Connect with us

EDITORIAL

Κάτι παραπάνω ξέρει ο Μίτσελ και ελπίζει…

Published

on

Αν το FaceBook αποτελεί τη σύγχρονη… Ομόνοια όπου γίνονταν οι ποδοσφαιρικές αναλύσεις έπειτα από κάθε σημαντικό γεγονός, τότε το συμπέρασμα που βγαίνει έπειτα από την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ξεκάθαρο: Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση από της παραπαίουσας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Η αισιοδοξία ξεχείλισε για την «καλή κλήρωση» του πρωταθλητή Ελλάδας στους 16 της κορυφαίας διοργάνωσης.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Αρκεί και μόνο η υπεροψία του κόσμου για να μας οδηγήσει στην άλλη πλευρά. Εκεί που λέγονται τα αυτονόητα! Ο καλύτερος Ολυμπιακός της ιστορίας του θα χρειαστεί την απλόχερη συμπαράσταση της Τύχης για να αποκλείσει τους «μπέμπηδες»! Με πρόσθετη προϋπόθεση να θυμηθεί η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες την απόδοση που είχε η ίδια ομάδα πριν από 22 χρόνια κόντρα στον Αθηναϊκό. Πρέπει, δηλαδή, να συνεχίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τις χαμηλές πτήσεις για να μπορέσει να πετύχει ο Ολυμπιακός το θαύμα.
Έχουν, πάντως, πιθανότητες πρόκρισης οι «ερυθρόλευκοι». Όχι επειδή θα αποτυπωθούν de facto οι τρεις προϋποθέσεις που προανέφερα. Ούτε, βέβαια, διότι το λένε στις διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όλοι εκείνοι που απορούσαν κάποτε στην Ομόνοια για το… διαδρομικό ποδόσφαιρο του Σταύρου Διαμαντόπουλου. Έχει ελπίδες ο Ολυμπιακός επειδή εξ αρχής ζητούσε ο Μίτσελ μία αγγλική ομάδα. Κάτι σκεφτόταν ο Ισπανός τεχνικός! Κι επειδή απέδειξε έως τώρα ότι κάθε του απόφαση διέπεται από ποδοσφαιρική λογική, ας μη βιαστούμε να καταδικάσουμε τον Ολυμπιακό όσοι θεωρούμε ότι οι ελληνικές ομάδες λυγίζουν μπροστά στον ρυθμό της Πρέμιερ Λιγκ. Το παρελθόν, βέβαια, μας οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση. Προς αυτή την πρόβλεψη. Ας επιτρέψουμε, όμως, στον Μίτσελ να γνωρίζει κάτι περισσότερο από εμάς. Το δικαιούται, άλλωστε, με όσα πέτυχε από την αρχή της σεζόν όταν όλοι τον είχα ξεγραμμένο.
Για την κλήρωση του ΠΑΟΚ ό,τι και να πούμε μοιάζει παρακινδυνευμένος. Αφενός έχουμε τον «δικέφαλο» που μπορεί να διαλυθεί εκ των έσω με μία απλή κίνηση του προπονητή του όπως είναι η επιστροφή του Έργκους Κάτσε στην αποστολή ενός επίσημου αγώνα. Αφετέρου ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει μία ομάδα με έλλειμμα ψυχολογίας όταν ζορίζονται τα πράγματα. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη απόδειξη από την περσινή απώλεια και των τριών τροπαίων μέσα σε 10 μέρες; Όχι, βέβαια… Οπότε ας περιμένουμε μέχρι το τέλος του Γενάρη για να σχηματίσουμε καλύτερη άποψη για τους δύο… αετούς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/