Connect with us

EDITORIAL

Χθες 11 γκολ. Σήμερα;

Published

on

Εντυπωσιακά, όσον αφορά τον απολογισμό των τερμάτων, ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Σούπερ λίγκας. Από τη χθεσινή πρώτη δόση της πρεμιέρας, μόνο ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τις προβλέψεις με την εμφατική του νίκη επί της Ξάνθης. Ατρόμητος και Πλατανιάς έπεσαν θύματα του ελλειπούς σκάτουτινγκ των αντιπάλων τους και το μόνο που κατάφεραν ήταν να σώσουν το βαθμό της ισοπαλίας.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Και αν για τον Ατρόμητο, η ήττα δεν ήταν και τόσο οδυνηρή, δεν ισχύει το ίδιο για τον Πλατανιά. Η Βέροια αποτελεί βασικό ανταγωνιστή των Κρητικών στη μάχη για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία και η νίκη ήταν επιτακτική. Για το λόγο αυτό, άρχισαν οι γκρίνιες για τον Ουζουνίδη με το καλημέρα.
Στο σημερινό πρόγραμμα, τα πράγματα δεν είναι πιο ξεκάθαρα από ότι χθες. Ούτε σήμερα θα πρέπει να αποκλειστούν οι εκπλήξεις. Άλλωστε οι ομάδες είναι ακόμα μουδιασμένες από την προετοιμασία.

Απόλλων Σμύρνης-Άρης
Στο γήπεδο της Ριζούπολης, οι ιδιαίτερα ενισχυμένοι νεοφώτιστοι υποδέχονται τον Άρη που προσπαθεί (και) φέτος να αναγεννηθεί. Στα φιλικά παιχνίδια και οι δύο ομάδες έδειξαν ένα προφίλ “πολύ σκληρός για να πεθάνει”, χωρίς όμως να δείχνουν κάτι ιδιαίτερο στο επιθετικό κομμάτι. Ο Αλέκος Βοσνιάδης θα καθίσει πρώτη φορά στον πάγκο για αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Αντιθέτως ο Γιάννης Χατζηνικολάου θεωρείται πιο έμπειρος, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει κάτι σημαντικό στην προπονητική του καριέρα, ιδίως στη Σούπερ λίγκα. Στη σημερινή αναμέτρηση θα αναμετρηθούν μια πιο έτοιμη γηπεδούχος ομάδα με τη βαριά φανέλα (και μόνο) της φιλοξενούμενης. Προβλέπεται κακό παιχνίδι και οι αναμετρήσεις αυτής της ποιότητας συνήθως καταλήγουν ισόπαλες.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
Ο απογοητευμένος από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και με γκρίνιες για τον προπονητή Σάκη Τσιώλη, Αστέρας Τρίπολης, κόντρα στο σαφώς αποδυναμωμένο ΠΑΣ Γιάννινα. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι Αρκάδες θα ξεκινήσουν με νίκη το πρωτάθλημα και έτσι ίσως ομαλοποιηθούν κάπως οι σχέσεις της διοίκησης με τον προπονητή της ομάδας.

Λεβαδειακός-Πανθρακικός
Θεωρητικά το παιχνίδι είναι αμφίρροπο, με τις δυο ομάδες να μην έχουν μεγάλες διαφορές στη δυναμικότητα. Έχουν όμως διαφορά στον πάγκο. Πιο συγκροτημένος ο Τάκης Λεμονής, θα παρατάξει την ομάδα έτσι ώστε από νωρίς να πάρει το προβάδισμα και να ξεμπερδεύει, κόντρα σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους. Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος είναι σίγουρο πως θα παρατάξει την ομάδα με φουλ αμυντική τακτική με το σκεπτικό του “πάμε για το μηδέν και αν προκύψει στην κόντρα καμιά ευκαιρία θα κυνηγήσουμε το γκολ”. Δύσκολα θα τη γλιτώσει σήμερα ο Πανθρακικός.

ΟΦΗ-Πανιώνιος
Βάσει μεταγραφών και ποιότητας παικτών, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Ο ΟΦΗ δείχνει σαφώς πιο ποιοτικός από τον Πανιώνιο. Ο Δερμιτζάκης έχει ένα γεμάτο ρόστερ στη διάθεση του και το μόνο που εύχεται είναι, να παραμείνουν υγιείς οι Όγιος και Γκαλέτι. Αν οι Αργεντίνοι καταφέρουν να βρεθούν στο 70% των δυνατοτήτων τους, τότε οι Κρητικοί δεν πρόκειται να χάσουν βαθμό στο σημερινό παιχνίδι. Από την άλλη, ο Πανιώνιος έχοντας μόλις δύο ξένους στη σύνθεση του, θα βασιστεί στους Έλληνες και κυρίως τους νεαρούς διεθνείς με τις μικρές Εθνικές. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα φέτος για τους κυανέρυθρους και σήμερα όπως δείχνουν τα πράγματα δε θα αποφύγουν την ήττα.

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
Με απώλειες παικτών θα παραταχθεί η ομάδα του Αγρινίου σήμερα στη Λεωφόρο, με απώλειες στην ποιότητα θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι παρουσιάζουν τη χειρότερη ομάδα των τελευταίων 25 ετών. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής, ενώ και ο Αναστασίου δε γεμίζει το μάτι σαν προπονητής. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός πρόκειται παραδοσιακά για μία ομάδα “σκληρό καρύδι”. θα δυσκολέψει τους πράσινους, αλλά το καλύτερο που μπορεί να πετύχει είναι η ισοπαλία. Αν το καταφέρουν θα είναι σα νίκη με τις απουσίες βασικών παικτών που έχουν. Αυτό δύσκολα θα συμβεί, με τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται περισσότερο τη νίκη για να μην τον πάρει από κάτω με το καλημέρα. Εύκολα ή δύσκολα, οι πράσινοι θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με νίκη.

Καλλονή-Ολυμπιακός
Αύριο, ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός υποδέχεται την Καλλονή στο Ολυμπιακό στάδιο. Οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, οι νησιώτες τις εισπράξεις της αναμέτρησης και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/