Connect with us

EDITORIAL

Τα άλλα κέρδη του Ολυμπιακού

Published

on

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς… Ή μήπως ισχύει το αντίστροφο; Στην περίπτωση του Ολυμπιακού και της πρόκρισής του στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, η δόξα και το χρήμα πάνε πακέτο!

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Η παρουσία στο ραντεβού των κορυφαίων της διοργάνωσης φέρνει σημαντικά έσοδα στο ταμείο της πειραϊκής ΠΑΕ, αλλά παράλληλα τον καθιερώνει στην ελίτ! Διότι κάθε τρία – τέσσερα χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» περνούν με επιτυχία το τεστ των ομίλων και συνεχίζουν να κουνάνε σεντόνι και μετά την… Πρωτοχρονιά.
Το πριμ πρόκρισης ανέρχεται στα 3,5 εκατ. ευρώ! Στο ποσό θα συμπεριληφθούν και άλλα έσοδα. Τόσο από τα εισιτήρια, όσο και από τα προϊόντα που πωλούνται σε τέτοιες περιπτώσεις ανάλογα με την εμπορικότητα του αντιπάλου.

Το σημαντικότερο όφελος του Ολυμπιακού, όμως, είναι η αποδοχή του από φίλους και αντιπάλους. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούνται πλέον οι ευεργέτες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τις νίκες τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ όχι μόνο κράτησαν την 12η θέση κόντρα στην πίεση των Ελβετών, αλλά ανέβασαν την Ελλάδα στην 11η της ειδικής βαθμολογίας. Έτσι, ο πρωταθλητής της σεζόν 2015-2016 θα μπει κατ’ ευθείαν στους ομίλους δίχως να υποχρεωθεί να περάσει από τη δοκιμασία των προκριματικών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιλήφθηκε την προσφορά του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο και βγήκε να την αξιοποιήσει επικοινωνιακά! Τα τρία πέναλτι που σφύριξε κατά της Άντερλεχτ ο Γερμανός διαιτητής Βολφ Σταρκ και οι ισάριθμες αποβολές παικτών της βελγικής ομάδας επέτρεψαν στον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» να βγάλει και το παράπονό του για την αμφισβήτηση που εισπράττει στην Ελλάδα. «Σεβασμός στον καλύτερο», ζήτησε ο Μαρινάκης! Το απαίτησε! Κι έδειξε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο τρόπος, με τον οποίο ήρθε η εφετινή πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για την ομάδα του Πειραιά. Εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων.
Διότι την ίδια ώρα στον ΠΑΟΚ ψάχνουν έναν επιθετικό… φονιά, στην ΑΕΚ να βρουν λύση με την εκκαθάριση της ΠΑΕ και με την Αγιά Σοφιά, ενώ στον Παναθηναϊκό αναζητούν τους… Κινέζους συμπαίκτες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Με την εσωστρέφεια και την γκρίνια ανασταλτικούς παράγοντες…

Τα επικοινωνιακά κέρδη του Ολυμπιακού μπορεί και να ‘ναι σημαντικότερα από τα οικονομικά οφέλη της πρόκρισης. Κι επειδή ο Μαρινάκης είναι πανέξυπνος, αμέσως έσπευσε να τα εκμεταλλευθεί στον μέγιστο βαθμό με στόχο να περάσει στον κοινή γνώμη το αυτονόητο: Πρώτα φτιάχνεις ομάδα και έπειτα ασχολείσαι με όσα θεωρείς ότι αποτρέπουν την επίτευξη των στόχων σου!..

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/