Connect with us

STORY

Κόντρα στην παράδοση

Published

on

Οχτώ χρόνια και δύο ημέρες έχουν περάσει από τότε που η Εθνική ομάδα κέρδισε για τελευταία φορά την Ισπανία!

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Και το έκανε μάλιστα μέσα στη Μαδρίτη, όταν επιβλήθηκε με σκορ 88-80 των φούριας ρόχας σε φιλικό παιχνίδι, ελάχιστες μέρες πριν ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ που θα έστελνε την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά.
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2005 η Εθνική έκανε… πλάκα με τους Ισπανούς στη Μαδρίτη. Πρώτος σκόρερ εκείνου του ματς είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, Νίκος Ζήσης, έχοντας τότε 16 πόντους, όσους και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Εξαιρετικός και ο αρχηγός της σημερινής Εθνικής, Αντώνης Φώτσης με 14 πόντους, χωρίς πόντο ο Σπανούλης, από τους παίκτες που και αύριο θα είναι παρόντες σε μια ελληνοϊσπανική μονομαχία.

Έκτοτε, η ελληνική ομάδα μετράει έξι σερί ήττες, τρεις σε Ευρωμπάσκετ (2007, 2009), δύο σε Μουντομπάσκετ (2006, 2010) και μία σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008).
Τελευταία νίκη σε επίσημο παιχνίδι είναι το 2002 στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας, με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη, όταν στο κλειστό του Περιστερίου, στις 26 Ιανουαρίου, η Εθνική κέρδισε με σκορ 86-73.

Τελευταία νίκη σε μεγάλη διοργάνωση, Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ ή Ολυμπιακούς Αγώνες, της Εθνικής επί των Ισπανών έγινε στις 7 Αυγούστου 1998, στο Παγκόσμιο της Αθήνας, όταν κέρδισε με σκορ 69-62 και είχε πρώτο σκόρερ τον Νίκο Οικονόμου με 21 πόντους. Από εκείνη την ομάδα ουδείς παίζει πια μπάσκετ και ο Δημήτρης Παπανικολάου συνδέει το τότε και το τώρα, καθώς ήταν παίκτης και τώρα συνεργάτης του Τρινκιέρι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/