Connect with us

EDITORIAL

Το νου σου!

Published

on

Πριν από μερικά χρόνια, ο φίλος και συνάδελφος Στέφανος Τσιτσόπουλος, μου έκανε δώρο το βιβλίο του Άμπροουζ Μπιρς, “Το αλφαβητάρι του διαβόλου”. Πρόκειται για ένα κλασσικό έργο της αμερικάνικης λογοτεχνίας, από έναν θρασύτατο συγγραφέα που περνούσε πολλές ώρες παρέα με τον Μάρκ Τουέιν.

του Θανάση Νικολάου

[email protected]

follow me @ThanNikolaou

Στο λήμμα “δημοσιογράφος”, ο Μπιρς αναφέρει. “Ένας συγγραφέας που, υποθέτοντας πως βρίσκεται στο δρόμο για την αλήθεια, χάνεται σε μια θύελλα λέξεων”. Από τη στιγμή που το διάβασα, μέχρι σήμερα, δεν έχω καταφέρει να διαφωνήσω με την αμερικάνικη έκδοση του Όσκαρ Ουάιλντ, όπως χαρακτήρισαν τον Μπιρς. Φυσικά υπήρχαν οι φωτεινές εξαιρέσεις και οι περισσότεροι από την ομάδα του sportsfeed.gr ήταν από τους τυχερούς που βρέθηκαν κοντά σε αυτές τις εξαιρέσεις της δημοσιογραφίας.

Τόσα χρόνια στον έντυπο Τύπο, με τον περιορισμένο χώρο και αριθμό λέξεων, ακολουθώντας μια πατέντα που δεν αποτελούσε επιλογή, αλλά επιβολή, οι καινοτομίες θεωρούνταν αιρετικές. Αρκετές ήταν οι φορές που έπρεπε να πειστεί αυτός που είχε το γενικό πρόσταγμα προκειμένου να πρωτοπορήσει και να πρωτοτυπήσει το μέσο, αλλά συνήθως η καινοτομία έμενε στο ράφι. Όχι για πολύ όμως, καθώς ο Τιμ Μπέρνερς Λι, με την εφεύρεση του διαδυκτίου έδωσε τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να αναπτύξει την ιδέα του χωρίς περιορισμούς.

Στην κατηγορία αυτή, ανήκει το sportsfeed.gr. Εμείς δεν αποζητούμε επισκέπτες για την ιστοσελίδα μας. Στόχος μας είναι οι αναγνώστες. Είμαστε εφημεριδάνθρωποι και ως τέτοιοι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ακόμα και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Δεν επενδύουμε στο θυμικό του οπαδού, αλλά στη σκέψη του φιλάθλου. Η ομάδα του sportsfeed.gr θα προσφέρει την είδηση, την ανάλυση και το παρασκήνιο της, όχι για ένα απλό κλικ, αλλά για ανάγνωση και σκέψη.

ΥΓ1. Το sportsfeed.gr είναι μόνο η αρχή. Πολύ σύντομα, θα ανεβεί στο διαδύκτιο το επόμενο εγχείρημα αυτής της ομάδας, με το οποίο φιλοδοξούμε να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στο χώρο της αθλητικής ενημέρωσης. Μας άρεσε να είμαστε πρωτοπόροι στον έντυπο Τύπο, το ίδιο θα επιδιώξουμε και στον ηλεκτρονικό.
ΥΓ2. Το εκδοτικό συγκρότημα Βελλίδη, με τις εφημερίδες “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη” για πολλούς δημοσιογράφους αποτέλεσε σχολείο. Όλοι μας είμαστε απόφοιτοι αυτής της σχολής. Ασχέτως αν η εξέλιξη των πραγμάτων, άλλους μας κατέβασε στην Αθήνα και άλλους μας οδήγησε στο εξωτερικό, δε θα ξεχάσουμε το μέσο και τους ανθρώπους που μας μύησαν στα μυστικά της δημοσιογραφίας.
ΥΓ3. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Νικολάου. Ως υπεύθυνος επικοινωνίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF) ο χρόνος του είναι περιορισμένος αλλά και ιδιαίτερα πολύτιμος για τον ίδιο. Παρ’ ολ’ αυτά αποδέχθηκε την πρόσκληση μας να αποτελέσει το σύμβουλο στο νέο μας εγχείρημα. Μία σχέση που για αρκετούς από εμάς, υφίσταται από τα νηπιακά μας βήματα στη δημοσιογραφία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/