Connect with us

EDITORIAL

Το δώρο της Μέταλιστ

Published

on

Το 0-2 της Μέταλιστ στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ έφερε πολλά νεύρα. Τον Σαββίδη να είναι έτοιμος να σκάσει και τους παίκτες να πιάνονται στα χέρια την επόμενη μέρα. Μόνο ο Στέφενς έμεινε ψύχραιμος. Αυτός ξέρει.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Ο Ολλανδός πολύπειρος προπονητής, γνωρίζει καλά το υλικό που διαθέτει στον ΠΑΟΚ. Είναι συνειδητοποιημένος με τις δυνατότητες της ομάδας του. Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης, δε διαθέτει τους παίκτες που θα τον οδηγήσουν στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Ακόμα και αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό ή γίνει η ανατροπή της χρονιάς στην Ουκρανία, ο ΠΑΟΚ στους ομίλους πιο πολύ στεναχώριες θα μάζευε παρά βαθμούς.
Από την άλλη, αυτή η ομάδα είναι καλή για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα καλή αν αναλογιστεί κανείς τον ανταγωνισμό φέτος. Όλες οι ομάδες, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, έχουν αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρσι. Ο Αστέρας Τρίπολης, δεν αναπλήρωσε επάξια τις απώλειες του. Ο Ατρόμητος δείχνει να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, όμως δεν αποτελεί απειλή για τον ΠΑΟΚ με την επένδυση που έκανε σε παίκτες κορεσμένους. Η εικόνα του Παναθηναϊκού παραπέμπει σε ομάδα που στην καλύτερη θα διεκδικήσει απλά την είσοδο της στα πλέι οφ, ενώ και ο Άρης όσο βελτιωμένος και αν εμφανιστεί συγκριτικά με πέρσι, τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τον απειλήσει. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει δέκα καινούργιους παίκτες. Δύο με μεταγραφή από τον Εργοτέλη, επτά ελεύθερους και έναν δανεικό. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ενισχυθεί μεν αποκτώντας Σαβιόλα και Βάις (μένει να το δούμε και στην πράξη), έχασαν όμως το δίδυμο Τζιμπούρ και Αμπντούν που τους έδωσαν 27 γκολ και 12 ασίστ την περσινή περίοδο όπου κατέκτησαν το πρωτάθλημα δια περιπάτου. Οι Ολαϊτάν, Ντε Βινσέντι, Σαλίνο, Ντομίνκες κτλ, δεν είναι οι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, ή έστω θα του δώσουν το κάτι παραπάνω.
Οι συνθήκες φέτος είναι οι πιο κατάλληλες από έναρξης της κυριαρχίας του Ολυμπιακού, για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Με την προϋπόθεση όμως ότι αυτό θα αποτελέσει το βασικό στόχο και θα επικεντρώσει εκεί όλη του την προσοχή.
Αυτός άλλωστε είναι και ο πιο εύκολος τρόπος για να καταφέρει ο Δικέφαλος να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ και να κάνει πράξη επιτέλους την υπέρβαση. Αυτό φυσικά υπό την προϋπόθεση, η ομάδα που θα το κατακτήσει φέτος το τρόπαιο, θα καταφέρει να επανέλθει στο θεσμό μέσα από το πρωτάθλημα της χώρας της και όχι κάνοντας χρήση τη wild card του τροπαιούχου. Σε περίπτωση που γίνει χρήση wild card, όπως πέρσι με την Τσέλσι που τερμάτισε στην έκτη θέση της πρέμιερ λιγκ, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας, θα ξεκινήσει τις προσπάθειες του στο Τσάμπιονς λιγκ, από τον τρίτο προκριματικό γύρο.
Αν ο Σαββίδης το καταλάβει και δεν πιέζει για ευρωπαϊκή πορεία έστω στο Γιουράπα λγικ, τότε ο Στέφενς με το υλικό που έχει μπορεί να γίνει ο πρώτος Ολλανδός που θα κερδίσει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/