Connect with us

EDITORIAL

Εφεση για τα σκουπίδια

Published

on

Κανένα απολύτως ίχνος ανησυχίας δε θα πρέπει να υπάρχει στην πλευρά του ΠΑΟΚ, όσον αφορά στη νέα έφεση της Μέταλιστ στο CAS. Η απόφαση του Πλατινί δεν πρόκειται να ανατραπεί. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όπως ξεκάθαρο είναι πως οι Ουκρανοί κηνυγούν τις εντυπώσεις και μόνο.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Είναι σίγουρο πως ο πρόεδρος της Μέταλιστ έχει λεφτά για πέταμα. Δεν εξηγείται αλλιώς το 250αρι (σε χιλιάδες ευρώ) που εκ νέου κατέθεσε σε ελβετική τράπεζα για λογαριασμό του CAS. Τρεις μέρες πριν, το ίδιο αθλητικό δικαστήριο απέρριψε την 1η προσφυγή των Ουκρανών. Κάποιοι είπαν πως πρώτα ενημερώθηκε η ΟΥΕΦΑ και κατόπιν δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση. Κανείς δε γνωρίζει το σκεπτικό του προέδρου της Μέταλιστ, Κονσταντίν Πιβοβάροφ, να επιμείνει σε νέα προσφυγή, με το ίδιο περιεχόμενο που είχε η πρώτη.

Ακόμα πιο αστεία είναι η απόφαση του, να ταξιδέψει η ομάδα στο Γκελζενκίρχεν της Γερμανίας. Οι παίκτες θα υποστούν την ταλαιπωρία μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός του Ουκρανού προέδρου που ήθελε όσο τίποτε άλλο φέτος τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Μάλιστα έτσι όπως τα κατάφερε, με την τιμωρία, η Μέταλιστ δεν μπορεί να αγωνιστεί ούτε στο Γιουρόπα λιγκ όπου παραδοσιακά συμμετέχει και συγκεντρώνει ένα σεβαστό πόσο.

Όσοι γνωρίζουν καλά τα της ΟΥΕΦΑ, είναι σίγουροι πως ο Πλατινί δεν πρόκειται να δεχθεί τον εξευτελισμό με την ανατροπή μιας δικής του απόφασης, ανήμερα της αναμέτρησης της Σάλκε με τον ΠΑΟΚ. Ο Γάλλος, διαθέτει διασυνδέσεις παντού και θεωρείται ο πλέον ισχυρός πρόεδρος στην ιστορία της ΟΥΕΦΑ. Στον ΠΑΟΚ το γνωρίζουν καλά αυτό και έχοντας και εσωτερική πληροφόρηση από το Θόδωρο Θεοδωρίδη, ανησυχούν μόνο για το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με τη Σάλκε και για τίποτα άλλο.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Οι πρώην Σοβιετικές χώρες, είναι αυτές που περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα μέλη της ΟΥΕΦΑ, δε λένε να συμμορφωθούν με το financial fair play που έχει αποφασίσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Πέρα από τα στημένα παιχνίδια, αυτό είναι ακόμα ένα ενοχλητικό αγκάθι για τον Πλατινί.

Όσο και αν φωνάζει ο πρόεδρος της Μέταλιστ, όσες εφέσεις και αν κάνει και ακόμα και τον ίδιο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς να κουβαλήσει στο Γκελζενκίρχεν, εντός του αγωνιστικού χώρου, παίκτης της Μέταλιστ δεν πρόκειται να πατήσει. Είναι οριστικό και αμετάκλητο από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η επιτροπή της ΟΥΕΦΑ (ο Πλατινί και οι έμπιστοι του δηλαδή) συνεδρίασε και αποφάσισε να πετάξει έξω τους Ουκρανούς. Αντίπαλος της Σάλκε θα είναι ο ΠΑΟΚ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/