροφή σε κάθε παρασκηνιακή στήλη. Έβαλε θέματα προς συζήτηση. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, πάντως, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου τον θεωρούν κορυφαίο Έλληνα προπονητή. Έστω και αν μέχρι τώρα μετράει μόνο ένα κύπελλο, το 2003 κόντρα στον Άρη με το γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη, τον οποίο καλείται να διαδεχθεί στον πάγκο του ΠΑΟΚ.
Η τέταρτη επιστροφή του Αναστασιάδη στην Τούμπα είχε δρομολογηθεί ουσιαστικά από τον περασμένο Οκτώβριο. Στις 8 Οκτωβρίου αποκαλύψαμε την προφορική συμφωνία του με τον Ιβάν Σαββίδη. «Κάνε υπομονή. Θα είσαι ο επόμενος μετά από τον Στέφενς», είχε πει τότε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ στον έμπειρο τεχνικό. Μετά από τα Χριστούγεννα, όμως, ο Ολλανδός έδειξε ότι κέρδιζε το στοίχημα της παραμονής χάρη και στη μεγάλη προκαταβολή που είχε εισπράξει. Έτσι, ο Αναστασιάδης αποδέχθηκε τη δεύτερη κλήση από τα Περιβόλια και επέστρεψε στην Κρήτη για να σώσει τον Πλατανιά. Όταν έφυγε ο Στέφενς, το μυαλό του Σαββίδη πήγε στον Άγγελο, αλλά γνώριζε εκ των προτέρων ότι στα 61 χρόνια του αποκλείεται να άλλαζε συμπεριφορά και να άφηνε στα κρύα του λουτρού ανθρώπους που τον εμπιστεύθηκαν. Μοιραία η έναρξη της συνεργασίας τους πήρε παράταση. Αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Το αντιλήφθηκαν και εκείνοι που μας χαρακτήριζαν γραφικούς μέσα από την παραδοχή του Αναστασιάδη ότι «μιλάμε με τον Σαββίδη».
Το ερώτημα που γεννάται με την επικείμενη συνεργασία αφορά στις αλλαγές που αναμένονται στην Τούμπα. Με ποιους θα συνεργαστεί ο Αναστασιάδης; Ο Ζήσης Βρύζας κουβαλάει το φορτίο ότι άδειασε τον έμπειρο προπονητή το καλοκαίρι του 2012 παρά το γεγονός ότι είχαν δώσει τα χέρια. Ο Γιώργος Γεωργιάδης έχει το αρνητικό της προσφυγής το 2003 παρά τις προσπάθειες του Άγγελου να τον μεταπείσει. Αλλά ο Αναστασιάδης έχει δείξει πως ξέρει να συγχωρεί. Γι’ αυτό, άλλωστε, πίνουν νερό στο όνομά του όλοι οι Έλληνες παίκτες που συνεργάστηκαν μαζί του. Με εξαίρεση ίσως τους δύο προαναφερθέντες και τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Αλλά όταν θέλεις να αλλάξεις σελίδα και να φτιάξεις μία ομάδα με πλάνο για να στοχεύσει στην κορυφή, τότε όλοι υποχρεούνται να ρίξουν νερό στο κρασί τους. Ο Αναστασιάδης θα το κάνει πρώτος για να δώσει το καλό παράδειγμα. Η μπάλα, λοιπόν, περνάει στα πόδια των άλλων.
Υ. Γ. Επειδή πολλοί θα βιαστούν να πουν ότι ο Αναστασιάδης δεν μπορεί με τους ξένους, ας θυμηθούν τα όργια που έκαναν στον Ηρακλή με την καθοδήγησή του ο Ντεμπά και ο Σέμπουε. Δύο από τους πιο προβληματικούς (σε χαρακτήρα) ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/